14 Lucruri interesante și uimitoare despre corpul uman pe care ar trebui să le cunoașteți

Corpul uman este unul dintre cele mai complexe mecanisme existente în lume și nu există o explicație pentru multe lucruri care se întâmplă în corpul nostru uman.

Sponsored links

Cu toate acestea, odată cu progresul în știința medicală, suntem capabili să găsim motivele unora dintre întâmplările ciudate care au loc în corpul nostru, dar încă mai rămân multe de înțeles.

Sunt multe lucruri care te-au lăsat mut de uimire, dar nu ai putut să găsești motivul, astăzi vom împărtăși cu tine 14 lucruri uimitoare și interesante despre corpul uman:

1. Unghia degetului mijlociu crește mai repede

S-a descoperit că creșterea unghiilor degetelor este de aproximativ 0,25 cm într-o lună, dar unghia degetului mijlociu crește mai repede decât unghiile altor degete. Unghia care crește cel mai încet este unghia degetului mare și acele unghii care sunt tăiate proaspăt cresc mai repede în comparație cu cele care nu sunt tăiate la intervale regulate.

2. Inima femeilor bate mai repede decât inima bărbaților

Sponsored links

În medie, inima bărbaților bate între 70-72 de ori pe minut, în timp ce inima femeilor bate de 78-82 de ori pe minut. Ritmul cardiac diferă deoarece femeile au inimi mai mici în comparație cu bărbații și, din această cauză, inima trebuie să bată mai mult pentru a pompa sânge în organele corpului.

3. Acidul din stomac poate dizolva metalul

Acidul gastric, cunoscut și sub numele de suc gastric, ne ajută să digerăm alimentele pe care le consumăm, dar ceea ce este surprinzător la acest acid este faptul că este atât de puternic încât poate dizolva și metalul.

Compoziția acidului gastric include clorură de potasiu (KCl), acid clorhidric (HCl) și clorură de sodiu (NaCl). Nivelul pH-ului determină cât de acid este lichidul și, cu un nivel de pH de 1,0-2,0, acidul din stomac este destul de capabil să dizolve metalul.

4. Femeile însărcinate văd vise ciudate în primul trimestru

Sponsored links

O femeie însărcinată trebuie să treacă prin multe lucruri în faza de sarcină și visele ciudate sunt unul dintre ele. Atunci când ești însărcinată, corpul trece printr-o serie de schimbări nu doar fizice, ci și emoționale și mentale, iar aceste vise ciudate pot fi rezultatul schimbării nivelurilor hormonale care afectează, de asemenea, nivelul de confort și tiparul de somn al femeilor.

5. Lungimea vaselor noastre de sânge

Rețeaua de vase de sânge (artere, vene și capilare) joacă un rol important în funcționarea corpului nostru uman, dar v-ați gândit vreodată la lungimea totală a acestor vase de sânge?

Dacă vasele de sânge ale unui copil sunt așezate pe o singură linie, distanța totală parcursă de acea linie ar fi de 96.500 de Km, în timp ce în cazul unui adult vor fi de 257.000Km, nu este surprinzător?

6. Dinții umani sunt la fel de puternici ca dinții de rechin

Sponsored links

Conform unui nou studiu, dinții umani și dinții de rechin sunt aproape similari. Studiul a fost realizat de oamenii de știință din Germania și, împreună cu alte descoperiri, s-a constatat, de asemenea, că rechinii au dinții acoperiți cu smalț pentru a-i face puternici, la fel cum au și oamenii.

7. Saliva pe care o producem

În medie, 600 de mililitri este cantitatea de salivă care este produsă de o gură sănătoasă zilnic și este suficient pentru a umple o sticlă. Se pare că avem și o fabrică de producere a lichidelor în interiorul gurii noastre, care poate umple o sticlă de salivă pe zi, cum ți se pare asta?

8. Arsurile solare pot afecta fluxul sanguin

Arsurile solare nu afectează doar stratul superior al pielii, ci afectează și celulele pielii, ADN-ul și are un efect negativ asupra funcționării și dezvoltării acestora. Apoi duce la întreruperea fluxului sanguin prin umflare. Persoana care suferă de arsuri solare scapă de durere numai după ce corpul scapă de celulele deteriorate.

9. Urechile nu încetează să audă

Urechile noastre încep să funcționeze pe măsură ce ne trezim dimineața până când ne culcăm. Ne fac să auzim fiecare sunet sau zgomot care ne poate sau nu să ne deranjeze, dar știți că urechile noastre nu încetează să funcționeze chiar și atunci când dormim? Da, urechile noastre continuă să audă și în timp ce dormim, doar că creierul nostru ignoră sunetele primite.

10. Craniul uman

Craniul uman poate arăta ca o singură structură osoasă pentru noi, dar în realitate este alcătuit din 22 de oase – dintre care paisprezece sunt oasele scheletului facial și opt sunt oase craniene. Deci data viitoare, nu uitați să purtați o cască în timp ce conduceți un vehicul cu două roți.

Sponsored links

11. Diferența de mărime între cei doi plămâni

Există doi plămâni în corpul uman și ambii par să fie de aceeași dimensiune, dar în realitate ambii au dimensiuni diferite. Plămânul stâng este mic, cu aproximativ 10% mai mic decât plămânul drept, deoarece trebuie să împartă spațiul cu inima din corp.

12. Distanța parcursă de sânge

Un corp uman conține aproape 5,6 litri de sânge și acesta circulă în corpul nostru de trei ori într-un minut, așa că dacă am calcula distanța parcursă de sânge într-o zi, rezultă 19.000 km.

13. Creierul este mai activ în timp ce doarme

Simțim că și creierul nostru doarme sau este complet inactiv în timp ce dormim, dar realitatea este că creierul nostru este mai activ în timp ce dormim. În timpul somnului, creierul lucrează pentru a elimina toxinele care s-au acumulat în timp. Cu toate acestea, somnul este foarte important nu doar pentru creier, ci și pentru corpul nostru și oferă o șansă mecanismului de recuperare.

14. Durerea de dinte are legatură cu durerea de cap

Experții consideră că acei oameni care suferă de dureri de cap ar trebui să meargă la stomatolog, deoarece durerile de cap și durerile de dinți se transmit prin cel mai mare nerv senzitiv, numit nervul trigemen. Dacă există durere într-o ramură a acestui nerv, există șanse mari ca și alte ramuri să fie afectate.

Sponsored links