13 lucruri pe care bărbații și femeile le fac diferit

Bărbații și femeile pot fi atât de diferiți. Puteți vedea acest lucru în lucrurile mici pe care le fac, precum și în lucrurile importante. Iată doar câteva exemple pe care noi le-am observat.

Sponsored links

Deci, bărbații și femeile…

1. Cască diferit

13 Things Men and Women Do Differently

Cel mai adesea, bărbații își acoperă gura cu un pumn atunci când cască, în timp ce femeile folosesc palma deschisă – probabil, pentru că este considerat a arăta mai elegant și „feminin”.

2. Se dezbracă diferit

Bărbații și femeile își scot hainele în moduri diferite. Cel mai adesea, bărbații își pun brațele după umeri, trăgându-și bluza afară apucând-o de guler. Femeile își încrucișează brațele în față, apucă haina din partea de jos a tivului și le întorc pe dos în timp ce fac acest lucru.

Bărbații pot folosi oricare dintre metode, dar femeile o folosesc doar pe aceasta din urmă. Acest lucru nu se datorează faptului că suntem învățați să ne dezbrăcăm diferit; ci este rezultatul faptului că majoritatea îmbrăcămintei pentru femei este mai fixă pe corp iar utilizarea metodei „masculine” pur și simplu nu funcționează.

Sponsored links

3. Arată mâinile diferit

Când li se cere să-și arate mâinile, bărbații (cu condiția să nu aibă nimic de ascuns!) Îți vor arăta întotdeauna palmele, în timp ce femeile, dintr-un anumit motiv, îți oferă întotdeauna partea din spate a mâinilor.

4. Aruncă mingea diferit

Dacă i se dă o minge unui bărbat pentru a o arunca, el o va arunca de sus, din spatele capului, în timp ce o femeie aruncă în sus de jos ținând-o cu ambele mâini în fața sa. O aruncare ca din oală. De ce? Nimeni nu știe!

5. Stau diferit

13 Things Men and Women Do Differently

Femeile stau de obicei cu picioarele încrucișate, punându-și deseori un picior peste celălalt. Bărbații preferă de obicei să se întindă, așezându-și genunchii la distanță. În mare parte, acest lucru se datorează faptului că majoritatea bărbaților și femeilor poartă tipuri de îmbrăcăminte diferite; de obicei nu este considerată o idee bună ca o femeie să stea în „poziția masculină” dacă poartă o fustă scurtă.

Pe de altă parte, pentru bărbați, poziția lor instinctivă de ședere își are rădăcinile în evoluție: aceasta este poziția tipică a unui „mascul alfa” care demonstrează masculinitatea sa.

Sponsored links

6. Aud sunetele în mod diferit

Femeile au un simț al auzului mai acut decât bărbații și sunt experte în a capta sunete de înaltă frecvență. În mod uimitor, creierul feminin este „programat” să audă plânsul unui copil, în timp ce majoritatea bărbaților vor dormi chiar dacă îl aud de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

Dacă un pisoi plânge undeva afară, o femeie este mult mai probabil să îl audă decât un bărbat. Cu toate acestea, la fel de fascinant, bărbații pot discerne direcția din care vine un sunet mai bine decât femeile. Așa că el îi va spune unde se ascunde pisoiul!

7. Disting diferit între dreapta și stânga

Bărbații nu încurcă niciodată dreapta cu stânga, deoarece partea mai activă a creierului lor este fie dreapta, fie emisfera stângă – niciodată ambele. Totuși, dacă întrebi majoritatea femeilor care este mâna lor stângă, nu vei primi un răspuns instantaneu.

Deseori se vor uita la un inel sau se vor gândi cu ce mână scriu, pentru a-și aminti. Acesta este motivul pentru care bărbații din întreaga lume se plâng că femeile nu pot deosebi rapid care este stânga și care este dreapta!

8. Văd diferit

13 Things Men and Women Do Differently

Sponsored links

Bărbații pot vedea clar în față și departe. S-ar putea spune că au ochii ca binoclul. Aceasta se numește viziune în tunel – viziunea unui vânător capabil să-și urmărească prada. Acesta este motivul pentru care bărbații acuză uneori femeile că le ascund lucruri; chiar dacă șosetele, lenjeria, cheile și portofelul mașinii sau ceva din frigider sunt acolo unde ar trebui să fie, un bărbat nu le poate lua imediat dacă nu se află în câmpul său vizual direct.

În schimb, femeile au o vedere periferică mult mai bună. Se susține că acesta este rezultatul faptului că o femeie trebuie să vadă cât de mult poate ceea ce este în jurul ei, pentru a vedea mai bine acțiunile copiilor ei și a detecta rapid orice pericol pentru ei. Aceste diferențe pot avea consecințe grave.

