13 lucruri cruciale pe care fiecare persoană trebuie să le învețe până la vârsta de 30 de ani

Viața începe cu adevărat după 30 de ani. Atunci avem în sfârșit un sentiment de conștientizare și independență și ne înțelegem aspirațiile și dorințele adevărate. Pentru a vă realiza visele și a obține succesul maxim în toate sferele vieții, trebuie să învățați câteva lucruri foarte importante.

Sponsored links

Există 13 lucruri necesare pe care fiecare persoană trebuie să le facă până la vârsta de 30 de ani. Nu ratați bonusul nostru de la final – acesta va dezvălui 4 pași simpli către fericire.

1. Alege un job care îți place.

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30După ce am absolvit o universitate, am experimentat schimbarea locurilor de muncă, a birourilor de lucru, a salariilor și a profesiilor. Dar până la vârsta de 30 de ani, este destul de important să găsești locul de muncă care să îți aducă satisfacție, multă dezvoltare și care să-ți ofere oportunitatea de a urca pe scara carierei.

2. Învață să gătești felul tău de mâncare.

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30Poți să urăști gătitul sau să știi pe de rost toate rețetele unui master chef, dar în orice caz, trebuie să ai un fel de mâncare pe care să îl gătești mai bine decât oricine altcineva. Ar trebui să fie un fel principal – să ai un desert “al tău” este opțional. Experimentați și nu vă fie teamă să adăugați noi ingrediente la felul dvs. de mâncare pentru a stăpâni această abilitate. A avea un fel de mâncare care să “vă aparțină” vă oferă încredere atunci când aveți vizitatori importanți în casa dvs.

Sponsored links

3. Înțelege cine sunt prietenii tăi adevărați.

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30Când suntem tineri, suntem înconjurați de mulți oameni și ne facem cu ușurință noi cunoștințe. Foarte des, credem din greșeală că toți sunt prietenii noștri. Cu toate acestea, după ceva timp, aceștia dispar și doar prietenii adevărați rămân aproape de noi – cei care te vor ajuta atunci când te vei simți trist, abătut sau îngrijorat și cei care se vor bucura de succesul tău alături de tine. Apreciază persoanele care au trecut testul timpului și nu acceptați pe oricine în jurul vostru.

4. Nu mai spune tuturor detaliile vieții tale personale.

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30

Rețineți că, dacă doriți să vă mențineți relațiile puternice, nu ar trebui să le spuneți tuturor problemele cu care vă confruntați dvs. și partenerul dvs. Dacă simțiți dorința de a face acest lucru și doriți să vă împărtășiți grijile cuiva, vizitați un psihoterapeut. Un profesionist vă va asculta cu atenție și vă va ajuta să analizați atât acțiunile dvs., cât și acțiunile partenerului. Toate aceste lucruri vă vor oferi ocazia să vă priviți nu numai din poziția unei victime, dar veți observa și propriile puncte slabe și, prin urmare, veți găsi calea corectă de ieșire din situația respectivă.

Sponsored links

5. Prioritizează corect.

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30Ne grăbim mereu prin viață, încercând să facem cât mai multe lucruri posibile. Dar după ceva timp, înțelegem că ne concentrăm pe lucruri mărunte și le neglijăm pe cele importante.Peste ani, ne amintim de călătoriile și timpul petrecut cu familia; nimeni nu-și va aminti cum a trebuit să facă ore suplimentare în birou într-o seară de vineri. Este important să înveți să dai prioritate lucrurilor cu adevărat importante și să faci ceea ce îți dorești cu adevărat cât mai des posibil.

6. Găsește bani și timp pentru vacanțe.

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30

Lipsa odihnei duce la epuizare morală și fizică și vă reduce nivelul general de eficiență. De aceea, este mai bine să cheltuiți bani nu pe cel mai recent model de smartphone, ci pe o vacanță bine meritată. După ce vă odihniți complet, veți fi reîncărcați și veți putea face mai mult. Faceți o regulă pentru a economisi 20% din salariu pentru o vacanță viitoare.

Sponsored links

7. Obține permisul de conducere.

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30

Obținerea unui permis de conducere te motivează pentru acțiuni viitoare. Odată ce îl veți obține, veți începe să vă gândiți să cumpărați o mașină și, prin urmare, veți crește nivelul venitului. Este mai ușor să călătoriți având permisul de conducere – puteți oricând să închiriați o mașină când mergeți în străinătate și veți putea vedea mai multe obiective turistice.

