12 Semne că organismul tău strigă după ajutor. Aceste semne nu trebuie neglijate

Deși mecanismul biologic al corpului nostru este conceput pentru a combate bolile și alte afecțiuni. îl forțăm adesea dincolo de limitele sale din cauza stilului de viață și a obiceiurilor alimentare incorecte. Când corpurile noastre nu sunt capabile să facă față și necesită ajutor extern, oferă semne că ceva nu merge bine și că riscăm să ne îmbolnăvim. Iată 12 semne care arată că corpul tău strigă după ajutor.

Sponsored links

1. Crampe la picioare

Crampele la picioare apar frecvent noaptea, iar durerea celor care suferă de acestea poate fi chinuitoare. Cauza principală este alimentarea inadecvată cu sânge din cauza arterelor înguste. Un alt motiv ar putea fi cauzat de compresia coloanei vertebrale de la mersul prea mult timp. Pentru prevenire, consumați alimente bogate în potasiu precum portocalele bananele și roșiile. Bananele în special sunt o sursă foarte bogată de potasiu. Asigurați-vă că beți multă apă.

2. Pofte alimentare

Poftele de anumite tipuri de mâncare sunt de obicei cauza unui stil de viață nesănătos și a inactivității. Remedierea acestui lucru cu exerciții și o dietă adecvată va preveni astfel de pofte. Când corpul tău nu are o nutriție adecvată și anumiți nutrienți, nu mai are pofte alimentare. Nu mai mâncați alimente procesate, gustări sărate și nu mai beți cola. Dormiți adecvat și faceți exerciții fizice care ar trebui să includă activități care să alunge stresul, cum ar fi yoga și meditația.

Sponsored links

3. Piele uscată

Nu mulți oameni se alarmează atunci când au probleme cu pielea uscată, deși poate însemna că ceva nu este în regulă. În timp ce una dintre cauze este vremea uscată și umiditatea, de asemenea, săpunurile și detergenții pot elimina uleiurile naturale de pe piele, făcând-o uscată. Ar trebui să mergeți la medicul dumneavoastră pentru a exclude problemele renale. Când problema este doar pielea uscată, hidratează-ți pielea în mod regulat după un duș și mănâncă alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado, migdale, somon și semințe.

4. Dureri de cap

Durerile de cap nu trebuie neglijate niciodată, mai ales dacă apar frecvent. Durerile de cap pot fi rezultatul problemelor sinusurilor, răcelii, infecției sau febrei. Durerile de cap pot fi cauzate și de stres și tulburări emoționale, cum ar fi depresia, lipsa somnului și tulburările de alimentație. Când durerile de cap sunt frecvente și intense ar trebui să vedeți imediat un medic. Pentru a preveni durerile de cap, consumați alimente bogate în magneziu.

Sponsored links

5. Iritații ale pielii și mâncărimi nocturne constante

Cea mai frecventă cauză a mâncărimii nocturne la nivelul extremităților sunt alergiile alimentare. Chiar dacă nu ești conștient de alimentele care pot declanșa problema ta, există anumite teste care pot afla alergenii din sângele tău.

Mergeți la medicul dvs. pentru a lua în considerare un test de nivel IGE (imunoglobuline). Între timp, antihistaminele prescrise de medicul dumneavoastră pot controla mâncărimea. Mențineți o alimentație  sănătoasă și evitați alimentele care sunt cunoscute ca fiind declanșatoare de alergeni, hidratarea pielii vă va ajuta, la fel și exercițiile de destresare sau meditația pe timp de noapte, deoarece alergiile ar putea fi cauzate și de stres.

6. Unghii fragile

Sponsored links

Printre semnele că corpul tău strigă după ajutor sunt și unghiile fragile care apar de obicei odată cu înaintarea în vârstă, dar în cazul în care femeile sunt tinere, s-ar putea datora altor cauze, cum ar fi folosirea frecventă a lacului de unghii. Dezechilibre hormonale sau depresie și alimentație necorespunzătoare. Vizitați un medic pentru a afla cauza reală, astfel încât să știți care sunt nutrienții care vă lipsesc și cum să mențineți o alimentație sănătoasă.

