13 lucruri pe care limba ta încearcă să ți le spună despre sănătatea ta

Limba ta poate spune multe despre sănătatea ta. Există o metodă întreagă de diagnostic de sănătate bazată pe aspectul limbii: forma, dimensiunea, textura și culoarea acesteia. Noi publicăm acest grafic simplu care va ajută la identificarea problemelor de sănătate în funcție de culoarea limbii.

Sponsored links

Este mai bine să vă examinați limba dimineața în lumină naturală înainte de a vă spăla dinții. Se recomandă să nu vă strângeți limba, deoarece poate afecta rezultatul. Culoarea stratului de acoperire poate varia sub influența alimentelor, băuturilor, medicamentelor sau fumatului. Prin urmare, pentru a obține rezultatul corect, examinați-vă limba la o oră sau mai mult după orice consum.

Culoarea limbii

Sponsored links

 

Sponsored links

Culoarea stratului de acoperire

 

Sponsored links

Culoarea stratului de acoperire poate diferi de culoarea limbii. O acoperire albă subțire, care poate fi ușor periată, este considerată normală. Grosimea stratului de acoperire este proporțională cu gravitatea problemei către care se îndreaptă.

Sponsored links

Amintiți-vă că metoda vizuală de diagnostic nu dă întotdeauna un rezultat 100% precis. Limba poate fi rănită de hrana agresivă, bacteriile pot pătrunde într-o rană și pot provoca iritații temporare – toate acestea nu indică boli interne.

Dacă sunteți îngrijorat de culoarea limbii, nu vă grăbiți să începeți auto-medicația. Căutați sfaturi de specialitate. Doar medicii pot pune un diagnostic final.

Sponsored links