16 Obiecte din viața de zi cu zi al căror scop adevărat nu l-ai știut niciodată

Ne-am obișnuit atât de tare cu gadgeturile noastre și obiectele pe care le folosim acasă încât nimic nu ne mai uimește. Însă nu ne-am întrebat niciodată care este rolul orificiul din capacul de pix. Nu ne gândim prea mult la micile detalii, crezând că nu au nicio utilitate. Dar, dimpotrivă, au utilizările lor și acesta este motivul pentru care au acele caracteristici încorporate în ele. Iată 16 obiecte din viața de zi cu zi ale căror utilizări sigur nu le știai.

Sponsored links

1. Gaură de la capătul mânerului cratiței

Gândiți-vă că gătiți paste cu sos și amestecați sosul cu o lingură, ce se întâmplă când nu aveți unde să puneți lingura? Ei bine, tocmai pentru asta este orificiul din mânerul cratiței, pentru a pune lingura acolo atunci când gătești.

2. Buzunarul mic de la blugii tăi

Acesta nu este un semn distinctiv pentru blugi, în cazul în care ați crezut asta. În acest buzunărel nu pot încăpea prea multe lucruri. Adevărul este că blugii au fost creați cu mult timp în urmă, în 1873, de către Jacob David și Levi Strauss. În acele vremuri oamenii foloseau ceasuri de buzunar care erau purtate de obicei în buzunarul pantalonului sau al vestei, dar atunci când au fost creați blugii, designerii s-au gândit la ideea unică de a crea un buzunar mic exclusiv pentru ceas.

Sponsored links

3. Gaură din partea de sus a capacului unui pix

Copiii și chiar și adulții mestecă adesea capacele pixurilor. Au fost mai multe incidente în care oamenii au înghițit capace de pixuri. Înghițirea unui capac de pix vă poate bloca respirația. Orificiul creat deasupra capacului facilitează trecerea fluxului de aer, ceea ce oferă unei persoane care se îneacă cu capacul unui pix șansa de a respira, crescând șansele de supraviețuire.

 

4. Capacul unei băuturi răcoritoare

Sponsored links

Cât de des ni s-au servit cafea și băuturile răcoritoare în recipiente cu capace. Dar ceea ce nu știți este că capacul este menit să fie folosit ca o măsură de siguranță în cazul vărsării, motiv pentru care a fost proiectat în acest fel. Folosirea capacului asigură o masă mai curată și o cină fără mizerie.

5. Mai multe culori pe etichetele de pâine

Te-ai gândit vreodată de ce există diferite etichete colorate pe pâine? Etichetele sunt menite să țină pungile închise, dar culoarea te ajută de fapt să știi cât de proaspătă este pâinea. Culorile indică ziua livrării, unde fiecare culoare indică o zi a săptămânii. Dar dacă încă sunteți nedumerit de acest lucru, pur și simplu fiți atenți la data de expirare.

 

Sponsored links

6. Cum să aflați în ce parte se află rezervorul de benzină

Pentru toți șoferii, ați fost vreodată confuz cu privire la partea pe care este poziționat rezervorul de benzină când doreați să faceți plinul? Uitați-vă la contorul rezervorului de benzină, există o săgeată mică și un simbol care vă spune pe ce parte se află rezervorul de benzină.

 

7. Cutiile de mâncare la pachet atunci când comandați mâncare chinezească

Sponsored links

Printre utilizările obiectelor de zi cu zi, acesta este unul foarte bun. Când comandați mâncare chinezească, nu trebuie să vă stresați din cauza farfuriilor murdare. Cutiile se pliază în farfurii în care puteți mânca mâncarea. Puteți, de asemenea, să le pliați înapoi într-un recipient pentru a păstra resturile în frigider. Grozav, nu-i așa?

 

8. Scoaterea unui Tic Tac

Dacă doriți doar un tic tac în loc să scoateți mai multe, atunci folosiți capacul. Capacul recipientului dvs. de tic tac este un dozator care distribuie doar câte o bomboană tic tac.

Sponsored links

9. Găurile mici din geamurile avioanelor

Găurile sunt menite să normalizeze presiunea aerului și să prevină aburirea ferestrelor. Știai asta?

 

11. Ochelari de soare

Sponsored links

Ochelarii întunecați au fost purtați pentru prima dată de oamenii din zona arctică pentru a-și proteja ochii de soarele puternic și strălucitor care se reflectă în zăpadă. Ochelarii de soare au fost purtați și de judecătorii chinezi în secolul al XII-lea pentru a-și ascunde emoțiile.

12. Liniile caietelor

Motivul inițial al creării liniilor a fost acela de a oferi un spațiu în care profesorii își putea scrie comentariile. În trecut, caietele fără spații goale la margine erau de obicei mâncate de șobolani, ceea ce ducea la pierderea informațiilor valoroase. Acest lucru a făcut ca oamenii să lase spații goale la margini unde era cel mai probabil să se producă daune. Aceasta, la rândul său, a dus la apariția locului gol și a dungilor de la marginea caietului.

13. Gropițe pe mingi de golf

Inițial, mingile de golf erau netede, însă, jucătorii de golf și-au dat seama că atunci când mingile erau vechi și crăpate, se putea juca mult mai bine cu ele. Acest lucru a condus la ideea de a face mingi de golf cu gropițe care să semene cu o textură îmbătrânită.

14. Găuri în lacăte

Lacătul are de obicei probleme în timpul ploii, ceea ce duce apoi la nevoia de a cumpăra un lacăt nou. Scopul găurii mici este de a turna lubrifiant în interior, care va face ca încuietoarea să funcționeze din nou.

15. Dungi pe mufele pentru căști

Dacă te uiți atent, mufa pentru căști are 2 sau 3 dungi și nu sunt făcute doar pentru decor. Firele intră în ambele căști de la aceste dungi și permite ca sunetul să fie auzit de la ambele căști.

 

16. Marginile crestate ale monedelor

Marginile crestate pe care le vedeți pe monede au început să apară pentru prima dată în secolul al XVI-lea. Acest lucru s-a făcut deoarece oamenii foloseau monede pentru a tăia metale prețioase, dar tot foloseau monedele deteriorate. Pentru a contracara acest lucru, au fost produse monede cu creste sau caneluri.

 

Sponsored links