8. Caută metode de a avea venituri suplimentare.

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30

Asigurați-vă că aveți o sursă suplimentară de venit până la vârsta de 30 de ani. Poate fi freelance, un venit pasiv sau propria afacere. Chiar și un job într-una dintre cele mai stabile companii din orașul dvs. nu vă poate garanta un viitor stabil. De aceea, este necesar să vă oferiți o sursă suplimentară de venit, astfel încât să puteți face față oricărei situații critice.

9. Mută-te din casa părinților.

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30Este foarte convenabil să locuiți cu părinții dvs. – casa dvs. este întotdeauna curată și există întotdeauna ceva mâncare pregătită care vă așteaptă pe aragaz. Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu, trebuie să luați decizia de a vă muta din casa părinților și este mai bine să o faceți până la 30 de ani. Vă va ajuta să învățați să vă planificați bugetul, ținând cont de cheltuielile pe care probabil nu le-ați făcut. De exemplu, plățile pentru facturi și alte lucruri mici, cum ar fi detergentul etc.

10. Învață să ții discursuri în public.

Sponsored links

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30Mulți dintre noi ne simțim incomodați atunci când este necesar să susținem un discurs public, sau un punct de vedere sau pur și simplu să vorbim cu un străin. Învață să-ți depășești fricile. O persoană care rămâne întotdeauna calmă și care folosește cuvinte frumoase este primită cu respect și atenție. Dacă poți vorbi frumos, vei scăpa de nesiguranță, vei putea să-ți prezinți proiectul cu succes, îți vei convinge șeful să-ți mărească salariul și poți face ca orice fel de dezbatere sau conflict să fie în mod benefic.

11. Găsește-ți stilul.

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30

O persoană adultă ar trebui să aibă propriul stil personal care să o facă să se simtă confortabil. După ce ți-ai găsit stilul personal, vei uita de problema eternă de a alege ce haine să îmbraci. Totul pentru că veți ști deja ce haine trebuie să alegeți pentru a vă contura personalitatea și unicitatea. Mai mult decât atât, cunoașterea stilului tău te va ajuta să alegi cu ușurință haine noi care să se potrivească cu restul garderobei tale. Rețineți că aspectul dvs. face prima impresie despre dvs., motiv pentru care este foarte important să vă simțiți confortabil.

12. Citiți literatura clasică.

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30

Învățăm literatură clasică la școală, dar, din cauza vârstei noastre fragede, nu am putut realiza realitatea profunzimii acelor povești. De aceea nu ar trebui să fim leneși și să recitim toate acele celebre romane clasice. Suntem siguri că le veți percepe diferit – veți observa mai multe detalii, indicii ascunse și chiar conexiuni cu lumea de astăzi. Mai mult, vă veți spori gradul de conștientizare culturală, vocabularul dvs. se va îmbogăți și veți putea susține o conversație interesantă.

13. Menține-ți corpul sănătos și într-o formă cât mai bună

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30Ne putem descurca cu ușurință fără exerciții fizice până la o anumită vârstă. Atunci când suntem tineri nici măcar consumul de chipsuri noaptea târziu nu ne va afecta forma corpului atât de mult. Dar în timp, tonusul muscular general scade și metabolismul încetinește. De aceea, dacă nu doriți să ajungeți să vă petreceți timpul prin spitale la vârsta de 50 de ani, ar trebui să vă obișnuiți să faceți sport. Programul dvs. săptămânal ar trebui să includă activitate fizică care vă va ajuta să rămâneți într-o formă bună și vă va menține cât mai sănătos.

Bonus: 4 pași simpli pentru a deveni mai fericiți

Sponsored links

13 Crucial Things Every Person Needs to Learn by the Age of 30Iată un fapt interesant: Conform statisticilor, nu există un concept ca „cea mai fericită vârstă”. Putem fi la fel de fericiți în orice moment. Iată câțiva pași simpli pentru a menține nivelul fericirii la maxim:

  • Petreceți 10-15 minute în fiecare zi în tăcere – deconectați-vă de la toate: telefoane, laptopuri, serviciu, griji etc.
  • Refuză-ți obiceiurile și dorințele proaste – îți iau prea mult din energie.
  • Înconjoară-te de oameni pozitivi.
  • Fă-ți curățenie “lună” în casă- casa dezordonată creează o minte dezordonată.
  • Există ceva ce am uitat să adăugăm la această listă? Vă rugăm să ne spuneți despre asta în comentarii!
Sponsored links