13 Moduri științifice de a scăpa de riduri pe care fiecare femeie ar trebui să le cunoască

Toată lumea se teme să îmbătrânească și cea mai mare frică este apariția părului alb și a ridurilor îngrozitoare. Deoarece corpul nostru se schimbă cu timpul și vârsta, metabolismul nostru încetinește și el. Mușchii noștri devin mai slabi și mai fragili, la fel și oasele. Deși mulți oameni au o concepție veche cum că nu există o metodă eficientă de a scăpa de riduri, știința modernă și viața sănătoasă au dovedit că această concepție este greșită.

Sponsored links

1. De ce apar ridurile?

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră își pierde încet umiditatea internă și se usucă ușor. Producția de colagen și elastină (responsabilă pentru sănătatea pielii) este redusă, ceea ce duce la apariția ridurilor sau lasarea pielii.

Fără colagen, elastină și umiditate, pielea ta își pierde capacitatea de a rămâne tânără și fermă. Pielea uscată nu poate produce umiditate suficient de repede și nici nu poate să înlocuiască rapid celulele uzate ale pielii. Nici ele nu pot produce suficientă elastină și colagen care conferă flexibilitate și rezistență pielii. Acest lucru duce la formarea vizibilă a ridurilor pe gât și pe față.

2. Unde atacă mai întâi ridurile?

Ridurile tind să apară mai întâi sub ochi, deoarece pielea de acolo este cea mai subțire. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care dezvoltăm ridurile. O alimentație nesănătoasă sau proastă, obiceiurile proaste de somn, consumul excesiv de zahăr și consumul de băuturi nesănătoase și fumatul sunt toate vinovate de apariția ridurilor. Dar din fericire poți să ripostezi și să-ți recâștigi aspectul strălucitor.

Sponsored links

3. Nu mai cosnuma mult zahăr

Reduceți zahărul din alimentația dumneavoastră, deoarece acesta distruge colagenul, care este esențial pentru a face pielea flexibilă, radiantă, tânără și suplă. Fără el, pielea ta va fi slabită și va începe să se lase.

4. Treceți la alimente naturale, organice

Alimentele naturale, organice, furnizează vitamine, minerale, antioxidanți și proteine ​​celulelor pielii tale. Fructele și legumele cu frunze verzi sunt cruciale pentru a menține strălucirea tinerească a pielii.

Dacă sunteți vegetarian, există diferiți înlocuitori de proteine ​​​​disponibili, cum ar fi nuci, tofu, brânză de vaci și boabe de soia, care ar trebui să fie încorporați cu generozitate în dieta dumneavoastră.

5. Mănâncă ciocolată neagră

Sponsored links

A mânca ciocolată aici înseamnă ciocolată neagră cu puțin sau deloc zahăr în ea. Așa că renunță la obiceiurile de a savura batoanele preferate de ciocolată, care sunt pline de zahăr și calorii.

Boabele de cacao conțin de obicei două substanțe chimice importante și anume catechina și epicatechina, care ne protejează pielea împotriva razelor UV dăunătoare și a daunelor solare.

6. Exfoliază-ți pielea de cât mai multe ori

Exfolierea este o modalitate excelentă de a îndepărta celulele moarte ale pielii și de a o întineri. De asemenea, renunță la toate produsele cosmetice bogate în substanțe chimice și înlocuiește-le cu produse organice pentru piele care nu irită pielea și sunt ușoare la aplicare. Puteți folosi exfoliante cu fructe sau nuci, cum ar fi un scrub cu caise sau un exfoliant natural pentru pielea dumneavoastră.

7. Hidratează-ți pielea și gâtul zilnic

Sponsored links

Cheia oricărui tip de îngrijire a pielii și cea mai simplă modalitate de a ține departe aceste riduri urâte este să vă hidratați pielea în mod regulat. Îți menține pielea sănătoasă și proaspătă. Dar, aveți grijă la produsele care conțin parabeni, ftalați și petrol, deoarece aceste substanțe chimice blochează porii pielii, sufocând pielea. În plus, dăunează și irită pielea, așa că alegeți mereu produsele organice.

