25 de simptome pe care oamenii le ignoră până când este prea târziu

Acestea sunt semnele de avertizare foarte importante ale unui posibil cancer. Simptomele cancerului pot fi ignorate în primele etape. Cu toate acestea, dacă aveți antecedente familiale de cancer, este înțelept să acordați atenție corpului dumneavoastră. Dacă aveți un risc mai mare, ar trebui să recunoașteți orice mică modificare a corpului dumneavoastră.

Sponsored links

Nu există multe campanii de conștientizare pentru unele tipuri de cancer, dar am întocmit o listă de semne și simptome pe care trebuie să le cunoașteți. Unele simptome sunt specifice cancerului, în timp ce altele sunt semne generale.

Nodulii

Sunt unul dintre cele mai universale dintre toate simptomele cancerului. Dacă simțiți că a apărut un nodul, verificați-l. Nodulii se pot depista în timpul dușului. Mișcă-ți mâinile pe corp în jos și trece-ți degetele peste corp. Dacă găsești ceva ca un nodul care se deplasează ușor, nu te panica. Majoritatea nodulilor sunt benigni, dar dacă unul dintre ei a cescut repede sau s-a schimbat, ar putea fi un semn de cancer.

Urinare frecventă

Sponsored links

Dacă urinați mai frecvent,este posibil ca corpul dvs. să încerce să vă avertizeze cu privire la o problemă. Urinarea frecventă este un simptom al altor probleme de sănătate, cum ar fi diabetul. Cu toate acestea, dacă urinarea este dureroasă, acesta este un semnal că ceva nu este în regulă. Consultați-vă medicul, deoarece cancerul de prostată sau de vezică urinară este, de asemenea, avertizat de modificări ale urinării.

Modificarea scaunelor

Unul dintre cele mai frecvent ignorate simptome ale cancerului este modificarea scaunelor. Dacă aveți diaree și constipație, este posibil ca corpul dumneavoastră să vă avertizeze asupra unei probleme grave. Acordați atenție dimensiunii scaunului. Dacă aveți dureri persistente în zona abdominală, trebuie să vă vizitați medicul.

Indigestia

Indigestia este un simptom al unei varietăți de probleme de sănătate, dar poate fi un simptom al cancerului. Dacă suferiți de arsuri la stomac sau dureri după ce ați mâncat, este posibil ca corpul dumneavoastră să vă avertizeze cu privire la cancerul tractului digestiv superior. Dificultăți la înghițire și dureri de stomac constante sunt semne în plus. Dacă luați des pastile antiaciditate, vă recomandăm să mergeți la doctor.

Sponsored links

Rănile

Rănile care nu se vindecă rapid sunt posibile simptome de cancer. Cancerul de piele și cancerul oral sunt adesea diagnosticate din răni. În special nu trebuie trecute cu vederea rănile de pe zona genitală. Cancerul zonei genitale este adesea diagnosticat atunci când o persoană are o durere care nu trece.

Pierdere în greutate

Dacă nu țineți dietă și pierdeți în greutate, vă recomandăm să mergeți la doctor pentru a vă confirma că nu este vorba despre cancer. Cancerul fură substanțele nutritive și corpul tău începe să piardă kilograme. Dacă pierzi mai mult de 10 kilograme în greutate, trebuie să fii văzut de medicul tău. Cancerele care vă fură greutatea includ cancerul de stomac, pancreas, plămâni sau esofag.

Sponsored links

Dacă nu acordați atenție corpului dvs., este posibil să nu observați pierderea în greutate sau frecvența indigestiei. Ascultarea acestor semne de avertizare simple vă poate salva viața! Cancerul afectează toate părțile corpului și observarea imediată a modificărilor subtile ale corpului ar putea fi diferența dintre a trăi și a muri. Depistarea timpurie a cancerului crește șansele de supraviețuire.

