13 reguli ale bunelor maniere pe care fiecare doamnă trebuie să le cunoască

Din când în când, mergem cu toții la restaurante unde ar trebui să dăm dovadă de bune maniere la masă. Sunt binecunoscute regulile de comportament, cum ar fi să nu ții coatele pe masă, să ții cuțitul în mâna dreaptă și să nu vorbești cu gura plină. Dar există mult mai multe reguli decât ați putea crede și a nu le cunoaște vă poate afecta reputația.

Sponsored links

Noi am decis să aducem completări la regulile pe care deja le știați și am găsit 13 reguli ale bunelor maniere pe care trebuie să le aplicați la masă.

1. Puteți mânca pui cu mâinile

13 Table Manners That Only True Ladies Know About

Regulile bunelor maniere spun că ar trebui să mâncăm puiul cu tacâmuri dacă suntem într-un mediu oficial. Cu toate acestea, unele excepții s-ar putea aplica și aici: unele locuri de catering oferă un bol pentru mâini. Aceasta înseamnă că mâncarea poate fi luată cu mâinile și acestea spălate ulterior în vasul pentru mâini care are apă cu lămâie.

Sponsored links

2. Evitați să lăsați pete de ruj pe șervețelele de pânză

13 Table Manners That Only True Ladies Know AboutCa regulă generală, șervețelele de pânză sunt așezate pe masă și pot fi folosite pentru ștergerea gurii în timp ce mănânci. Nu este recomandat să faceți acest lucru dacă aveți ruj pe buze, deoarece un șervețel pătat cu ruj este un indicator al unei persoane căreia îi lipsesc bunele maniere. Încercați să utilizați șervețelele din hârtie. Dacă nu există șervețele de hârtie pe masă, rugați-l pe chelner să aducă câteva.

3. De asemenea, asigurați-vă că nu lăsați pete de ruj pe pahare sau cești

13 Table Manners That Only True Ladies Know AboutA lăsa pete de ruj pe pahare și cești- este de fapt o încălcare destul de grosolană a regulilor bunelor maniere. Dacă vă este teamă că rujul dvs. ar putea lăsa urme pe paharul sau pe ceașca dvs., ștergeți-vă buzele cu un șervețel înainte de a începe să beți.

Sponsored links

4. Ai nevoie de o lingură pentru a mânca paste

13 Table Manners That Only True Ladies Know AboutPastele trebuie consumate cu o furculiță în mâna dreaptă și o lingură în stânga. Trebuie să ridici spaghetele cu furculița și apoi să le pui pe lingură și să le răsucești. După aceea, puteți duce furculița la gură și puteți folosi lingura pentru a ține pastele care atârnă din furculiță.

5. Nu le urați altora poftă bună

13 Table Manners That Only True Ladies Know AboutAceastă expresie a fost preluată din limba franceză și înseamnă literalmente dorința de a umple stomacul. De aceea, expresia precum „Bucurați-vă de masa voastră!” este mult mai indicată.

Sponsored links

6. Carnea nu trebuie întotdeauna tăiată cu un cuțit

13 Table Manners That Only True Ladies Know AboutNu trebuie întotdeauna să folosiți un cuțit pentru a tăia carnea și, uneori, acest lucru poate vorbi despre faptul că nu cunoașteți regulile bunelor maniere. Astfel, felurile de mâncare cu carne tocată precum chiftelele sau alte preparate pot fi tăiate cu marginea unei furculițe.

7. Meniul ar trebui să atingă masa

13 Table Manners That Only True Ladies Know AboutÎn timp ce alegeți ce să comandați, asigurați-vă că urmăriți modul în care țineți meniul. Ar trebui fie să fie sprijinit pe masă, fie să o atingă cu cel puțin o margine. Ridicarea meniului de pe masă este considerată o manieră proastă.

Sponsored links

8. Sâmburii nu trebuie scoși din gură cu mâinile

13 Table Manners That Only True Ladies Know AboutAcest lucru se poate face numai în cazurile în care mâncați mâncarea cu mâinile. Dacă mâncați cu furculița, sâmburii trebuie puși tot pe furculiță.

9. Nu vă tăiați toată carnea dintr-o dată

13 Table Manners That Only True Ladies Know AboutRegulile bunelor maniere spun că ar trebui să tăiați o bucată de carne și să o puneți imediat în gură. Se consideră greșit să tăiem toată carnea dintr-o dată, deoarece se răcește repede și își pierde gustul.

Sponsored links

10. Nu ar trebui să muști din pâine

13 Table Manners That Only True Ladies Know AboutNu ar trebui să muști bucăți dintr-o felie de pâine. Conform regulilor, ar trebui să rupi o bucată mică de pâine cu mâna dreaptă și să pui întreaga bucată în gură.

11. Mini aperitivele nu se mănâncă întotdeauna cu mâinile

13 Table Manners That Only True Ladies Know About
Dacă mini aperitivele sunt servite ca gustare la un cocktail sau la o petrecere, acestea sunt consumate cu mâinile. Dar dacă stați la o masă fixă ​​și acestea sunt oferite ca primul fel de mâncare, ar trebui să le mâncați cu tacâmuri.

Sponsored links

12. Roșiile cherry trebuie consumate întregi

13 Table Manners That Only True Ladies Know AboutDacă roșiile cherry sunt servite ca parte a unei salate sau a unui alt fel de mâncare, acestea ar trebui consumate cu tacâmuri. În alte cazuri, roșiile cherry sunt consumate punând toată roșia în gură. Uneori, aceste roșii pot fi prea mari pentru a fi puse în gură – în acest caz, puteți mânca jumătate, dar asigurați-vă că îi străpungeți pielea cu un cuțit înainte. Altfel, s-ar putea să sfârșiți prin a-i stropi sucul peste tot.

13. Sucul de lămâie trebuie stors corect

13 Table Manners That Only True Ladies Know AboutFructele de mare sunt întotdeauna servite cu o bucată de lămâie și puțini oameni încep să mănânce pește, creveți sau midii fără să le stropească mai întâi cu suc de lămâie. Cu toate acestea, trebuie să o faceți extrem de atent pentru a nu stropi cu zeamă de lămâie alți oameni sau fața de masă. Asigurați-vă că puneți bucata de lămâie cât mai jos și acoperiți-o cu palma. Dacă este necesar, puteți folosi și o lingură pentru a-i proteja pe ceilalți de la masă.
Ați avut vreodată probleme deoarece nu știați manierele adecvate la masă? Ce reguli ai încălcat?

Sponsored links