8. Ia-ți vitamina C

Pentru a menține un nivel sănătos de colagen în piele, aveți nevoie de o cantitate suficientă de vitamina C. Aceasta va da structură și fermitate pielii. Studiile au demonstrat că vitamina C reduce liniile de îmbătrânire de pe față. Sursele de vitamina C sunt legumele cu frunzeverzi și fructele citrice.

9. Încearcă o mască cu avocado

Toată lumea cunoaște atributele benefice ale uleiului de avocado. Ajută pielea noastră să absoarbă cu ușurință nutrienții, care sunt cruciali pentru menținerea și întărirea texturii pielii. Îndepărtați sâmburele fructului și pasați-l într-o pastă, apoi aplicați-l pe față timp de cel puțin zece minute. După aceasta, clătiți-l cu apă caldă. Nu aplicați pasta prea aproape de ochi, deoarece poate ustura și poate irita pielea din zona ochilor.

10. Încearcă o mască de castraveți și iaurt

O armă importantă pentru a combate ridurile iminente este o mască de castraveți și iaurt. Acesta este un bonus dublu, deoarece castravetele răcește porii pielii și o hidratează, în timp ce iaurtul o hidratează. Aplicați acest amestec pe față și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute pe față și pe gât. Apoi clătiți-l cu apă caldă și veți simți schimbarea.

11. Mască de față cu albuș de ou și suc de portocale

Este cunoscut faptul că albușurile de ou sunt bogate în nutrienți și proteine. Proteinele contribuie la repararea pielii și a țesutului muscular. Potasiul din albușul de ou hidratează pielea, în timp ce magneziul stimulează pielea. Pentru a face această mască, tot ce trebuie să faceți este să bateți un albuș de ou împreună cu o linguriță de suc organic de portocale. Unii oameni adaugă și turmeric, care este liniștitor, dar acest lucru este opțional. Aplicați amestecul pe față și lăsați-l să acționeze timp de cel puțin 10-15 minute.

12. Mască cu miere crudă și iaurt

Iaurtul mai are încă o apariție în acest pachet de față pentru combaterea ridurilor, deoarece conține acid lactic care exfoliază pielea. Mierea este antiinflamatoare și ajută la hidratarea pielii în timp ce luptă împotriva oricărui tip de infecție bacteriană. Amesteca câte o lingură din ambele ingrediente și aplică pe față. Lasă să acționeze timp de minim 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

13. Ulei de cocos ca gel sub ochi

Uleiul de cocos a fost întotdeauna apreciat pentru valoarea sa nutritivă bogată. Este un hidratant perfect și oferă o strălucire naturală pielii. Trebuie aplicat în mod regulat sub ochi și masat ușor. Doar asigurați-vă că uleiul nu intră în ochi, deoarece poate ustura puțin.

14. Folosește cremă de protecție solară în fiecare zi

Soarele este unul dintre principalele motive pentru care dezvoltăm ridurile mai repede. Dacă stați la soare, sau dacă ieșiți la plimbare când afară este soare, asigurați-vă că utilizați o protecție solară cu un SPF (factor de protecție solară) prescris și recomandat.

SPF 50 blochează 98% din razele UVB dăunătoare. Se recomandă să nu căutați niciodată produse ieftine și verificați întotdeauna ingredientele pentru a evita substanțele chimice dăunătoare. Există mai multe creme naturale organice SPF disponibile. Întrebați orice dermatolog despre efectele nocive ale soarelui și vă va spune la fel.

15. Stimulați glandele limfatice cu masaje pentru gât și față și faceți cât mai mult sport

Dovezile empirice sugerează că stimularea sistemului limfatic crește imunitatea, ceea ce contribuie la sănătatea pielii. Un masaj facial profesionist îmbunătățește circulația sângelui și, de asemenea, stimulează glandele limfatice care sunt benefice pentru față și corp. Exercițiul fizic ar trebui să fie o combinație de antrenament cardio și de forță făcut de cel puțin trei ori pe săptămână.

Acum că ai citit acest articol, trebuie să fi înțeles că industria chimică cosmetică nu este singura opțiune pentru tine de a scăpa de riduri. De fapt, remediile naturale tradiționale de acasă sunt opțiuni mult mai sigure, deoarece nu au efecte secundare și sunt extrem de rentabile. Așa că acum, înarmați cu aceste cunoștințe, revendicați-vă pielea tânără și spuneți nu ridurilor.

Sponsored links