14 Tehnici de supraviețuire care vă pot salva viața

Toată lumea are o abilitate pe care o perfecționează și o stăpânește de ani de zile, dar mai multe astfel de abilități sunt utile în cea mai mare parte pentru pentru cultura noastră generală și pentru a te salva atunci când ești pus în situații dificile sau chiar periculoase.

Sponsored links

Noi am adunat abilitățile pe care absolut toată lumea ar trebui să le aibă. Ar putea părea inutile la prima vedere, dar fiecare dintre ele ar putea să vă salveze viața într-o zi.

14. Cum să faci noduri

A ști să faci diferite noduri te va ajuta în multe situații: atunci când trebuie să ridicați ceva greu, când mergeți la drumeții sau la pescuit sau dacă vă plac distracțiile active.

13. Deosebirea ciupercilor comestibile de cele otrăvitoare
Multe ciuperci otrăvitoare vă pot face rău chiar și atunci când le atingeți – unele dintre ele pot avea mucus care provoacă erupții sau arsuri. Asigurați-vă că împărtășiți aceste cunoștințe copiilor dvs. atunci când mergeți în pădure sau în sălbăticie cu familia.

12. Cunoașterea manevrei Heimlich
Cu această metodă au fost salvate peste 100.000 de vieți, doar în SUA, inclusiv cea a președintelui Ronald Reagan, a primarului New York-ului și a câtorva actori.
Cunoscută și sub denumirea de “manevra de dezobstrucție a căilor respiratorii”, această metodă vă va ajuta să salvați viața altcuiva. Dacă cineva se îneacă cu o bucată de mâncare, vei ști ce să faci.

Sponsored links

11. Orientarea în pădure
Dacă plecați într-o călătorie în pustietate, asigurați-vă că știți cum să vă găsiți drumul într-un mediu necunoscut. Nu vă bazați doar pe gadgeturi pentru a vă ajuta: nu ai întotdeauna semnal. Pentru a fi în siguranță, este necesar să fiți capabil să folosiți o busolă.

10. Să cunoști câteva reguli de bază când vine vorba de repararea țevilor și a electricității
Acest tip de cunoștințe este util în caz de urgență, dar și pentru a economisi bani. De exemplu, robinetul se sparge în timp ce spălați vasele, iar apa este pulverizată peste tot. Dacă nu știi cum să o oprești, pregătește o barcă și așteaptă venirea instalatorului :)). Și când totul se termină cu reparația țevilor, va trebui totuși să faceți ceva cu toate aparatele electrice din bucătărie care au fost acoperite cu apă. Se pare că unele abilitățile de electrician, nu ar strica deloc.

9. Utilizarea echipamentelor de reparații
Oricine ar trebui să aibă un set de instrumente minim (tip kit) pentru reparații mici. Oricât de amuzant ar suna, ar trebui să știi cum să bați cu ciocanul un cui în perete sau cum să pui un tablou pe perete. Nu trebuie să apelezi la oameni specialiști pentru asta de fiecare dată, nu-i așa?

8. Salvarea unei persoane înecate
Există un singur obstacol în calea ta de a salva o persoană care se îneacă: să nu poți înota. Dacă știți să înotați, nimic nu vă poate împiedica să salvați viața acelei persoane. Nu uitați să vă apropiați de ea din spate, astfel încât să nu vă vadă venind, altfel, persoana care se îneacă vă poate îmbrățișa atât de strâns de teamă, blocându-vă ambele mâini, încât nu veți mai putea înota. După ce v-ați apropiat de persoana respectivă, apucați-o de axile sau de bărbie și deplasați-vă la țărm, ținându-i capul pe burta dvs., pentru a îi permite să respire.

7. Știind cum să aduni și să economisești bani
E foarte indicat să fii capabil să strângi și să economisești bani. Indiferent de venitul dvs., ar trebui să știți ce reguli trebuie să urmați pentru a nu “ajunge la sapă de lemn”. Și iată un sfat bun pentru a începe să economisești. Cel mai bine e să faci un cont separat în care să adaugi lunar o sumă de bani. Dă-i un nume contului cu ceea ce îți dorești să faci banii: cum ar fi ”VACANTE”. Te vei simți mai motivat. E foarte important să nu apelezi la ei pentru orice necesitate măruntă.

