12 semne că mănânci prea mult zahăr

Majoritatea oamenilor cred că numai diabeticii au niveluri ridicate de zahăr în sânge, dar nu este așa. Orice persoană care consumă mult zahăr poate avea un nivel ridicat de zahăr în sânge. Iar de cele mai multe ori mulți dintre noi nu putem observa la timp răul cauzat nervilor, vaselor de sânge și tuturor celorlalte organe.
Noi suntem siguri că, pentru a preveni complicațiile, este important să recunoaștem simptomele îngrijorătoare din timp și să luăm măsurile adecvate.

Sponsored links

Foame constantă

Glicemia ridicată împiedică pătrunderea glucozei în celule. Drept urmare, corpul nu primește energie și cere hrană din nou și din nou: este ca un cerc vicios.

Oboseală crescută

 

Atunci când zahărului din sânge este la un nivel ridicar, organismul nu poate stoca și absorbi glucoza în mod corespunzător. Energia este utilizată ineficient, iar celulele corpului nu primesc combustibilul de care au nevoie. Toate acestea te fac să te simți obosit, fără să fi făcut efort.

Sponsored links

Urinare frecventă

Dacă glicemia este prea mare, rinichii nu pot reabsorbi lichidul. Prin urmare, organismul, încercând să egalizeze concentrația de glucoză din sânge și din celule, diluiază sângele cu lichid intracelular, aducând astfel concentrația de glucoză la normal. Acest lucru duce la urinare frecventă.

Gură uscată, sete excesivă

Gura uscată și setea puternică sunt răspunsuri la pierderea severă de lichid. Hipotalamusul, care evaluează nivelul de deshidratare și provoacă sete, trimite un semnal corespunzător creierului. Desigur, nu ar trebui să vă abțineți din a vă potoli setea, dar este mai bine dacă alegeți apa sau ceaiul fără zahăr.

Sponsored links

Pierdere în greutate

 

Cu un nivel ridicat de glucoză, puteți pierde în greutate într-o perioadă scurtă de timp, chiar dacă mesele sunt frecvente și conțin o mulțime de calorii. Există mai multe motive pentru aceasta:

Pierderea de lichid datorată urinării frecvente duce la un nivel scăzut de lichid în întregul corp și are ca rezultat pierderea în greutate.
Dacă nivelul insulinei este insuficient pentru metabolismul glucozei, organismul va trece la arderea grăsimilor.

Sponsored links

O cantitate mare de urină la un nivel ridicat de glucoză face ca organismul să cheltuiască mai multe calorii. În acest fel, organismul încearcă să „arunce” excesul de glucoză.

Infecțiile tractului urinar

Pot să apară atât la bărbați, cât și la femei. Cu toate acestea, se întâlnesc mult mai des la femeile cu diabet sau cu niveluri ridicate de zahăr. O cantitate mare de zahăr creează un mediu favorabil reproducerii drojdiilor și bacteriilor.

Piele uscată

Sponsored links

Pielea uscată poate fi cauzată de nivelurile ridicate de zahăr din sânge:

Urinarea excesivă care deshidratează corpul atât de mult încât pielea începe să se usuce.
Problemele pielii picioarelor sunt un semn de ateroscleroză – întărirea și îngustarea arterelor și o reducere concomitentă a circulației sanguine – o boală care apare adesea la diabetici.
Nervii deteriorați pot perturba funcționarea normală a glandelor sudoripare și afectează echilibrul piele-apă.

Dificultăți de concentrare

Sponsored links

Nivelurile ridicate de zahăr împiedică pătrunderea glucozei în celulele creierului, astfel încât creierul întâmpină dificultăți în obținerea de energie. Acest lucru afectează negativ viteza de gândire și luarea deciziilor.

Vedere încețoșată


Vederea încețoșată este, de asemenea, rezultatul unui efect de deshidratare datorat nivelului ridicat de zahăr din sânge – afectează și celulele ochiului. Drept urmare, acestea se deformează și ochiul își pierde capacitatea de focalizare corespunzătoare.

Vindecarea lentă a rănilor și a tăieturilor

Acest lucru se întâmplă din cauza leziunilor vasculare ca urmare a nivelurilor ridicate de zahăr. Acest lucru duce la o înrăutățire a circulației sângelui, în special la nivelul membrelor, și la o nutriție insuficientă a țesuturilor.

Sponsored links

Impotenţă

Dificultăți de menținere a erecției pot apărea, de asemenea, pe un fond de glicemie crescută. O erecție sănătoasă necesită nervi sănătoși, un flux sanguin bun și un echilibru adecvat al hormonilor. Un exces de zahăr din sânge poate afecta negativ fiecare dintre aceste sisteme.

Iritabilitate

Conform cercetărilor, persoanele cu un conținut ridicat de zahăr sunt mai anxioase, iritabile și tind spre depresie.
Creierul depinde de o cantitate constantă de glucoză, iar salturile mari ale consumului de zahăr îi afectează negativ activitatea. Drept urmare, starea noastră de spirit se înrăutățește brusc.
Zahărul afectează și absorbția unui alt nutrient responsabil de starea de spirit: cromul. Acest mineral este necesar pentru a menține un nivel stabil de zahăr în sânge, deoarece insulina, care ”curăță” glucoza din sânge, nu poate funcționa corect fără acest element.

Sponsored links