4 pași pentru a-ți recâștiga echilibrul atunci când te simți stresat sau copleșit

Sunt mereu în căutarea unor strategii simple și practice pentru recâștigarea echilibrului intern în perioadele în care mă simt copleșită, când simt frică și, în general, când mă simt stresată. Gândurile pe care le avem alcătuiesc experiențele pe care le vom avea – în fiecare  moment – și conștientizarea lor este importantă. Un instrument minunat pe care îl putem folosi pentru a accelera procesul de creștere și echilibru intern este practica Mindfulness.

Sponsored links

Mindfulness este o modalitate de a ne gestiona atenția – atenția la mintea, corpul, inima și sufletul nostru. Implică o auto-reflecție asupra valorilor și sentimentelor esențiale și ne ajută să ne reconectăm cu noi înșine și cu lumea.

Având o practică auto-reflectivă pe care o putem folosi zilnic, mai ales în acele momente în care stresul nostru este ridicat, emoțiile sunt puternice și vocea noastră internă negativă câștigă teren, este o modalitate puternică de a construi rezistență. Această practică în 4 pași ne ajută să fim prezenți în acest moment și să ne conectăm cu toate părțile din noi înșine. Durează doar două minute!

Priviți în interiorul vostru. Stați confortabil, închideți ochii și îndreptați-vă atenția în interiorul corpului. Respirați profund. Aduceți-vă atenția asupra fiecărei părți a corpului și apoi mutați-vă atenția asupra inimii – simțiți compasiune pentru dvs. și pentru ceilalți din jurul vostru.

Fii atent la ceea ce se întâmplă în mintea și corpul tău, și rostește-o. Care este emoția din spatele gândului?
Fii sincer cu tine. Dacă emoția este frica, accept-o, îmbrățișează-o. Fii sincer cu tine în legătură cu ceea ce se află în spatele emoției tale. De exemplu, dacă este frică, avem nevoie de siguranță. Întrebați-vă, ce amenințare a trebui să neutralizez, ce mă frământă cu adevărat?

Dacă este furie, întreabă-te de ce simți asta și cum o poți îndepărta? Răspunsul dvs. va oferi câteva strategii pentru a vă satisface nevoile importante pentru acest moment.
Eliberați orice atașament la rezultat. Prin eliberare putem ajunge la cealaltă parte a provocării. Să știi că emoția ta a servit unui scop important. Mulțumește-i și ia-ți rămas bun pentru moment. Când acest lucru se face cu intenție, funcționează surprinzător de bine.

Sponsored links

Cel mai frecvent motiv pentru care nu practicăm aceste metode care ne ajută să devenim mai puternici și mai rezistenți în fața stresului este lipsa de timp. Alergi în stânga și în drepta tot timpul. Întâlniri, ședințe, lucruri de rezolvat, proiecte, angajamente și multe alte responsabilități.  Dar ne putem lua un minut sau două pentru a face acest lucru. Nu mergem cu toții la baie în timpul zilei, nu? Folosiți acest timp pentru a autoreflecta. Această practică orientată spre atenție vă poate ajuta să vă luați puterea înapoi, să vă confruntați cu curaj cu barierele ce vă apar în cale și să vă măriți rezistența în fața stresului și ăn fața situațiilor copleșitoare.

Care sunt practicile tale preferate pentru a-ți construi rezistența? Spune-ne despre ele în comentarii.

Sponsored links