7. Vârfuri despicate

Vârfurile despicate sunt de obicei invizibile din cauza poziției lor, dar dacă începi să le observi, poate însemna că ceva este în neregulă cu sănătatea ta. Vârfurile despicate se pot datora părului uscat cauzat de dispozitivele de îndreptat părul și de uscătoarele de păr. Vopseeau poate provoca, de asemenea, vârfuri despicate. Pentru a preveni acest lucru, consumați alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, de pește gras și folosiți vopsea organică pentru păr.

8. Respirație urât mirositoare

Sponsored links

Respirația urât mirositoare poate fi jenantă, dar mai mult decât atât poate însemna că ai o problemă de sănătate rezultată din alimentația necorespunzătoare. O cauză principală a respirației urât mirositoare se datorează particulelor de alimente depozitate între dinți și buzunarele gingiilor, unde încep să se descompună. Uscarea gurii este o altă cauză, deoarece absența salivei înseamnă că particulele de alimente nu sunt îndepărtate.

După ce ați mâncat, trebuie să vă clătiți întotdeauna gura. Infecția orală, cum ar fi ulcerul cariilor dentare, infecția gingiilor și abcesele bucale, provoacă, de asemenea, respirație urât mirositoare. O dietă nesănătoasă cu alimente prea mult procesate poate provoca probleme digestive care au ca rezultat și respirația urât mirositoare. Mâncați sănătos și evitați alimentele procesate și băuturile carbogazoase. Periați-vă dinții și folosiți ața dentară în mod regulat și beți multă apă pentru a evita respirația urât mirositoare.

 

9. Balonare

Sponsored links

Balonarea este întotdeauna un motiv de îngrijorare, deoarece poate fi rezultatul mai multor probleme. În timp ce gazele și indigestia sunt probleme frecvente, motivele mai grave sunt apendicita sau pietrele la vezica urinară. Alimentele bogate și grase trebuie evitate. Identificați alimentele la care ați putea fi sensibil și evitați-le. Mâncați alimente bogate în prebiotice și probiotice pentru un intestin sănătos și o eliminare adecvată, mâncați cu cel puțin două ore înainte de a dormi.

10. Oboseala

Oboseala după o zi grea de muncă este normală, dar dacă te simți mereu obosit, există întotdeauna un motiv mai serios. Dacă dormi și totuși ești mereu obosit, este timpul să mergi la medic. Ar putea fi rezultatul dezechilibrelor hormonale, slăbiciunii, lipsei de nutrienți și chiar a bolilor. Evitați alimentele procesate și începeți exerciții ușoare până la moderate pentru a acumula energie. Uneori, oboseala și lipsa de energie se pot datora și lipsei de activitate fizică.

11. Degete de culoare violet

Sponsored links

Dacă degetele tale se umflă și au o nuanță violet, atunci acesta este un semn de dermatomiozită. Aceasta este inflamația de bază a țesutului muscular cauzată de lipsa și declinul colagenului, care este responsabil pentru elasticitatea și sănătatea pielii. De asemenea, este asociat cu cancerul intern și trebuie monitorizat în mod constant pentru progresul sau declinul său. Aceasta este o problemă în care trebuie să mergeți imediat la medic.

12. Schimbări în aspectul scaunului

 

Cea mai frecventă cauză a scaunelor neregulate este boala intestinului iritabil sau o infecție a stomacului. Acesta este și un semn că corpul tău strigă după ajutor. Anumite medicamente precum antibioticele pot duce la diaree. Adaugă alimente sănătoase în alimentația ta, cum ar fi căpșuni, migdale, broccoli, probiotice, prebiotice și multă apă. Dacă observați aceste semne la organismul dumneavoastră, acest lucru nu trebuie neglijat niciodată și trebuie să consultați un medic.

Sponsored links