15 lucruri care te vor lăsa mut de uimire

Cum trăiește singurul panda maro din lume? Cu cine ne asemănăm când suntem puțin beți? De ce iubesc corbii să apuce alte animale de coadă? Sunt atât de multe întrebări interesante! Este minunat că avem răspunsuri la toate!

Sponsored links

Am adunat pentru dumneavoastră 15 fapte pe care probabil că veți dori să le împărtășiți prietenilor.

1. Există un singur panda maro în lume.

© imgur

Dar povestea acestui panda este un pic tristă. Numele său este Qizai, care poate fi tradus ca „al șaptelea fiu”. Oamenii de știință l-au găsit abandonat la vârsta de 2 luni în China Centrală. Părinții lui, probabil, nu l-au recunoscut ca fiind copilul lor din cauza culorii sale neobișnuite. Dar, datorită culorii sale, a devenit faimos și acum are propria sa pază, parc și mâncare făcută din tipuri speciale de bambus.

2. La finalul It (2017) Burger King a lăsat un mesaj amuzant.

© Line Cinema / „IT”

La sfârșitul filmului, imediat după credite, apare o replică: „Morala este: nu te încrede niciodată într-un clovn”. Acesta a fost un mod inteligent de a trola McDonald’s.

3. Există un motiv pentru care Winston Churchill apare supărat pe bancnota de 5 lire sterline.

© World Banknotes & Coins

Acest lucru se datorează faptului că fotograful a luat un trabuc de la Churchill înainte de a face fotografia.

4. Nike a vrut să numească una dintre colecțiile lor de pantofi, Aztec, dar au aflat că Adidas a făcut deja acest lucru.

Sponsored links

© wikimedia

Apoi, Nike a decis să numească colecția Cortéz – numele omului spaniol care i-a învins și jefuit pe azteci.

5. Ciorilor le place să ciupească alte animale de coadă.

© Tu sais pas quoi / @Twitter

Se crede că în acest fel, distrag atenția animalelor de la mâncarea lor, astfel încât să o poată fura. Dar unii oameni de știință cred că o fac doar pentru că le place.

6. Există banane roșii.

© imgur

Acest tip de banane cresc în Africa de Sud și de Vest și în Insulele Canare. Oamenii de știință cred că aceste fructe vor avea un viitor minunat, deoarece au o aromă excelentă și un gust cremos. În plus, conțin mai multă vitamina C, calciu, fibre și beta-caroten comparativ cu bananele obișnuite.

7. Mona Lisa obișnuia să arate altfel în trecut.

© wikipedia© wikipedia

Deoarece tabloul se afla în muzeu sub lumina naturală a soarelui, culoarea sa a dispărut. Există o copie a picturii care a fost realizată în același timp cu originalul de către unul dintre elevii lui Leonardo da Vinci. A fost păstrat într-o seif special și culorile sunt intacte.

8. Cercetările au arătat că există doar 4 tipuri de bețivi.

©  pixabay ©  wikia
  1. Hemingway – personalitatea și comportamentul lor aproape că nu se schimbă indiferent cât de mult ar bea.
  2. Mary Poppins – alcoolul îi face drăguți și fericiți. Îi relaxează și devin mai deschiși.
  3. The Nutty Professor – aceștia sunt oameni care sunt de obicei introvertiți, dar când beau, dezvăluie cele mai strălucitoare trăsături ale personalității lor.
  4. Domnul Hyde – se transformă în dublura lui malefică și își arată cele mai grave caracteristici: grosolănie, ostilitate și iresponsabilitate.

9. În fiecare an în Nepal există un festival de foc de 5 zile în care oamenii mulțumesc câinilor pentru loialitatea și prietenia lor.

© imgur

În timpul acestui eveniment, câteva zile sunt folosite pentru a onora câinii. Oamenii care sărbătoresc această zi pun flori pe câini, lumini, le vopsesc cu cretă și le oferă cele mai gustoase delicii pentru câini.

Sponsored links

În afară de ziua câinilor, în celelalte zile, credincioșii se închină la vaci, corbi, boi și chiar la ei înșiși.

10. Partea stângă a feței este considerată a fi mai atractivă decât cea dreaptă.

© wikimedia

Mulți artiști au fost atrasi de oameni din partea stângă, deoarece oamenii arată mai expresivi din acea parte. De asemenea, cercetările arată că exprimăm mai multe emoții folosind partea stângă a feței noastre.

11. Pablo Picasso purta un revolver peste tot. Era încărcat cu gloanțe oarbe. A tras asupra tuturor celor care au întrebat ce înseamnă picturile sale.

©  imgur

12. Arheologii au găsit o meme antic în Turcia.

©  aktuelarkeoloji

În 2013, în timp ce punea un cablu în Antakya, a fost găsit un mozaic vechi de 200 de ani al unui schelet. Zăcea lângă pâine și vin și inscripția spunea: „Fii fericit și trăiește-ți viața”.

13. Majoritatea sunetelor înfiorătoare pe care le auzim în filmele de groază au fost realizate folosind un instrument numit waterphone.

14. Pentru cât de flexibili sunt, șerpii au o mulțime de oase.

©  Famtan / imgur

În funcție de specie, șerpii pot avea 400 sau mai multe oase, dar designul unic al scheletului lor le oferă forma familiară și flexibilitatea lor uimitoare.

Sponsored links

15. Angiogramă care prezintă țesut vascular deteriorat / scăzut la degetul arătător al unui maestru yo-yo

©  IIIITheNobleOneIIII / imgur

Care dintre aceste fapte te-a uimit cel mai mult? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Sponsored links

SURSĂbrightside.me