15 Trucuri simple care au grijă de părul tău și îl fac să arate precum mătasea

Știm că visezi să ai un păr mai mătăsos și, cu aceste trucuri simple, poți obține, fără probleme, cea mai bună versiune a părului tău. Hai să aruncăm o privire.
Este posibil ca până acum să fi cheltuit o avere pe produsele de păr. Nu este vorba doar de șampon și balsam, ci și de seruri, spray-uri de texturare, produse de descurcare, etc.

Advertisement

Ca să nu mai vorbim de instrumentele electronice care oferă părului tău aspectul de finisare. Și totuși, părul tău poate fi încă aspru, încrețit și greu de aranjat. Dar nu trebuie să fie așa, deoarece există modalități foarte rapide și eficiente care vă pot ajuta să obțineți un păr mătăsos, încât nu veți mai avea nevoie de spray-uri și alte produse scumpe.

De multe ori facem greșeala de a ne ignora părul natural și textura acestuia. Suntem atât de ocupați să ne pregătim părul pentru a ieși în lume, încât avem tendința să uităm de întărirea și hidratarea părului nostru natural. Să nu mai vorbim de părul mătăsos. Dar dacă îți spunem că există trucuri foarte eficiente pe care le poții încerca acasă, care îți vor oferi un păr sănătos și mătăsos? Nu ne crezi? Citește mai departe:

1. Produsele tale sunt problema?

Știi că gelul tău de coafat sau spray-ul tău preferat de coafare ar putea să îți înfunde scalpul sau să-ți facă părul mai gras? Nu orice produs este menit să funcționeze pe orice tip de păr.

Cu toate acestea, există câteva elemente care vă ajută, indiferent de tipul de păr pe care îl aveți. Data viitoare când cumpărați un produs pentru păr, asigurați-vă că acesta conține cel puțin câteva uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de jojoba sau uleiul de argan. Aceste uleiuri nu au grijă doar de rădăcinile tale, ci funcționează și ca balsam.

Advertisement

2. Folosiți un prosop?

Prosopul tău de păr ar putea fi motivul pentru care părul tău nu este suficient de mătăsos. Uscarea părului cu un prosop nu este niciodată ideală.

Nu numai că îți încrețește părul, dar țesătura este prea abrazivă pentru scalp. De asemenea, vă dăunează foliculilor părului și vă face părul fragil. Dacă nu poți scăpa de vârfurile despicate, acesta ar putea fi motivul. Alegeți un alt tip de material mai blând sau folosiți doar uscătorul de păr.

3. Schimbați-vă rutina

Nu poți avea același regim de îngrijire a părului pentru vara și iarna. De exemplu, vremea mai uscată vă face părul foarte gras și este posibil să aveți nevoie să vă șamponați mai des.

De asemenea, trebuie să utilizați un spray hidratant în timpul iernii și, eventual, un ser în fiecare zi. Pentru perioada verii, trebuie doar să vă puneți suficient balsam. Dar cu siguranță ar trebui să ai grijă sporită de scalpul tău în timpul iernii, deoarece tinde să se usuce și să piardă uleiurile naturale.

Advertisement

4. Cald și rece

Acesta este un truc de bază pe care ar trebui să-l practicați ori de câte ori vă spălați părul. De cele mai multe ori alegem să ne spălăm părul cu apă caldă. Dar asta s-ar putea să-ți deterioreze părul părul.

Apa caldă spală bine grăsimea și murdăria și totuși aveți nevoie de apă rece pentru a vă deschide foliculii scalpului, astfel încât produsele pe care le utilizați să se poată infiltra. Când folosiți apă caldă și rece simultan, atunci părul dvs. devine cu adevărat curat.

5. Ce este o înfoliere caldă?

De asemenea, puteți încerca această mască simplă de păr, deoarece este practic ca o sesiune de spa pentru părul dvs. Amesteca toate uleiurile de păr pe care le folosesti, cum ar fi nuca de cocos, migdale sau jojoba.

Încălzește amestecul și aplică-l pe părul umed. Înfășurați-vă părul cu un prosop cald timp de cel puțin 30 de minute. Apoi vă puteți șampona părul cu puțină apă rece, deoarece nu numai că vă va curăța complet scalpul, ci va crește și circulația.

