14 Iluzii optice incredibile de la mama natură

Natura mai are întotdeauna câteva trucuri în mânecă și nu încetează să ne surprindă cu toate creațiile ei fascinante. Uneori, aceste întâmplări naturale sunt atât de incredibile încât este puțin probabil să existe, trebuie să ne frecăm ochii și să ne mai uităm încă odată înainte de a crede în sfârșit că ceea ce vedem este adevărat. În acest articol, am strâns 14 iluzii de create de mama ​​natură.

Sponsored links

1. Undulatus Asperatus

Acest frumos, dar în același timp, ciudat mod de afișare a cerului arată ca niște foi de țesătură sfărâmată întinse deasupra cerului. Fenomenul natural se numește „Undulatus Asperatus”, sau pur și simplu Asperitas, și este un tip de nor mai ales frecvent după furtunile din statele de Câmpie, SUA.

În ciuda aspectului lor amenințător, acești nori de obicei se disipează fără a provoca furtună.

2. Fântâna lui Iacob,Texas, SUA

Nu, acești doi copii nu se cufundă într-o prăpastie sau marginea unei stânci înalte, vor doar să înoate în izvorul Fântânii lui Jacob. După cum puteți vedea, albia curentă are un pasaj îngust sub apă și, deoarece apa din izvor este destul de curată, este posibil să vedeți cât de adânc merge. Acest pasaj are o adâncime de aproximativ 9 metri și apoi se extinde în două camere principale ale peșterii care se întind pe sute de metri.

Sponsored links

3. Podul Diavolului Rakotzbrücke, Kromlau, Germania

Acest pod complex este construit peste unul din numeroasele iazuri pitorești din Parcul Azalea și Rhododendron de lângă satul german Kromlau. Împreună cu reflectarea sa în apă, podul creează o iluzie a unui cerc de piatră (din perspectiva corectă, desigur). Podul a fost comandat în 1860 și este cunoscut sub numele de „podul diavolului”, deoarece arhitectura sa era considerată atât de incredibil de complexă pentru vremea aceea, încât oamenii de rând au considerat că doar diavolul ar fi putut crea ceva asemănător.

4. Glen Canyon, Utah, SUA

Nu te încrede în ochii tăi, întrucât ceea ce vezi nu înfățișează deloc un bărbat care merge pe marginea unei stânci.Fotograful a reușit să surprindă reflectarea unei stânci în apă, ceea ce creează iluzia optică.

5. Fluturele care arată exact ca o frunză

Sponsored links

Specia de fluture Gonepteryx Rhamni este cunoscută pentru capacitatea sa incredibilă de a imita o frunză. Chiar și de sus, nu poti face diferenta intre aripile sale si o frunză verde. Acest fluture interesant trăiește în Europa, Asia și Africa de Nord și își folosește colorarea protectoare pentru a se ascunde de prădători – păsări și viespi.

6. Terenuri agricole „3D” din estul Colorado

Dacă ați zbătut vreodată pe teritoriul estului Colorado în timpul iernii, nu vă miră imaginea tridimensională de sus. Diferitele porțiuni de teren, deși complet plate, par a fi situate pe niveluri diferite. De fapt, acest peisaj are o asemănare stranie cu un drum asfaltat.

7. Cascada de foc, Parcul Național Yosemite, California, SUA

Curge lavă pe acest munte? Deloc, este doar o cascadă iluminată de apusul soarelui. În fiecare an, la jumătatea lunii februarie, apusul de soare se aliniază perfect, strălucind direct pe apele cascadei din Parcul Național Yosemite și îi dă o culoare de portocaliu aprins.

Sponsored links

Sponsored links

1
2