Sponsored links

6. Să știi să instalezi o undiță și să vâslești corespunzător la o barcă
Nu trebuie să fii pescar, dar trebuie să știi aceste lucruri. Pescuitul este cel mai simplu mod de a găsi hrană în sălbăticie dacă există vreun lac sau râu în apropiere. Și vâslitul cu o barcă este esențial pentru a ocoli obstacole și pentru a găsi locuri bune de pescuit.

5. Planificați-vă vacanța în avans
O vacanță frumoasă este o vacanță bine gândită. Dacă nu vrei să te trezești în necazuri sau să îți lipsească ceva important când tocmai ai ajuns la destinație, abordează-ți planificarea călătoriei cu multă seriozitate. Nu vă bazați pe memorie: faceți o listă de lucruri de luat cu voi. Și dacă călătoriți în străinătate, amintiți-vă despre low-cost pentru a economisi bani.

4. Cum să scapi când te atacă un câine
Dacă aveți ghinionul să întâlniți un câine nervos, care vrea să vă atace, există mai multe moduri de a vă proteja:

Dacă animalul nu este mare, puteți încerca să-l speriați pretinzând că ridicați o piatră de la sol. Mai întâi, faceți-l să vă observe: mergeți încet la câine și, când vă aflați în centrul atenției sale, faceți trucul cu piatra. Rețineți: Doar dacă este de talie mică. Un câine mic se va speria și va fugi.

Dacă nu a funcționat, ar trebui să fii pregătit pentru un atac. Puteți încerca să dați cu piciorul câinelui în nas când acesta se pregătește să vă atace, dar o lovitură precisă este o raritate. O modalitate mai eficientă este să lăsați câinele să vă muște de mână, dar nu înainte de a face asta: încet și fără a vă întoarce spatele la animal, scoateți haina sau jacheta și înfășurați-vă brațul în ea. Lăsați câinele să strângă dinții în jurul brațului, apoi împingeți imbrăcămintea spre câine. Câinele va fi dezorientat și își va pierde interesul pentru dvs. Sau pur și simplu țineți jacheta în fața picioarelor. Va percepe articolul vestimentar ca pe un obstacol între dvs. și el și va pleca.

Sponsored links

3. Folosirea unui cric
Este întotdeauna util să ai cunoștințe cel puțin elementare despre repararea mașinii. Dacă faci o pană în mijlocul pustietății, o puteți schimba singur cu ajutorul unui cric și a unei chei. Și nu uitați de recuzită, astfel încât mașina dvs. să nu se rostogolească atunci când o ridicați.

2. Protejarea în avion în caz de urgență
Broșurile pentru siguranța pasagerilor aflate la bordul unui avion pot spune contrariul, dar ați face bine să vă amintiți că poziția corpului prezentată în majoritatea broșurilor, cu capul aplecat și brațele în jurul genunchilor, este mai puțin sigură decât dacă vă aplecați înainte, plasați picioarele ferm pe podea și puneți mâinile și antebrațele pe spatele scaunului din fața dvs., apăsându-vă fruntea de mâini. Această poziție vă va proteja gâtul, spatele și tibiile de rupere în caz de accident.

1. Protejarea în timpul unui cutremur
Experții spun că în timpul unui cutremur trebuie să te lași la podea, să ajungi sub cea mai apropiată masă, să-ți acoperi gâtul și capul cu o mână și să te ții cu cealaltă mână de piciorul mesei. Întregul tău corp trebuie să fie sub masă. Nu încercați să fugiți din clădire – exteriorul unei clădiri este unul dintre cele mai periculoase locuri. Dacă nu aveți nicio masă în apropiere, încercați să vă lăsați cât mai jos posibil la podea. Protejați-vă capul și gâtul cu mâinile.

Sponsored links