4 lucruri la fel de periculoase ca fumatul

Fumatul este unul dintre cele mai nesănătoase obiceiuri pe care oamenii le adoptă, însă oamenii s-ar părea că renunță ușor-ușor la el. Rata adulților din Statele Unite care fumează a scăzut de la 42% în 1965 la 15% în 2015. 

Sponsored links

Imagini pentru fumatul

Cu toate acestea, există un număr de factori care îi iau locul și care pot provoca și ei moartea. Mulți dintre aceștia au legătură cu sedentarismul, conform oamenilor de știință, care au atras atenția asupra a patru factori de mare risc pentru sănătate, chiar și pentru viață.

Singurătatea

Imagini pentru lonelinessOdată cu rețelele sociale, mare parte din oameni nu mai au nevoie de contact în lumea reală cu diverși oameni. Potrivit chirurgului Vivek Murthy, singurătatea este o epidemie la nivel mondial, care ar putea fi letală. Julianne Holt-Lunstad, profesoară de psihologie la Universitatea Brigham Young, a constatat în studiul său că singurătatea reduce durata vieții oamenilor cu echivalentul a 15 țigări fumate pe zi.

Somnul

Imagini pentru sleepCentrele pentru controlul și prevenirea bolilor au numit privarea de somn o problemă de sănătate publică, deoarece aproximativ 50-70 de milioane de oameni din Satatele Unite au tulburări de somn. Profesorul Valery Gafarov, de la Organizația Mondială a Sănătății, a remarcat în 2015 că somnul insuficient ridică riscul de accident vascular cerebral și atac de cord la grade similare cu utilizarea regulată a țigărilor.

Arsurile provocate de Soare:Imagini pentru sunburnÎn 2014, cercetătorii au publicat un studiu în JAMA, care a constat că bronzarea a dus la mai multe cazuri de cancer de piele, decât de cancer pulmonar, provocat de țigări. Având în vedere numărul mare de cancer de piele provocat de expunerea la Soare, aceste descoperiri subliniază o problemă majoră de sănătate publică, scriu cercetători în domeniul sănătății.

Dietă proastă

O multitudine de dovezi au constat că zahărul sau alimentele prelucrate cu conținut ridicat de grăsimi saturate expun multe persoane la boli potențial letale, mult mai mari decât problemele cauzate de fumat. În 2016, cercetătorii care studiază riscul de mortalitate provocat de o dietă săracă, au concluzionat că ratele de deces provocat de dieta proastă le-au depășit pe cele de alcool, droguri, sex neprotejat și tutun, toate combinate.

Sursa: playtech.ro