13 moduri superbe de a face lucrurile vechi să arate ca noi

Te-ai simțit vreodată frustrat că nu poți face lucrurile vechi sau pe cele mult iubite să arate la fel ca noi? Ei bine, sunt șanse să existe o modalitate de a depăși această problemă – doar că pur și simplu nu știai secretul.

Sponsored links

Noi am găsit 13 soluții superbe.

Funduri de tocat

Curățați fundurile de tocat cu un burete înmuiat într-un amestec de suc de lămâie și sare.

Oale de inox

Oalele din inox sunt considerate a fi cele mai bune tipuri de recipiente disponibile pentru gătit. Pentru a le face să arate din nou, folosiți sare și oțet. Presărați suprafața cu sare fină, apoi turnați puțin oțet peste ea și frecați cu un burete tare.

Sponsored links

Farfurii

Este ușor să scapi de zgârieturile de pe farfurii. Folosiți doar un lac conceput special pentru a fi folosit pe porțelan.

Tăvi de copt

Sponsored links

Puteți scăpa tăvile de copt de grăsimile arse aplicând o pastă făcută din apă ocigenată și bicarbonat de sodiu. Se întinde pasta pe tava de copt și se lasă 30 de minute, apoi se clătește.

Covoare

Veți avea nevoie de o soluție dintr-o parte de oțet și două părți de apă. Se amestecă apa și oțetul împreună într-o sticlă cu pulverizator, apoi se pulverizează pe pată și se acoperă cu o cârpă umedă. Porniți fierul de călcat, setați-l în modul abur și așezați-l peste cârpă timp de 30 de secunde.

Tigaie din fontă

Sponsored links

Veți avea nevoie de un dezinfectant pe care să îl puteți folosi pe aragaz și câteva mănuși, pungi de gunoi și oțet alb. Răspândiți un strat gros de dezinfectant pe vechea tigaie din fontă. Pentru a vă asigura că nu se usucă, puneți-l într-un sac de gunoi și legați-l bine. Lăsați tigaia în pungă timp de 1-2 zile, apoi clătiți dezinfectantul. Apoi aplicați un nou strat din același lichid și puneți-l din nou într-o pungă bine înnodată pentru o zi. Apoi spălați murdăria cu apă fierbinte. Acum, înmuiați tigaia într-un amestec de apă caldă și oțet (1 cană apă, o cană oțet)timp de o oră și frecați suprafața cu un burete de curățat. Lăsați tigaia să se usuce. Preîncălziți cuptorul la 250° C și puneți tigaia în el timp de o oră. Apoi scoateți cu grijă tigaia fierbinte și aplicați un strat de ulei de măsline peste tot. Metalul fierbinte va absorbi cantitatea necesară de ulei, apoi puteți șterge reziduul cu o cârpă curată și uscată și, din nou, puteți pune tava în cuptor – de data aceasta cu susul în jos. După 15 minute, scoateți-o, ștergeți-o cu o cârpă și puneți-o din nou în cuptor pentru încă 15 minute. Repetați procesul de încă două ori.

Gresie

Curățați zonele dintre plăcile de gresie folosind înălbitor. Amestecați-l cu apă (1 cană înălbitor, 1 cană apă) Nu uitați să aerisiți camera în timp ce curățați. Clorul evaporul un miros puternic și înțepător, așa că, e bine să ai un geam sau o ușă deschisă.

Teniși albi

Puteți face din nou tenișii de un alb strălucitor folosind următoarea soluție: o linguriță de detergent de curățat vase, trei linguri de apă oxigenată, două linguri de bicarbonat de sodiu.

Mobilier din piele

Ștergeți zgârieturile de pe canapea cu ulei de măsline sau ulei pentru bebeluși folosind un tampon de bumbac. Lăsați uleiul să se usuce timp de o oră. Dacă zgârietura este încă vizibilă, repetați procedura.

Mobilier, cu tapițerie din microfibre

Sponsored links

Acest tip de mobilier necesită o îngrijire specială. Puteți folosi un burete alb și alcool pentru a scăpa de orice pete care apar pe el în timp. Umeziți pata cu un burete înmuiat în alcool, lăsați-o să se usuce și apoi curățați bine zona cu o perie.

Genți din piele

Puteți curăța cu ușurință petele de pe o geantă de piele utilizând pur și simplu șervețele umede.

Prosoape

13 Superb Ways to Make Old Things Look As Good As NewPentru a restabili „pufozitatea” prosoapelor, clătiți-le în apă sărată după spălare. Mai mult, prosoapele dvs. vor rămâne ca noi mai mult timp dacă le uscați într-o cameră bine aerisită sau în aer liber.

Periuțe de dinți

Dacă doriți să vă revigorați vechea periuță de dinți, este de fapt mai ușor de făcut decât ați putea crede. Pentru a salva perii îndoiți a i periuței de dinți, turnați puțină apă fierbinte într-un castron și învârtiți peria.

Sponsored links