13 semne că ești mult mai inteligent decât credeai

Te îndoiești de propria ta inteligență? Iată 13 indicii că te înșeli. Cu siguranță vei recunoaște imediat cel puțin 2 dintre aceste trăsături.

Sponsored links

1. Ai luat lecții de muzică

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You RealizeNumeroase studii arată că a învăța să cânți la un instrument muzical ajută la dezvoltarea copilăriei. Unul dintre aceste studii susține că doar o lună de lecții de muzică îi poate ajuta pe copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani să își îmbunătățească semnificativ notele la teste și le facilitează studiul. Deci ai cântat la vioară sau pian când erai copil? Poate că acesta este motivul pentru care astăzi ai o gândire atât de bună.

2. Ești cel mai mare frate

O cercetare interesantă a sugerat că frații mai mari dintr-o familie au avantaje mai mari, atunci când vine vorba de IQ, comparativ cu frații și surorile lor mai mici. Acesta este motivul pentru care cei mai în vârstă tind să aibă ceva mai mult succes decât cei mai tineri.

3. Ai o siluetă subțire

Sponsored links

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You RealizeÎn 2006, a fost efectuat un studiu neobișnuit care a dezvăluit o legătură interesantă: cu cât talia unei persoane este mai mare, cu atât abilitățile cognitive sunt mai mici. Potrivit altor cercetări, copiii de 11 ani care primesc note mici la teste sunt mai înclinați spre obezitate până la vârsta de 40 de ani.

4. Ai fost alăptat la sân în copilărie

Oamenii de știință din Marea Britanie și Noua Zeelandă au studiat în jur de 3.000 de copii și au descoperit că cei care au fost alăptați la sân au primit cu 7 puncte mai mult la testele de IQ decât cei care nu au fost. Dar acest lucru s-a aplicat numai celor care au avut un anumit tip de genă (această genă este prezentă și la cei care nu au fost alăptați.) Mecanismul exact care determină relația dintre această genă și alăptare este încă necunoscut.

5. Când erai mic îți plăcea să citești

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You RealizeÎți plăcea să citești mult când erai mic? Ești foarte deștept, mai ales dacă dragostea ta pentru cărți a început când erai încă în scutece. Pe parcursul unei lucrări de cercetare, au fost studiate 2.000 de perechi de gemeni și s-a dovedit că acei copii care obișnuiau să citească în copilărie, au obținut note mult mai bune la școală și rezultate mai bune în viață. Autorii studiului cred că citirea de la o vârstă fragedă îmbunătățește abilitățile verbale și non-verbale ale unei persoane.

Sponsored links

6. Ești stângaci

Există câteva date care sugerează că există un număr mare de stângaci printre infractori. Experții nu au explicat încă acest fenomen. Pe de altă parte, cele mai recente cercetări indică faptul că stângacii sunt înclinați spre gândirea divergentă – un mod de gândire creativă care este utilizat pentru a rezolva probleme dificile și sarcini. Stângacii sunt adesea mai inventivi și știu să iasă mai bine din situațiile dificile. Nu este acesta un semn de mare intelect?

7. Te îngrijorezi des

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

Din ce în ce mai multe studii demonstrează că oamenii care adesea își fac griji cu privire la anumite lucruri ar putea fi mai inteligenți decât cei care nu se îngrijorează aproape deloc. Poate fi din cauza faptului că se gândesc întotdeauna la posibilele consecințe ale acțiunilor lor și, prin urmare, încearcă să se asigure că totul va fi cât mai bine posibil.

Sponsored links

8. Ești înalt

Cercetările efectuate la Universitatea Princeton au arătat că copiii înalți învață mai bine decât colegii lor și, când ajung la maturitate, ajung să câștige mai mulți bani. Așa că, dacă ești înalt, nu fi complexat de înălțimea ta, îndreaptă-ți spatele – ai cu ce să te mândrești!

9. Poți fi amuzant

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You RealizeSe pare că simțul umorului și inteligența ridicată sunt conectate. Într-o lucrare de cercetare, aproximativ 400 de studenți au susținut un test de inteligență, după care au trebuit să se gândească la subtitrări amuzante pentru scene din desene animate. Puteți ghici ale cui subtitrări s-au dovedit a fi mai amuzante?

10. Ești curios

Un profesor de psihologie a afacerilor la o universitate din Londra a ajuns la concluzia că curiozitatea este o caracteristică importantă a oamenilor inteligenți. Oamenii curioși posedă o formă de gândire mai rafinată, iar pe termen lung sunt interesați să descopere lucruri noi și să se dezvolte ca oameni de succes**z.

11. Încerci să atingi perfecțiunea

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You Realize

Un om inteligent este de obicei perfecționist. Nu este niciodată cu adevărat mulțumit de modul în care sunt lucrurile. Dacă joacă un sport, va petrece timp suplimentar exersând pentru a fi cel mai bun jucător din echipă. Și dacă este nemulțumiți de aspectul său, va face un efort suplimentar pentru a arăta cât mai bine cumpărând noi articole vestimentare și intensificându-și obiceiurile de îngrijire. Încearcă zi de zi să se perfecționeze și să devină o versiune mai bună a sa.

Sponsored links

12. Ești o adevărată bufniță de noapte

Sună amuzant, dar se pare că persoanele cărora le place să stea treze noaptea au, în general, un intelect mai mare. Capacitatea de a lucra și de a fi creativi noaptea, așa cum se știe, nu ne-a fost dată de natură. Din acest motiv, oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii inteligenți se culcă mai târziu, deoarece se străduiesc să-și extindă limitele abilităților. Dacă am putea supraviețui cu un somn atât de scurt!

13. Scrii foarte urât

13 Signs That You’re Way More Intelligent Than You RealizeTulburarea creativă este un concept care a fost stabilit cu mult timp în urmă și există chiar și cercetări care susțin că servește ca un fel de „combustibil” pentru cei cu o natură creativă. Scrierea de mână dezordonată este, de asemenea, unul dintre semnele unei persoane creative.

Sponsored links