Febră inexplicabilă

Dacă ai febră și nu știi de ce, ar putea fi un semn că corpul tău luptă împotriva cancerului. Dacă cancerul se răspândește de la punctul său de origine în corp, corpul tău începe să declanșeze alerta de febră. Cancerul face ca sistemul imunitar să se descompună și infecția invadează. Febra este un semn de început al limfomului sau leucemiei.

Oboseală

Oboseala este un alt simptom al cancerului care este adesea trecut cu vederea. Oboseala este frecventă la persoanele afectate de leucemie sau alte tipuri de cancer al sângelui. Corpul tău se epuizează și când pierzi sânge. Cancerul de colon produce pierderi de sânge și un simptom timpuriu al acestui cancer special este oboseala. Dacă vă simțiți extrem de obosit, ar trebui să mergeți la medic.

Durere persistentă

Durerea poate fi un simptom al cancerului. Dacă vă doare ceva fără niciun motiv aparent, ar trebui să fiți verificat. Dacă sunteți rănit, acesta este un tip normal de durere care se va potoli cu odihna. Dacă suferiți continuu și durerea nu dispare, corpul dvs. vă poate avertiza. Durerile de cap excesive, durerile de stomac sau durerile osoase pot fi indicative ale cancerului. Acordați atenție corpului dvs. și țineți cont de acest semn de avertizare mergând la medic.

Dacă ai durere, febră și oboseală, trebuie să fii verificat, deoarece continuarea acestor simptome ți-ar putea pune viața în pericol. Dacă nu este sezonul gripa și totuși ai durere, oboseală și febră, corpul tău ar putea fi atacat de cancer. Dacă ești atent la simptomele tale, poți depista cancerul devreme. Tratamentul timpuriu mărește probabilitatea ca tu să supraviețuiești.

Schimbări ale pielii

Sponsored links

Dacă pielea ta se schimbă, s-ar putea să ai cancer. Fiți conștienți de culoarea pielii. Dacă păreți să aveți icter, ficatul dvs. ar putea fi afectat. Dacă aveți mâncărime, corpul dvs. ar putea ascunde cancerul înăuntru. Unele tipuri de cancer produc substanțe care vă provoacă mâncărime. Dacă pielea devine roșie sau galbenă, asigurați-vă că consultați imediat un medic!

Sângele din urină

Este un alt semn care nu trebuie ignorat. Dacă observați sânge în urină, este posibil să aveți o infecție sau cancer. Poate fi un semn al cancerului de prostată sau al vezicii urinare. Modificări precum scurgerile urinare sau incapacitatea de a urina sunt semne de avertizare importante de observat.

Alunițele sângerânde

Sunt un alt semn al cancerului. Dacă alunița sângerează, își schimbă forma sau dimensiunea, grăbește-te la medic. Aceste tipuri de răni pot dezvălui cancerul de sub ele. Pielea este cel mai mare organ al corpului și poate fi atacată și de celulele canceroase.

Pete albe pe limbă

Scoateți limba pentru a verifica acest simptom. Dacă limba ta pare să aibă pete albe, s-ar putea să poți depista mai devreme cancerul la gură. Persoanele care fumează au cel mai adesea leucoplazie. Dacă leucoplazia este depistată devreme, cancerul poate fi oprit înainte de a începe. Dacă vedeți o pată albă pe obraji sau pe limbă, mergeți direct la medic.

Sângerare

Nu este niciodată un simptom bun. Dacă sângerați din mamelon, este posibil să aveți cancer de sân. Dacă sângerați anormal din zona vaginală, este posibil să aveți cancer de col uterin sau cancer endometrial. Tusea cu sânge indică o problemă pulmonară. Sângele din scaun ar putea fi, de asemenea, un indicator al cancerului.

Dificultatea de a înghiți

Sponsored links

Este un simptom pe care ar trebui să îl recunoașteți ca fiind un posibil cancer. Tumorile ar putea bloca gâtul sau esofagul. Dacă simțiți că mâncarea se lipeste de gât, mergeți la control. Acest lucru nu este normal, iar corpul dumneavoastră vă poate avertiza despre un cancer al esofagului sau stomacului.

