15 fapte interesante despre Nikola Tesla care vă vor pune pe gânduri!

Știm destul de multe lucruri despre Nikola Tesla cum ar fi contribuția sa la crearea motorului cu inducție sau descoperirea razelor cosmice. Mulțumim acestui om pentru conceperea sistemului de curent alternativ pe care îl folosim astăzi în casele noastre.

Sponsored links

Iată 15 lucruri pe care probabil că nu le-ai știut niciodată despre acest geniu:

1. Nikola Tesla s-a născut în timpul unei furtuni fulgere.

Sursa imaginii

Numiți-o coincidență, semn divin sau noroc, dar istoria spune că Nikola Tesla s-a născut în timpul unei furtuni cu fulgere. Era miezul nopții, 9 spre 10 iulie, când mama lui se află la mijlocul nașterii și un fulger puternic a izbucnit. Moașa care o escortase pe mama lui a spus că este un semn rău și că acest copil va fi un copil al întunericului. Mama lui Nikola i-a răspuns la această afirmație: „Nu, el va fi un copil al luminii.”

2. Nikola Tesla a susținut că nu va dormi niciodată mai mult de două ore pe zi.

Sursa imaginii: lynncinnamon.com

Pentru toți cei care cred că un corp uman are nevoie de 8 ore de somn pentru a funcționa corect, iată câteva noutăți: Nikola Tesla a susținut că nu a dormit niciodată mai mult de două ore pe zi! Asta înseamnă că, din 24 de ore, a fost treaz timp de 22 de ore. Astfel, Tesla s-a implicat atât de mult în munca de la laboratorul său, încât a continuat să lucreze și 84 de ore fără somn sau odihnă.

3. Nikola Tesla bea whisky în fiecare zi. El a crezut că whisky-ul îl va face să trăiască până la 150 de ani.

Sursa imaginii: tumblr

Un alt fapt interesant despre Nikola Tesla este că obișnuia să bea whisky zilnic, pentru că, el credea că whisky-ul îl va face să trăiască până la 150 de ani. El a considerat whisky-ul un tonic pentru tinerețe și a renunțat să bea numai după interdicția venită în primul război mondial. Treptat însă, a renunțat la toate băuturile, cu excepția laptelui și a apei.

4. Nikola Tesla nu s-a căsătorit niciodată și nu s-a îndrăgostit, în ciuda numeroaselor femei „îndrăgostite nebunește de el”.

Sursa imaginii: www.oldpicz.com

Se spune că în spatele fiecărui bărbat de succes există o femeie. Dar Nikola Tesla s-a dovedit o excepție. Nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut nicio relație amoroasă serioasă, căci credea că, căsătoria (și sexul) îi vor restricționa abilitățile de a gândi științific. Chiar dacă se spune că au fost o mulțime de femei care au râvnit la Tesla, unele chiar „îndrăgostite nebunește de el”, Nicola Tesla s-a abținut. Cu toate acestea, pe patul său de moarte, Tesla a spus unui reporter: „Uneori simt că, faptul că nu m-am căsătorit, am făcut un sacrificiu mult prea mare pentru munca mea.”

Sponsored links

5. Nikola Tesla a crezut că femeile vor deveni superioare bărbaților ca poziție socială și a declarat că „o nouă ordine sexuală” va apărea cu „femeia ca fiind superioară” .

Sursa imaginii: smithsonianmag.com

Pe lângă faptul că este un om de știință, un inginer electric, un inginer mecanic, un fizician și un futurist al reputației sale, Nikola Tesla a avut și remarci feministe. El a considerat ferm că femeile sunt constructorii societății și în curând va exista „o nouă ordine sexuală … cu femeia la conducere.” El a menționat Această luptă a femeii față de egalitatea sexuală se va încheia cu o nouă ordine sexuală, femeia fiind superioară.”

6. Nikola Tesla a avut capacitatea de a vizualiza în trei dimensiuni.

Sursa imaginii: imgur

Nikola Tesla avea o memorie fotografică. El obișnuia să memoreze cărți, imagini și un stoc de jurnale în cap. El deținea, de asemenea, capacitatea de a vizualiza în trei dimensiuni și a folosit asta pentru a controla coșmarurile groaznice pe care le-a experimentat, copil fiind.

7. Nikola Tesla suferea de TOC (Tulburarea obsesiv-compulsivă)

Un fapt mai puțin cunoscut despre Nikola Tesla este acela că s-a luptat cu tulburării obsesive compulsive (TOC). Dar pasiunea față de munca sa a fost atât de exemplară, încât abilitățile sale creative i-au umbrit luptele cu starea de sănătate.

8. Nikola Tesla a inventat radioul în 1892 și prima barcă de jucărie cu telecomandă în 1898, ajungând pe primele pagini alea ziarelor.

