26 de curiozităţi care arată cât de puțin știm despre această lume

Uneori ți se pare că ai văzut atât de mult în această viață încât nimic nu te va mai putea surprinde vreodată. Și apoi auzi din greșală pe cineva menționând ceva uimitor, precum faptul că laptele de hipopotam este de fapt roz. Ceea ce este adevărat! Am ales câteva alte fapte la fel de uimitoare pentru dvs. Toate te vor uimi!

Sponsored links

1.

2. Mierea naturală nu expira niciodată.

Nici după un an, nici după doi – mierea nu expiră niciodată. ( O serie de factori – cum ar fi aciditatea sa, lipsa sa de apă și prezența peroxidului de hidrogen – funcționează în perfectă armonie, permițând mierii să reziste pentru totdeauna). Arheologii moderni, care au excavat morminte egiptene antice, au găsit adesea ceva neașteptat printre artefactele mormintelor: vase cu miere, vechi de mii de ani și totuși încă păstrate foarte bine.

3. Meduza Turritopsis Nutricula este singurul organism cunoscut de pe Pământ care este biologic nemuritor.

Sponsored links

(Secretul vieții veșnice al acestei meduze este lipsa de maturitate a acesteia. Meduzele nemuritoare se nasc iar apoi, după ce ajung la maturitate în loc să înainteze în “vârstă”, optează în schimb să revină la stadiul de polip juvenil. Tentaculele lor se retrag, corpurile lor se micșorează, se scufundă pe fundul oceanului și încep ciclul din nou. Toate probele de laborator au demonstrat că toate meduzele Turritopsis suferă această modificare, și nu o singură dată: o pot face din nou și din nou. Astfel, singurul mod cunoscut în care pot muri este dacă sunt consumați de un alt pește sau dacă se îmbolnăvesc.

4. Inima balenei albastre este atât de mare încât oamenii pot înota prin arterele sale


5. Şi totuşi, gâtul balenei nu este mai mare decât un crenvust.

6. Caracatiţele au câte trei inimi.

7. La origine, Feng Shui-ul era arta de a alege un loc potrivit pentru înmormântare.

Sponsored links

8. Pe Saturn şi pe Jupiter plouă cu diamante. ( Noile date atmosferice indică faptul că pe aceste planete carbonul este abundent în forma sa de cristal orbitor, spun ei. Furtunile cu fulgere transformă metanul în funingine (carbon) care pe măsură ce cade se întărește în bucăți de grafit și apoi de diamant.)

9. Corpul uman produce zilnic un miliard de celule rosii.

10. Aşa ar arăta cerul văzut de pe planeta noastră dacă Saturn s-ar afla la aceeaşi distanţă de Pământ precum Luna:

11. În corpul uman se găsesc de 10 ori mai multe bacterii decât celule. Modificările acestor comunități microbiene pot fi responsabile de tulburări digestive, boli ale pielii, boli ale gingiilor și chiar obezitate. În ciuda importanței lor vitale în sănătatea și tratarea bolilor umane, aceste comunități care locuiesc în interiorul nostru rămân în mare parte nestudiate și trebuie depus un efort concertat de cercetare pentru a le înțelege mai bine, spun cercetătorii.

12. Probabilitatea ca în apa pe care o bem să existe încă o moleculă de apă care a fost băută cândva de un dinozaur este de aproape 100%. Deci ce legătură au dinozaurii cu toate acestea? Spre deosebire de oameni, dinozaurii au fost aici mult mai mult decât am fost noi vreodată. În acea perioadă lungă de timp, este foarte probabil ca dinozaurii să fi băut toată apa disponibilă pe atunci și toată apa disponibilă acum este pur și simplu apă care a trecut prin rinichii unui dinozaur, făcându-și drum către noi, prin ciclul nesfârșit al apei.

Sponsored links

13. Frankenstein era numele creatorului, nu al creaţiei.

14. Pisicile de mare au 27.000 de papile gustative, de patru ori mai multe decât fiinţele umane.

15. Bolurile în care sunt ţinuţi peştişorii aurii sunt, de fapt, cele mai nocive locuri pentru aceştia.

16. Lectura în lumină slabă sau la lumina făcută de ecranul calculatorului nu are, de fapt, efecte negative asupra vederii.

17. Universitatea din Oxford este mai veche decât Imperiul Aztec.

18. În Cipru, Moş Crăciun se numeşte Basil.

19. Nimeni nu a reuşit vreodată să îmblânzească un elefant african.

20. În imaginea din stânga apare o lumânare care arde pe Pâmânt, iar în cea din dreapta este o lumânare care arde în lipsa gravitaţiei, văzută la staţia spaţială Mir:

21. Lipsa somnului ne face să vedem inamici peste tot în jurul nostru.

Sponsored links

22. Ridurile care apar pe pielea mâinilor tale (după ce ai făcut baie, de exemplu) joacă un rol important. Acest fenomen este cauzat de faptul că atunci când corpul tău întâmpină o cantitate crescută de umiditate, înțelege că mediul ar putea fi alunecos. Așadar, pielea mâinilor începe imediat să se schimbe într-un mod care vă va facilita prinderea suprafețelor netede.

23. Șanțul dintre nas și buza superioară se numește philtrum. Cele două părți ale feței tale se dezvoltă independent una de cealaltă și se întâlnesc în mijlocul feței tale, creând șanțulețul. Când aceste două părți nu reușesc să fuzioneze corect, ceea ce se întâmplă extrem de rar, rezultatul este “cleft palate”. Afecțiune datorată lipsei șanțului. ( se corectează chirurgical)

24. Fesele rotunde au fost determinate de procesul de evoluție. Principala ocupație a strămoșilor noștri a fost vânătoarea și pentru a prinde prada sau cel puțin pentru a alerga rapid, erau necesare fese bine construite pentru o astfel de sarcină.

25. Inimile femeilor bat mai repede, dar inimile bărbaților sunt mai mari.

26. Fiecărei persoane din lume îi sunt repartizate 1,6 milioane de furnici, iar greutatea totală a tuturor furnicilor din lume este egală cu greutatea tuturor oamenilor de pe planetă.

Sponsored links