Modificări ale pistruilor

Pistruii sunt de obicei inofensivi. Cu toate acestea, dacă pistruii se schimbă, s-ar putea să aveți un început de cancer. Dacă alunițele sau negii își schimbă culoarea sau forma, trebuie să le privim imediat. Acestea indică melanom. Carcinomul are de obicei celule scuamoase sau poate fi un neg cu o ulcerație deschisă, sau cu o suprafață cu crustă.

Tusea

Este un alt semn al cancerului pulmonar. Dacă tușiți continuu, corpul are o problemă. Ar putea fi rezultatul alergiilor, dar dacă tusea continuă și este o tuse productivă, trebuie să fii văzut de un medic. Respirația scurtă și durerea toracică sunt, de asemenea, simptome care se asociază cu tuse cronică a cancerului.

Refluxul cronic de acid

Poate fi un semn al cancerului esofagian. Dacă puteți raporta refluxul acid medicului mai devreme, puteți depista cancerul tăcut înainte ca acesta să aibă timp să crească. Căptușeala esofagului este fragilă și expunerea la acidul stomacal determină esofagul Barret, o afecțiune precanceroasă. Nu treceți cu vederea refluxul acid; ar putea fi grav.

Problemele de respirație

Cum ar fi respirația scurtă, nu sunt normale. Dacă nu poți respira profund, trebuie să fii verificat de un medic. Leziunile pulmonare pot fi cauzate de cancer. Cancerul de sân și cel de intestin se răspândesc adesea în plămâni.

Transpirațiile nocturne inexplicabile

Sunt uneori simptome de cancer care sunt trecute cu vederea. Pare suficient de inofensiv să te trezești transpirat, dar ar putea fi modul în care corpul tău te avertizează că cancerul crește. Nu treceți cu vederea transpirațiile nocturne decât dacă treceți prin menopauză.

Vânătăile care nu sunt explicabile

Sunt semne de avertizare importante. Dacă nu vă amintiți că v-ați lovit, corpul dvs. scurge sânge și provoacă vânătăi. Vânătăile pot fi un semn de avertizare a cancerului. Asigurați-vă că ați verificat aceste vânătăi și dacă apar din senin sau dacă trec greu, mergeți la medic.

Durerea articulară

Este uneori frecventă atunci când ați utilizat excesiv sau ați extins excesiv o articulație. Cu toate acestea, durerea articulară fără cauză nu este normală. Dacă aveți dureri articulare inexplicabile, mergeți rapid la medic. Este posibil ca corpul dumneavoastră să vă avertizeze despre cancer!

Unele tipuri de cancer nu au semne de avertizare, dar cancerele nou diagnosticate pot fi uneori vindecate. Cancerul este una dintre cele mai frecvente cauze de deces. Dacă ești atent la semnele de avertizare, îți poți prelungi viața. Dacă aveți factori de risc precum fumatul sau expunerea ridicată la soare, trebuie să fiți cu siguranță în gardă împotriva cancerului.

Durerile de spate, durerile pelvine și balonarea

Se pot combina pentru a vă avertiza de cancerul ovarian. Dacă aveți aceste simptome, vă recomandăm să fiți verificată rapid. Cancerul ovarian este dificil de tratat și dificil de diagnosticat fără a lua în considerare aceste simptome. Cunoașterea acestor simptome clasice vă poate salva viața.

Simptomele clasice ale cancerului sunt ușor trecute cu vederea deoarece. Cu toate acestea, uneori aceste simptome inofensive dezvăluie condiții de bază care pot fi letale dacă nu sunt tratate. Cel mai bine este să greșiți că ați fost precaut și să fiți verificat, decât să așteptați să treacă și să aflați că aveți o problemă gravă mai târziu. Fii proactiv, medicului tău nu-i pasă dacă greșești!

Sponsored links