Sponsored links

Mulțumită lui Nikola Tesla, astăzi ne putem bucura de muzica noastră preferată la radio. Da, el a fost omul din spatele invenției Radio. A ieșit cu designul radio de bază în 1892. Apoi, după 6 ani, în 1898, a inventat prima barcă robot controlată radio, controlată de unde radio. Această barcă de jucării a fost expusă și în Expoziția electrică în același an. Aceasta a fost prima invenție de acest fel care și-a făcut loc in prima pagină a ziarelor din America.

9. Tesla a propus ideea de curent alternativ, dar nu a fost niciodată recunoscută pentru invenția sa. Propunerea lui Edison a curentului DC a fost mai populară în acele zile.

În ceea ce istoricii numesc „Război al Curenților”, Nikola Tesla și Thomas Edison au propus teoriile lor despre curentul alternativ și curentul continuu. Tesla a promovat teoria curentului alternativ și Thomas a susținut teoria curentului continuu. Dar, din păcate, nu a fost niciodată recunoscut pentru invenția sa de curent alternativ, deoarece oamenii au ales propunerea lui Edison a curentului continuu. În acele zile, Edison era un om de știință foarte renumit, iar oamenii rareori nega opiniile sale.

10. Tesla a prezis internetul.

Într-o viziune divină de fel, Nikola Tesla a prezis că în anii următori, un sistem global de comunicare wireless va ajunge în fiecare gospodărie. Era atât de încrezător în predicția lui, încât propunea această schemă lui JP Morgan. A vizionat un sistem mondial de comunicații wireless pentru a transmite mesaje telefonice, a difuza știri, muzică, bursă și chiar a împărtăși imagini din întreaga lume! Deci acest tip știa cu adevărat pulsul Internetului cu mult înainte ca acesta sa apară.

Sponsored links

11. În 1899, Nikola Tesla a trimis 100 de milioane de volți de înaltă frecvență fără fir și a aprins 200 de becuri intr-o bancă.

În anul 1899, Tesla a întreprins celebrul experiment Pike’s Peak, în care a transmis energie electrică fără utilizarea firelor. În propriul său tip de experiment, el a transmis 100 de milioane de volți de energie electrică pe o distanță de 26 de mile și a aprins 200 de becuri și a condus, de asemenea, un motor electric! În acest experiment, Tesla a susținut că s-a pierdut doar 5% din energia transmisă.

12. Nikola Tesla plănuia să facă un experiment pe copii, căptușind pereții sălilor de școală cu un curent de înaltă frecvență. El credea că undele electrice magnetice vor încărca încăperea, făcându-le astfel mai sănătoase.

În 1912, el a conceput „un plan pentru a face studenții mai sănătoși și mai deștepți cu ajutorul undelor electrice.” Da, ai auzit bine. El a propus „saturarea cu unde electrice infinitesimale care vibrează la frecvență ridicată pentru a stimula electromagnetul”, făcându-l astfel sănătos. El și-a împărtășit ideea cu William H. Maxwell, superintendentul școlilor din New York, care i-a acceptat treptat teoria.

13. Nikola Tesla obișnuia să hrănească porumbeii și să-i îngrijească pe cei răniți.

Sursa imaginii: pigeonpatrol.ca

Alături de celelalte obiceiuri ciudate ale sale, cum ar fi cina la 8:10 PM, ascuțit și gâdilat degetele de sute de ori la fiecare picior în fiecare seară, Tesla avea și obiceiul de a avea grijă de porumbei. El obișnuia să îi hrănească în parc în fiecare zi și îi aduce pe cei răniți în camera lui unde avea grija de ei. El a cheltuit în jur de 2.000 de dolari pentru a repara aripa și piciorul rupt al unui porumbel!

14. Nikola Tesla a fost un avocat al sterilizării criminalilor, era de părere că aceștia nu ar trebui să se reproducă.

Tesla avea câteva gânduri serioase cu privire la viitorii descendenți. El a propus eugenica, știința îmbunătățirii populației prin reproducere controlată. Potrivit Tesla, până în anul 2100, ar trebui să existe doar „părinți de dorit” care să fie capabili să-și crească copiii. El a sfătuit cu tărie să împiedice înmulțirea celor improprii prin sterilizare și împerecherea îndrumării instinctului.

15. În Silicon Valley, există o statuie a lui Nikola Tesla care radiază Wi-Fi gratuit.

În 2013, în Silicon Valley a fost ridicată o statuie a lui Nikola Tesla. Statuia este dotată cu wi-fi gratuit. De asemenea, conține o capsulă a timpului care ar fi deschisă în 2043. Acesta este doar un mic semn de respect față de omul care a visat la un sistem eficient de energie wireless în lume. Statuia a fost rezultatul unei campanii demarate de o companie din CA, North Imagination.

Sponsored links

Sponsored links