15 greșeli pe care le facem la spălarea hainelor

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a-ți păstra hainele imaculate și frumoase este să înveți cum să le speli corect. Noi suntem aici pentru a vă informa despre cele mai frecvente greșeli pe care le puteți face și care vă pot strica hainele preferate.

Sponsored links

Sortare necorespunzătoare

 În afară de luarea în considerare a culorii, trebuie să acordați atenție și tipului de țesătură. De exemplu, hainele sintetice ar trebui să fie spălate separat. Și nu trebuie să amestecați prosoape cu haine din fibre sintetice.

Frecarea petelor în mod prea insistent

Nu vă mirați atunci când apare o ruptură în cămașa preferată, dacă sunteți obișnuiți să frecați petele prea puternic. Trebuie spălate ușor. Cel mai bun mod de a preveni rupturile este de a pune înălbitor peste pata și de a lăsa să se înmoaie.

15 Widespread Mistakes We Make When Washing Clothes

Sponsored links

Folosind prea mult detergent

 Acest lucru poate duce la obținerea de prea multă spumă, care poate aduna murdărie în anumite părți ale unei cămăși, precum gulerul. Acest lucru va duce la înrăutățirea felului în care arată hainele tale și nu ăsta este rezultatul pe care dorești să îl obții, nu?

Neacordarea atenție cuvenite hainelor cu fermoare

15 Widespread Mistakes We Make When Washing Clothes

Fermoarele ar trebui închise până sus înainte de a spăla hainele, deoarece dinții fermoarului pot strica ușor alte haine. Ar trebui să vă amintiți întotdeauna să desfaceți cămășile și celelalte bluze cu nasturi. În caz contrar, nasturii pot să se desprindă, iar apoi va trebui să te chinui să-i coși înapoi.

Sponsored links

Folosind prea mult înălbitor

15 Widespread Mistakes We Make When Washing Clothes

Înălbitorul face ca țesăturile să devină mai puțin durabile și apoi se pot rupe ușor, motiv pentru care ar trebui să încercați să fierbeți rufele. Puteți face acest lucru luând o oala mare și adăugând două picături de suc de lămâie peste apă.

Spălatul costumelor de baie în mașina de spălat

Costumele de baie, de înot, fustele pentru sporturi și orice alte haine din spandex sau elastan nu trebuie niciodată spălate în mașina de spălat. Modul corect este să le spălați manual, în apă rece.

Sponsored links

Oferind timp mașinii de spălat să se odihnească

15 Widespread Mistakes We Make When Washing Clothes

Unii utilizatori preferă acest lucru deoarece consideră că mai multe cicluri de spălare la rând pot duce la diverse defecțiuni. Totuși, acest lucru este eronat. Utilizarea mașinii de spălat fără pauză reduce consumul de energie electrică, deoarece mașina de spălat utilizează o parte rămasă din căldura rămasă după ciclul anterior.

Folosind o singură spălare pentru perne și pături

 Dacă spălați perne și pături împreună în mașina de spălat, ar trebui să optați pentru două spălări, separate. Deoarece pernele pot reține spuma, astfel încât detergentul rămâne în perne și ajunge prea puțin la pături.

Spălarea hainelor fără a le sorta

 Una dintre cele mai obositoare sarcini după spălarea hainelor, este căutarea șosetelor printre celelalte haine. De ce nu încercați să spălați șosetele mai întâi? Suntem siguri că vă va plăcea rezultatul.

Folosirea balsamului de rufe pentru prosoape

15 Widespread Mistakes We Make When Washing Clothes

Sponsored links

 Acești compuși chimici îți vor face, într-adevăr prosoapele să aibă un miros plăcut și să fie mai plăcute la atingere, dar trebuie luat în considerare faptul că reduce capacitatea de absorbție a apei. Așa că, ar fi bine să nu mai folosești balsam pentru prosoape.

Spălarea a prea multor haine deodată

 Nu trebuie să supraîncărcați mașina de spălat, deoarece se poate defecta.

Spălarea gecilor și hanoracelor în mod greșit

15 Widespread Mistakes We Make When Washing Clothes

 Pentru a împiedica gecile și hanoracele să se strice, puteți introduce trei mingi de tenis în interiorul mașinii. De asemenea, te vor ajuta să scapi de spumă.

Folosind detergenți de spălat foarte scumpi

Mulți dintre detergenții pe care îi folosim pot fi înlocuiți cu produse ieftine pe care le avem în casă, cum ar fi: sarea poate face ca hainele să pară mai strălucitoare, iar creta ajută la eliminarea petelor. Săpunul înălbitor care curăță foarte bine petele. Sucul de lămâie poate fi folosit pentru a face hainele mai moi și mai parfumate.

15 Widespread Mistakes We Make When Washing Clothes

A nu acorda atenție mașinii de spălat

Sponsored links

Este foarte important să aveți grijă de mașina dvs. de spălat. Nu uitați că, în multe cazuri, compartimentul pentru detergent este mobil. Deoarece reziduurile de detergent se pot acumula aici, ar trebui să-i acorzi o atenție deosebită. Nu închide mașina de spălat după ce a terminat spălarea, las-o deschisă astfel încât să se usuce. O dată pe an, derulați un ciclu de curățare cu apă caldă și oțet. Acest lucru vă va ajuta să împiedicați mașina dvs. de spălat să se strice.

Sponsored links