18 trucuri ingenioase pentru a menține fructele și legumele proaspete mult timp

Noi am găsit unele dintre cele mai bune trucuri pe care le puteți folosi pentru a menține fructele și legumele în stare proaspătă pentru mult timp.

Sponsored links

Nu le spălați înainte de a le păstra

Poate suna ciudat, dar este mai bine să nu spălați fructele și legumele înainte de a le păstra în frigider sau în dulap. Dacă fructul este murdar, ștergeți-l pur și simplu cu un prosop sau cu un șervețel uscat. Spălarea poate îndepărta apărarea naturală împotriva formării mucegaiului și putrezirii.

Fructele și legumele preferă un mediu uscat

Umezeala este un mediu favorabil pentru mucegai. Un truc bun pentru a contracara acest lucru este plasarea unui prosop de hârtie în recipientul care conține fructele sau legumele – va absorbi excesul de umiditate și va împiedica putrezirea fructelor.

Cum se păstrează corect avocado

Sponsored links

Un avocado necopt ar trebui să fie plasat într-o pungă de hârtie groasă sau învelit în ziar și păstrat la temperatura camerei până când acesta este copt. După acest punct, așezați-l într-o pungă de plastic și păstrați-l la frigider.

Nu puneți anumite tipuri de fructe și legume în frigider

Ardeiul gras, castraveții și roșiile trebuie păstrate la temperatura camerei. Ardeii își pierd consistența primăvară dacă sunt păstrați la frigider, în timp ce castraveții și roșiile pot deveni mai puțin gustoase. Fructele și legumele nu trebuie păstrate la frigider până nu s-au copt. În caz contrar, se vor strica mult mai repede.

Înfășurați cozile bananelor în folie alimentară

Dacă bananele sunt depozitate în frigider, se înnegresc rapid și își pierd gustul. Cel mai bine este să le păstrați la temperatura camerei, dar cu cozile înfășurate în folie de plastic.

Sponsored links

Păstrați legumele feliate și decojite în apă

Puteți păstra proaspete mult timp legumele feliate sau decojite, cum ar fi morcovii și țelina, în frigider. Pentru a face acest lucru, trebuie să le așezați în recipiente cu o cantitate mică de apă.

Păstrați fructele și legumele în partea mai caldă a frigiderului

Cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât este mai greu să păstrezi aroma și prospețimea fructelor și legumelor. Dacă doriți să aibă un gust excelent pentru mai mult timp, păstrați-le în partea frigiderului unde temperatura este puțin mai mare.

Anumite tipuri de fructe și legume nu trebuie păstrate împreună

Sponsored links

Anumite tipuri de fructe și legume încep să dea în mod activ etilenă odată ce s-au copt. În această categorie intră banane, caise, pepeni, pere, prune, mango și roșii. Alte tipuri de fructe și legume sunt sensibile la etilenă: mere, vinete, pepeni verzi, cartofi, dovleci, morcovi și broccoli. Dacă sunt plasate aproape de prima categorie, acestea încep să se strice într-un ritm rapid. Deci, cel mai bine este să stocați aceste două grupuri separat unul de celălalt.

Ceapa și cartofii ar tebui să stea în locuri separate

Dacă depozitați ceapă și cartofi într-un singur loc, ceapa va începe să încolțească și va deveni necomestibilă.

Ceapa și usturoiul iubesc întunericul

Cel mai bun prieten al usturoiului și al cepei este întunericul. Dacă nu aveți la dispoziție o zonă mare întunecoasă, le puteți pune în pungi de hârtie cu câteva găuri mici perforate pentru aer. În acest fel le puteți păstra aproape oriunde și, în același timp, îndepliniți nevoia lor de întuneric.

Cartofii se vor strica dacă sunt păstrați în lumina soarelui.

Nu ar trebui să depozitați niciodată cartofii acolo unde soarele ajunge direct asupra lor. Nu numai că încep să putrezească, dar pot deveni periculoși. Este mai bine să îi depozitați într-un loc uscat și întunecat sau în cutii și / sau coșuri din lemn sau plastic.

Depozitați câteva mere alături de cartofi

Dacă puneți unul sau două mere împreună cu cartofii, aceștia vor rămâne proaspeți mai mult timp.

Sponsored links

Sparanghelul ar trebui păstrat ca pe un buchet de flori

Sparanghelul trebuie păstrat într-un pahar umplut cu apă, așa cum ați aranja un buchet de flori. În acest fel va rămâne proaspăt mai mult timp.

Broccoli și conopida iubesc umezeala

Broccoli se păstrează cel mai bine păstrând tulpina în apă proaspătă și acoperind partea superioară cu un prosop umed. Apa trebuie schimbată în mod regulat, iar prosopul umed de multe ori. Conopida ar trebui să fie, de asemenea, înfășurată într-un prosop umed sau în ambalaje din plastic pentru alimente cu mai multe găuri perforate pentru aerisire.

Legumele depozitate la temperatura camerei necesită un flux de aer

Legumele nu trebuie păstrate ascunse într-un dulap. Se vor strica mai repede decât în ​​mod normal în astfel de condiții.
În schimb, cel mai bine este să le depozitați în cutii de lemn sau plastic, cu o ventilație bună sau, de fapt, oriunde pot beneficia de un flux de aer.

Înfășurați țelina în folie de aliminiu

Țelina va dura mai mult dacă este învelită în folie de aluminiu și păstrată în frigider. Își va pierde gustul și consistența dacă este păstrat în plastic.

Roșiile trebuie păstrate cu tulpina în sus

Zona din jurul tulpinii este cea mai delicată parte a unei roșii. Aceasta este zona în care încep să se descompună. Așadar, depozitați-le cu tulpina orientată în sus și vor rezista mai mult.

Sponsored links

Strugurii vor rămâne proaspeți dacă sunt păstrați în pungi de polietilenă

Strugurii nu se vor strica la fel de repede și vor rămâne, de asemenea, suculenți și proaspeți, dacă îi puneți în pungi de polietilenă sau în folie de plastic pentru alimente și îi puneți în frigider. De asemenea, nu îi depozitați într-o grămadă uriașă – în felul acesta, boabele din partea de jos se vor zdrobi.

Sponsored links

SURSĂbrightside.me