24 de reguli ale bunelor maniere pe care orice doamnă trebuie să le cunoască

Regulile bunelor maniere sunt destul de simple dacă le înțelegeți. Oricine poate învăța aceste reguli. Noi vă vom descrie toate regulile moderne ale bunelor maniere necesare pentru a fi o persoană respectată în societate și pentru a vă face viața mai confortabilă.

Advertisement

Când ai oaspeți

Dacă oaspeții vin la tine acasă pentru prima dată, arată-le unde este baia, astfel încât să se poată împrospăta și abia apoi invită-i să se alăture celorlalți.
Dacă oaspeții tăi au adus mâncare sau băuturi cadou, pune-le pe masă, unde toată lumea le poate încerca.

24 Etiquette Rules Every Lady Must Know

Când ești oaspete

Dacă trebuie neaparat să părăsiți o petrecere mai devreme, anunțați gazdele și scuzați-vă pentru faptul că trebuie să vă retrageți mai devreme. Nu vă luați rămas bun de la ceilalți oaspeți, deoarece ar putea să-l considere ca fiind un indiciu de încheiere a petrecerii.

Advertisement

 Când ești într-un restaurant

Dacă este foarte cald, nu vă răcoriți fluturând un șervețel. Spune-i unui ospătar că nu primești suficient aer proaspăt și roagă-l să pornească aparatul de aer condiționat.

Nu expuneți conținutul poșetei într-un loc public.

Dacă trebuie să vă aranjați părul, faceți-o în baia doamnelor.
Puteți să vă dați cu puțin ruj la masă, dar dacă doriți să aplicați rimel și pudră, o puteți face numai în baie.

Advertisement

24 Etiquette Rules Every Lady Must Know

Reguli de comunicare

Nu uitați de regulile bunelor maniere nici când sunteți acasă. De exemplu, este foarte nepoliticos să strigi dintr-o altă cameră. În plus, s-ar putea să vă obișnuiți cu un astfel de comportament și să îl practicați și în societate. Iar asta va lăsa oricui o impresie nu tocmai plăcută despre manierele dvs.

Maniere la masa

  • Este nepoliticos să îți reumpli doar paharul tău. În primul rând, întrebați dacă persoana care stă lângă dvs. ar dori o reumplere a paharului său.
  • Nu vă gândiți prea mult timp pentru a alege cea mai bună bucată de mâncare de pe un platou. Ia bucata care este cea mai apropiată de tine.
  • Nu puneți o lingură de supă pe masă în timpul cinei sau după ce ați terminat de mâncat. Lăsați lingura în vas pentru a nu murdări fața de masă.
  • Când țineți o ceașcă de ceai, așezați degetele în față și în spatele mânerului. Doar când beți cafea, puteți apuca toarta cu degetele.

Reguli generale:

Advertisement

Amintiți-vă: atunci când sunteți la serviciu, nu este ok să vă machiați la birou, sau să vă puneți geanta sau pălăria pe birou. Găsiți un alt loc pentru asta.
Dacă stai pe un scaun sau pe o canapea, nu-ți încrucișa picioarele. Țineți genunchii împreună și înclinați-i în lateral. Puteți să vă încrucișați picioarele numai dacă puneți un picior chiar în spatele celuilalt.

24 Etiquette Rules Every Lady Must Know

Vestiare publice

Dacă locul pe care îl vizitați nu are garderobă, puneți-vă hainele pe umerașe speciale în interior.
Este ok să vă rearanjați părul în vestiar, dar nu ar trebui să vă machiați, să vă spălați părul sau să vă legați cravata. Du-te la baie dacă trebuie să faci așa ceva.

24 Etiquette Rules Every Lady Must Know

Uneori este în regulă ca femeile (dar nu și bărbații) să poarte o haină în interior.
Toate obiectele mari ar trebui lăsate într-un vestiar: umbrele, genți uriașe, serviete (dacă nu există nimic valoros în interior). Singura excepție este poșeta unei doamne.

Advertisement

Reguli ale bunelor maniere la intrarea într-o mașină

Când o doamnă intră într-o mașină, nu ar trebui să „pășească” în ea. Ar trebui să stea pe marginea scaunului și să-și „tragă” picioarele în mașină. La ieșirea din mașină, ar trebui să pună ușor piciorul pe pâmânt și apoi să se ridice.

24 Etiquette Rules Every Lady Must Know

În secolul 21, nu mai este necesar ca un bărbat să ducă o doamnă la petrecere cu mașina lui. Dacă aveți propria mașină, vă puteți întâlni la petrecere.
Dacă pleci în propria mașină, iubitul tău te poate duce până la mașină și se poate asigura că ai încuiat portierele și că ești în siguranță. Desigur, vă puteți oferi să-l lăsați și pe el acasă dacă locuiește în apropiere și dacă nu a venit și el cu propria mașină.
Bărbații și femeile pot sta împreună pe bancheta din spate numai dacă se cunosc suficient de bine.

24 Etiquette Rules Every Lady Must Know

Ce părere ai despre aceste reguli? Spune-ne în comentarii!

Advertisement
SURSĂbrightside.me