Advertisement

6. Peria ta ar putea fi de vină

Dacă utilizați un piaptăn din plastic, trebuie să treceți imediat la piaptăn din lemn. Piaptănul din plastic afectează adesea structura părului și atrage mai mult ulei și grăsime, așa că trebuie să-l spălați mai des.

Un piaptăn din lemn cu spații mai mici între dinți este ideal pentru periajul părului, deoarece are grijă de circulație. Chiar și atunci când trebuie să vă întindeți masca sau uleiul pe scalp, folosiți un piaptăn de lemn cu spații mici între dinți.

7. Acordați atenție uscării

Cei mai mulți dintre noi ne uscăm părul în grabă, deoarece trebuie să plecăm la serviciu, dar aceasta este o greșeală. Uscarea părului este o procedură i portantă și afectează adesea structura părului.

Știi că nu trebuie să usuci niciodată părul cu un uscător dacă este foarte ud? Ideal ar fi să-l lași 10 minute să se usuce în mod natural, să-l tamponezi ușor cu un prosop gros și uscat pentru a avea grijă de umiditatea în exces și apoi să începi să-ți usuci părul.

Advertisement

8. S-ar putea să ți-l usuci în mod greșit

Unul dintre cele mai rapide moduri de a obține un păr mai frumos este uscarea lui cu capul în jos. Când aveți păr mai lung, uscați-vă părul de la rădăcini până la scalp. Nu doar se usucă mai repede, dar este și foarte bun pentru scalpul tău.

În plus, dacă aveți păr fin, această tehnică vă va oferi mult volum, în principal pentru că întărește rădăcinile și părul capătă un pic de volum.

9. Alege cu înțelepciune

Până când nu știi tipul tău de păr, ferește-te de produsele care garantează umiditate sau hidratare extremă. S-ar putea ca scalpul tău să fie de tip uleios și, dacă adaugi produse greșite, s-ar putea să se înrăutățească problema.

Alegeți produse care funcționează pe toate tipurile de păr și, de preferință, produse care nu sunt destinate uzului profesional, deoarece acestea tind să fie mai puternice.

Advertisement

10. Ce face oțetul de mere?

 

Părul tău trebuie să aibă un anumit pH. Uneori, nivelul pH-ului se schimbă dacă utilizați produse greșite pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Pentru a obține un pH corespunzător, utilizați oțet de mere. Spălarea regulată a părului cu oțet de mere vă poate face părul mătăsos și îi poate oferi o bună curățare.

11. Nu frecați niciodată

Nu vă frecați niciodată scalpul părului pentru a-l usca. Mai ales nu cu un prosop. Frecarea nu vă dă doar vârfuri despicate, ci și ruperea și vă face părul mult mai deteriot decât este. Dacă trebuie să vă uscați părul cu un prosop, pur și simplu tmponați ușor.

12. Înainte de a folosi căldura

Luați întotdeauna măsuri de precauție înainte de a aplica căldură electronică pe păr, deoarece aceasta face părul aspru și uscat. Înainte de a vă îndrepta sau ondula părul, utilizați un ser ca scut protector. Alege seruri anti-caldură care oferă o acoperire bună și sunt accesibile.

Advertisement

13. Măști de păr

Măștile de păr sunt practic un tratament de însănătoșire pentru părul tău. Îți acoperi părul timp de 30 de minute cu orice crezi că ar putea ajuta, de la ouă și lapte la aloe, apoi clătește-l. Amintiți-vă că uneori măștile de casă sunt mai bune decât tratamentele profesionale, deoarece sunt foarte eficiente.

14. Spală-ți peria

Părul tău gras poate fi chiar din vina ta. Cât de des îți speli peria? Peria ta de păr este plină cu substanțe chimice și acestea preiau reziduurile.

Majoritatea periilor de păr necurățate sunt pluine cu murdărie, grăsime și ulei. Dacă nu o curățați bine o dată la două zile, grăsimea reziduală se va transfera în părul dvs.

15. Cumpărați un șampon uscat

Un șampon uscat este o mare economisire de timp și adesea ne ajută atunci când nu avem timp să ne spălăm părul. De asemenea, te scapă de sebum, de aspectul părului gras, iritație și dă volum părului tău.

Advertisement