Companiile de asigurări susțin că femeile sunt mai puțin susceptibile de a fi implicate în accidente rutiere în care mașina lor este lovită din lateral. Cu toate acestea, este mult mai probabil să-și zgârie mașina atunci când încearcă să parcheze în paralel, deoarece au un simț al spațiului slab dezvoltat.

9. Își leagă halatele de baie diferit

13 Things Men and Women Do Differently

Femeile fixează de obicei un halat de baie legându-l  în jurul taliei, în timp ce bărbații îl leagă în zona șoldurilor. Unii spun că acest lucru se datorează faptului că femeile vor să-și sublinieze silueta chiar și atunci când poartă haine largi, în timp ce bărbaților nu le pasă deloc de acest lucru. Alții consideră că așa este mai confortabil pentru ambii. Tu ce crezi?

10. Interpretează sentimentele în moduri diferite

Se spune că o femeie poate interpreta semnalele vizuale, verbale și toate celelalte tipuri de semnale pe care oamenii le dau aproape instantaneu. Când o femeie intră într-o cameră plină de oameni necunoscuți, va observa adesea îndeaproape pe aceștia din urmă și va putea afla cine se descurcă bine cu cine, cine suferă, cine este cu adevărat fericit și care este starea cuiva.

Când un bărbat intră într-o cameră, își va scana rapid mediul, va determina unde sunt ieșirile, va căuta fețe familiare și va încerca să afle cine este o amenințare sau un inamic potențial. Mai mult, bărbații, în general, nu pot înțelege când o femeie se simte jignită decât dacă îi spune direct, totuși, de obicei, femeia se așteaptă ca el să citească semnalele subtile pe care ea i le transmite.

11. Faceți diferit sarcinile

Bărbații sunt în general capabili să se concentreze asupra unei singure sarcini la un moment dat. Dacă încerci să vorbești cu el în timp ce se bărbierește, există toate șansele să se taie. În schimb, mulți oameni cred că femeile pot face față mai multor lucruri în același timp.

Încă o dată, motivul pentru aceasta constă în diferitele moduri în care funcționează creierul bărbaților și femeilor și în influența rolurilor străvechi, determinate social. Cu mii de ani în urmă, dacă un bărbat nu s-ar fi concentrat pe vânătoare, familia lui ar fi suferit de foame. Și dacă o femeie se concentra în totalitate pe culegerea fructelor de pădure și a rădăcinilor, copiii ei ar fi putut ajunge în pericol.

Sponsored links

12. Fac față problemelor în mod diferit

13 Things Men and Women Do Differently

Adesea, atunci când o femeie are o problemă, va vorbi despre asta cu mama ei, cu cea mai bună prietenă a ei, cu soțul ei, chiar și cu persoana care stă lângă ea în autobuz. Va scrie despre aceasta în jurnalul ei, va trimite un mesaj text cuiva dezvăluind totul sau va lăsa postări pe rețelele de socializare.

Cu cât își discută mai mult problema, cu atât îi este mai ușor. O problemă împărtășită cu alții nu se mai simte atât de dificil de rezolvat. Pe de altă parte, atunci când un bărbat are o problemă, este mult mai probabil să se întindă în fața televizorului și să se răcească în tăcere. El face față stresului distrăgându-și atenția de la problemele sale. Și când se simte mai liniștit, începe să caute o soluție la orice nu este în regulă – și o face pe cont propriu. Dacă vei veni la el cu sfaturi și sugestii asta îl va enerva.

13. Își amintesc informațiile în mod diferit

Amintirea unei femei este ca un dulap imens, cu zeci de rafturi și unde totul este la locul său potrivit. Femeile păstrează cu exactitate informații despre toate persoanele pe care le întâlnesc și despre tot ce se întâmplă – cine iubește ce mâncare, a cărei zi de naștere este, pe ce dată, ce i-a cerut mama ei să facă pentru ea și de ce are nevoie copilul ei pentru școală. Bărbații, pe de altă parte, își amintesc, în general, doar de lucrurile pe care le consideră cu adevărat importante, ceea ce îi face adesea să acuze femeile că își umplu capul cu informații complet irelevante.

Amintiți-vă, nu este nevoie să vă faceți griji prea mult cu privire la aceste diferențe – dimpotrivă, ar trebui să ne bucurăm că există. Așa cum se spune adesea, contrariile se atrag și aceasta este ceea ce creează magia pe care o cunoaștem cu toții ca iubire.

Sponsored links