14 Comportamente care arată că ești o persoană hipersensibilă

Crezi că ai putea fi o persoană hipersensibilă? Vezi dacă recunoști următoarele comportamente la tine!

Sponsored links

1. AI BUNE MANIERE

Un semn al unei persoane extrem de sensibile este că are maniere mai bune decât ale altor persoane. Ești atent și probabil că vei observa când alții au lipsuri la acest capitol. În plus, ești conștient de împrejurimile în care te afli pentru a te asigura că nu blochezi pe cineva, sau că nu deranjezi pe cineva.

Acorzi atenție oamenilor din jurul tău și te asiguri că îi recunoști imediat. Îți ceri mereu scuze atunci când greșești și mulțumești rapid cuiva atunci când te ajută. Dacă observați că cineva pare prea politicos, ar putea fi un caz de hipersensibilitate.

2. AI NEVOIE DE MAI MULT TIMP PENTRU A ALUA DECIZII

Oamenii prea sensibili tind să aibă nevoie de mai mult timp când vine vorba de a lua decizii. Acest lucru se datorează faptului că vor să ia în considerare toți factorii și să  strângă mai întâi cât mai multe informații. Chiar și alegerile aparent mici, ar putea dura ceva timp, pentru că vor să se gândească la fiecare scenariu și consecință posibilă.

Nu amână, dar își petrec fiecare secundă disponibilă asigurându-se că lucrurile sunt și vor fi perfecte.

3. AI EMOȚII EXTREME

A fi hipersensibil înseamnă a avea emoții extreme, comparativ cu alte persoane. Sentimentele oamenilor hipersensibili sunt mai intense, și le exprimă printr-un râs prea tare, sau pentru o perioadă mai lungă de timp, sau plânsul declanșat de lucruri mărunte.

Sponsored links

S-ar putea chiar să se supere în situații în care alte persoane nu s-ar supăra. Iar asta vă poate surprinde, deoarece nu vă așteptați la o astfel de reacție din partea lor.

4. COMUNICI BINE

Deoarece oamenii hipersensibili au emoții puternice, ei pot comunica mai bine decât ceilalți. Se conectează mai ușor cu oamenii și sunt empatici, ajutându-i să se deschidă mai bine.

Un alt motiv pentru care comunică bine este că se pricep la respectarea granițelor personale. Respectarea granițelor îi face pe ceilalți să se simtă confortabil cu ei și să se deschidă mai ușor. De asemenea, citesc bine emoțiile celorlalți, deoarece reușesc să vadă de ce are nevoie cealaltă persoană în acel moment.

5. TE SIMȚI FOARTE DES COPLEȘIT 

Oamenii foarte sensibili se simt copleșiți cu ușurință, deoarece au mai multe emoții. În plus, au atât de multe gânduri și se autocritică atât de des încât asta duce rapid la un sentiment copleșitor. Din păcate, a fi copleșit poate provoca o scădere a productivității și poate provoca epuizare.

Ei preiau mai multe sarcini decât pot rezolva, ceea ce îi face să se simtă și mai copleșiți. Aceasta duce la dezorganizare, anxietate, depresie și emoții incontrolabile. De asemenea, nu le place să ceară ajutor până când nu este prea târziu pentru a remedia problema.

Sponsored links

6. ÎȚI PLACE SĂ LUCREZI ȘI SĂ FACI LUCRURILE DE UNUL SINGUR

Oamenii hipersensibili sunt minunați când vine vorba de munca în echipă, dar preferă să nu o facă. Preferă să lucreze singuri, pentru că fac mai multe lucruri în acest fel. Le place să-și controleze mediul și a fi singuri îi ajută să se concentreze.

Acest tip de persoană devine ușor de stresat atunci când lucrează în echipă, deoarece nu se bucură de compromisuri sau colaborare. Deși acest lucru se aplică în mare măsură mediului de lucru, nu se oprește doar aici. Evită deasemenea sportul în echipă și le place să se antreneze singuri când sunt la sală.

7. EȘTI CONȘTIENT DE SINE

A fi conștient de sine înseamnă că ești în ton cu emoțiile tale și știi de ce simți așa cum simți. Când conștiința de sine este activă, oamenii pot avea mai mult succes, sunt mai atenți și mai sociali.

8. TE SUPERI CU UȘURINȚĂ

Dacă te superi cu ușurință din lucruri aparent mici, ești probabil hipersensibil. Dacă azi ești în regulă cu ceva, dar îți schimbi opinia în următoarea zi, cu siguranță ești o persoană hipersensibilă. Oamenii hipersensibili reacționează negativ la lucruri care de multe ori nu contează pe termen lung, determinându-i și pe cei din jurul lor să se simtă nervoși în compania lor.

9. ATACI EMOȚIONAL PE CINEVA ATUNCI CÂND AI O PROBLEMĂ CARE TREBUIE REZOLVATĂ

Atunci când o persoană hipersensibilă este frustrată sau supărată, ea tinde să-i atace pe alții, în loc să rezolve problema. S-ar putea să ajungă să spună lucruri pe care mai apoi le regretă, în încercarea de a-i face și pe alții să se simtă rău.

Sponsored links

10. UNEORI EȘTI NESIGUR PE TINE

Deoarece oamenii hipersensibili sunt adesea nesiguri, fac presupuneri incorecte despre ceilalți. Dacă cineva îi corectează sau încearcă să le dea sfaturi, se supără și iau totul personal, în loc să învețe din ele. De asemenea, nu le place să vorbească, deoarece își fac griji că oamenii vor gândi urât despre ei sau despre ideile lor.

11. ACORZI O ATENȚIE DEOSEBITĂ LA DETALII

Persoanele extrem de sensibile sunt orientate spre detalii și acordă o atenție deosebită lucrurilor din jurul lor. Procesează mai multe informații decât restul oamenilor și asta îi ajută să observe lucruri pe care alții nu le observă. Uneori se vor fixa pe detalii care nu sunt mereu necesare, pentru că de multe ori este esențială imaginea de ansamblu.

12. TE DERANJEAZĂ ZGOMOTELE MAI MULT DECÂT ÎI DERANJEAZĂ PE ALȚII

Dacă cineva este prea sensibil la zgomote, acesta este un semn de hipersensibilitate. Zgomotele puternice sau haotice tind să îl suprastimuleze, făcându-l să se simtă nervos și anxios.

13. AI TENDINȚA DE A TE SUPRA-ANALIZA

Oamenii foarte sensibili nu pot renunța la anumite situații nici după ce acestea s-au întâmplat. Au tendința de a relua fiecare situație în mintea lor, supraanalizând tot ceea ce au spus ei și ceea ce a spus cealaltă persoană. Oamenii prea sensibili tind, de asemenea, să își facă în mintea lor scenarii care s-ar putea să nu se întâmple niciodată.

14. TE SUPRASOLICIȚI

Oamenii hipersensibili tind să ia mereu toate sarcinile de care ceilalți fug, iar asta înseamnă că se solicită enorm, ajungând adesea la epuizare.

Sponsored links