14 moduri excelente de a folosi oțetul de care nu ai auzit niciodată

Rafturile magazinelor sunt pline de sticle cu lichide de curățare scumpe, care nu fac întotdeauna ceea ce promit. De aceea trebuie să căutăm metode de curățare cu adevărat eficiente.
Noi am colectat cele mai eficiente moduri de a folosi oțetul de mere acasă.

Sponsored links

14. Detartrați aparatele de uz casnic

 

Puteți să vă detartrați cu ușurință mașina de spălat sau mașina de spălat vase doar spălându-le cu câteva pahare de oțet de mere. Porniți mașina de spălat, fără a pune haine în ea. 3-4 minute mai târziu, adăugați 2 pahare de oțet de mere.

13. Prelungește viața florilor

Se amestecă 2 linguri de oțet de mere, 3 linguri de zahăr și 1 litru de apă caldă și se pun florile în acest amestec. Acest truc te va ajuta să-ți păstrezi florile proaspete pentru o perioadă de timp mai îndelungată.

12. Curățarea petelor uscate

Sponsored links

Se amestecă 1 lingură de detergent pentru vase, 1 lingură de oțet alb și 2 pahare de apă caldă. Acest amestec vă va ajuta să îndepărtați petele vechi uscate, chiar și pe cele de vin și cafea. Puteți utiliza acest amestec și în mașina de spălat vase împreună cu detergentul special.

11. Prevenirea înghețării geamurilor mașinii

Utilizați oțet de mere iarna ca mijloc de a evita înghețarea geamurilor mașinii. Spălați geamurile mașinii cu un amestec de oțet și apă într-un raport de 3: 1.

10. Desfundarea chiuvetei

Un amestec de bicarbonat de sodiu, oțet și apă vă poate ajuta să scăpați chiar și de cele mai grave blocaje de scurgere. Puneți o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu în scurgere, apoi adăugați un pahar de oțet și un pagar de apă fierbinte. După 20 de minute, turnați puțină apă de la robinet în scurgere. Acesta este un mod foarte bun de prevenire a blocajelor de scurgere.

Sponsored links

9. Eficient împotriva mucegaiului

Oțetul vă poate ajuta să scăpați de mucegai. Pulverizați oțet pe locurile afectate de mucegai și frecați suprafața cu un burete mai dur. Acest lucru este mai sigur și mai eficient decât utilizarea înălbitorului cu clor.

8. Eficient împotriva germenilor

Un amestec de oțet și apă într-un raport 1: 1 va ucide germenii din bucătărie. Se amestecă aceste ingrediente și se toarnă lichidul într-o sticlă de pulverizare. Veți obține un amestec antimicrobian ecologic. Vă puteți spăla cu ușurință și rapid cuptorul cu microunde și vă puteți dezinfecta chiar și tăieturile.

7. Curățați-vă robinetele și dușul

Sponsored links

Vă puteți curăța dușul cu un amestec de apă și oțet într-un raport de 1: 1. Puneți capul de duș într-o oală cu amestecul și fierbeți-l timp de 5-7 minute. Lăsați lichidul să se răcească. Vă puteți curăța robinetele cu oțet de mere și un burete.

6. Scapă de germenii de pe îmbrăcămintea copiilor

Uciderea germenilor în timp ce spălați rufele este ușoară dacă aveți un pahar de oțet de mere. Adăugați-l la mașina de spălat fără a-l amesteca cu detergentul. Hainele vor fi proaspete și sterile. Acest truc este folosit deja de foarte mult timp.

5. Dați luciu pieselor din crom

O pastă făcută din bicarbonat de sodiu și oțet vă poate ajuta să lustruiți articolele cromate. Cu toate acestea, nu puteți utiliza acest amestec pentru suprafețe de șist, granit sau marmură.

4. Scapă de buruieni

 

25% oțet de cidru de mere te va ajuta să scapi de buruieni. Stropiți oțetul peste porțiunile de pământ cu buruieni pe care doriți să le curățați. Repetați acest lucru până când toate buruienile sunt îndepărtate.

3. Scăpați de sedimentele de pe pereții acvariului

 

O soluție slabă de oțet de mere și apă va elimina depunerile de soluție salină și calcar. Spălați acvariul cu această soluție cât mai des posibil. Lăsați oțetul să acționeze, apoi spălați acvariul cu apă de la robinet. De asemenea, puteți utiliza această metodă pentru a curăța aparatul de cafea.

Sponsored links

2. Păstrați cuptorul curat

 

O soluție de apă și oțet poate fi folosită pentru curățarea cuptorului. Acest lucru va împiedica grăsimea să rămână pe suprafața cuptorului în timp ce gătiți. La fel se poate proceda și cu un cuptor cu microunde.

1. Scapă de celulită

Și acum ceva neașteptat! Amestecă 3 părți de oțet de mere cu 1 parte de vitamina E și masează amestecul pe piele de două ori pe zi. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de celulită.

Sponsored links