16 greșeli pe care le facem în amenajarea sufrageriei și cum să le evităm

Când facem amenajări, ne concentrăm asupra propriilor sentimente fără să cunoaștem elementele de bază ale proiectării. Acesta este motivul pentru care rezultatul nu corespunde întotdeauna așteptărilor noastre. Noi am adunat cele mai frecvente greșeli care se strecoară în designul sufrageriei. Asigurați-vă că citiți până la final, deoarece la finalul articolului există un lucru esențial pe care nu ar trebui să-l faceți niciodată.

Sponsored links

16. În camera de zi există doar un corp de iluminat superior

Iluminarea creează o atmosferă foarte plăcută. Îi va da un aspect sofisticat iar ție îți va da o senzație plăcută de loc confortabil și relaxant. Dar asta nu se poate obține doar cu un singur candelabru în centrul camerei. Creați-vă propriul sistem de iluminat (lămpi de citit, de perete și de podea, benzi luminoase, leduri, etc.). Când vine vorba despre iluminatul sufrageriei, sunt multe opțiuni, aveți de unde să alegeți.

15. Absența sau dimensiunea greșită a unui covor

Covoarele mici aduc dezechilibru într-o cameră, deci asigurați-vă că alegeți dimensiunea corectă a covorului pentru camera dvs. de zi. Un covor mare extinde vizual spațiul, lasă senzația de încăpere foarte mare iar interiorul are un aspect plăcut și confortabil. Pe când un covor prea mic, lasă senzația de cameră neterminată, căreia parcă îi mai lipsește ceva.

14. Televizorul poziționat greșit

Sponsored links

Cel mai bun loc pentru un televizor este un perete gol. Nu instalați televizorul în fața sau aproape de o fereastră, deoarece este dăunător vederii și vă împiedică să vedeți clar imaginea. Distanța dintre televizor și canapea depinde de dimensiunea ecranului: distanța trebuie să fie egală cu de 3-5 ori diagonala sa. Țineți cont de acest lucru atunci când cumpărați și poziționați un televizor nou.

13. Subestimezi puterea pernelor

Pernele canapelei creează o atmosferă confortabilă și relaxantă. Atunci când le alegeți, luați în considerare dacă materialul și textura lor se potrivesc țesăturii cu care sunt acoperite canapeaua și fotoliile. Dacă mobilierul din sufragerie este realizat din catifea sau velur, spuneți nu textilelor din bumbac sau in. Pentru mobilier mai mic, alege articole mici. O canapea masivă permite mai multe perne voluminoase.

12. Canapeaua dvs. stă lângă perete

Această poziționare a canapelei funcționează doar pentru camere mari. Dacă ai suficient spațiu încât să așezi canapeaua departe de perete, fă-o. Asta va mări vizual spațiul și veți crea mult confort. O canapea care stă lângă perete atunci când există spațiu suplimentar dă mai mult ideea unui ring de dans decât a unei camere de zi.

Sponsored links

11. Mobilier de culoare închisă, dacă tavanele sunt joase

Dacă achiziționați mobilier de culoare închisă pentru o cameră cu tavan jos, o veți face să pară mai mică și mai înghesuită. Alegeți canapele și scaune compacte și mese cu picioare cât mai puțin înalte. Faceți alegeri care să favorizeze nuanțele neutre.

10. Alegeți mobilierul în funcție de designul care se potrivește cel mai bine, dar și în funcție de preferințele dvs. personale

Doar pentru că mobilierul arată frumos nu înseamnă că se va potrivi casei tale. Asigurați-vă că este confortabil pentru dvs. – încercați-le. Ia loc într-un fotoliu sau așează-te la o masă care ți-a plăcut și vezi cum te simți. În caz contrar, veți folosi rareori aceste lucruri și va trebui să vă despărțiți de ele.

9. Mobila care nu mai este deloc în tendințe

Sponsored links

Mobilierele voluminoase, cu margini și cotiere voluminoase, sunt foarte demodate. Acordați atenție articolelor cu linii drepte și siluete ascuțite. Puteți alege o canapea tradițională, dar optați pentru o culoare îndrăzneață și modernă.

8. Fotografii poziționate prost

Înălțimea perfectă = 153 cm de la nivelul podelei până la centrul fotografiei. Dacă aveți prea multe fotografii, o galerie suspendată în loc de rame foto plasate în fiecare colț va fi o soluție excelentă.

7. Mobilier mare

Cea mai frecventă greșeală este atunci când oamenii umplu o cameră cu mobilier care nu se potrivește cu dimensiunea camerei, mai ales când vine vorba de canapele – face camera să pară mult mai mică. Dacă aveți un living mare, atunci vă puteți permite o canapea încăpătoare. Pentru camerele de zi mai mici sunt preferabile o canapea cu două locuri și două fotolii.

6. Neglijați funcționalitatea sufrageriei

Dacă aveți o cameră dreptunghiulară, îi puteți corecta forma folosind un dulap sau un raft pe care să îl folosiți pe post de bibliotecă- o cameră pătrată este mai avantajoasă și este mai ușor să păstrați echilibrul. Iată câteva idei: Living și dormitor – în dormitor patul va fi întotdeauna mai aproape de o fereastră, deoarece zona de dormit ar trebui să fie mai departe de intrare. Living și bucătărie – puteți aranja zonele după cum doriți, deși este de preferat ca aragazul să fie mai aproape de fereastră pentru a găti confortabil, cu multă lumină.

Studio (Sufrageria și bucătăria)- acestea sunt două unități complete care ar trebui să aibă suficient spațiu și loc într-o singură cameră. Camera de zi și biroul de acasă – biroul poate fi amenajat într-un un mic colț. Principalul lucru necesar este să adăugați o altă sursă de lumină.

5. Centrul camerei este aglomerat

Sponsored links

Un living necesită un accent luminos. Poate fi un șemineu, lucrări de artă, o oglindă, tapet – orice atrage atenția. De asemenea, puteți face zona de odihnă un loc care să stârnească oricui interesul, subliniind-o cu culori contrastante, imprimeuri sau amestecând tonuri complexe.

4. Plante în ghivece mici

Este mai bine să puneți o plantă de dimensiuni mai mari, decât multe mici pe pervazul ferestrei. Astfel, camera ta va părea mai mare și mai confortabilă. 3. Huse de mobilier de modă veche Când sunt schimbate, husele de mobilier pot transforma o cameră întreagă și pot face designul dvs. elegant și modern. De asemenea, puteți schimba imaginea sufrageriei în funcție de dispoziție și anotimpuri.

2. Urmând un singur stil

Dacă preferați un anumit stil de interior și nu vă abateți niciodată de la această idee, camera dvs. își pierde căldura unui cămin confortabil și devine foarte banală. Amestecă stilul tău preferat cu altele: eclectic, retro, mansardă, grunge și multe alte opțiuni de design vor face camera ta de zi originală. Nu veți dori niciodată să o părăsiți!

1. Perdelele dvs. reduc vizual spațiul

Un astfel de detaliu care pare dest de nesemnificativ, cum ar fi perdelele suspendate incorect, vă poate face camera să pară mult mai mică. Este important să atârnați perdelele cât mai sus și cât mai largi posibil pentru a vă face ca tavanele să pară mai înalte și camera de zi mai mare. Alegeți o culoare mai luminoasă și mai vibrantă a perdelelor decât restul textilelor din cameră.

Sponsored links