12 Obiceiuri extrem de importante care îl învață pe copilul tău lecții de viață valoroase

Ai o singură șansă să-ți crești copiii. Peste ani vei privi în urmă și te vei gândi la toate lucrurile pe care le-ai fi putut face diferit. Dar va fi prea târziu să mai schimbi ceva. Noi am găsit o listă cu lecții de viață valoroase pe care le poți transmite copilului tău, prin acțiunile tale.

Sponsored links

1. SINCERITATEA ESTE ÎNTOTDEAUNA O ALEGERE BUNĂ

Copiii tăi ascultă fiecare cuvânt care iese din gura ta. Ei te aud spunând că ești bolnav pentru a nu te duce la muncă atunci când nu ești deloc bolnav și se întreabă de ce le spui că trebuie să fie sinceri când tu nu ești întotdeauna sinceră. Amintiți-vă, un adevăr spus pe jumătate nu este altceva decât o minciună întreagă și ei vă privesc ca un exemplu în viața lor.

2. ESTE IMPORTANT SĂ AI BUNE MANIERE

Dacă vrei să-ți înveți copilul bunele maniere, să spună lucruri precum „te rog și îți mulțumesc”, atunci va trebui să fii tu cel care le spune mai întâi. Chelneriței care nu ți-a adus la timp mâncarea, nu-i reproșa nimic, ci doar mulțumește-i pentru că totuși te-a servit. Trebuie să fii politicos în orice situație. Învață-i pe copii tăi că nu există niciun motiv pentru comportamente jignitoare sau agresive.

Când vine vorba de lucruri critice, cum ar fi să nu vorbești cu gura plină, să nu ții coatele pe masă și cum să folosești eficient un șervețel, ei îți vor mulțumi pentru asta, mai târziu, atunci când au întâlniri importante.

3. DEZVOLTAREA OBICEIURILOR ALIMENTARE SĂNĂTOASE ESTE ESENȚIALĂ

Întrucât sunteți prima persoană care dă mâncare copilului dumneavoastră, sunteți responsabil pentru a vă asigura că mănâncă sănătos. Când încep tranziția la alimente solide, la șase luni, trebuie să le arătați importanța unei diete bine echilibrate, pline cu fructe și legume.

Mulți părinți fac o greșeală atunci când încearcă să-și liniștească copiii cu mâncare sau să-i mituiască cu dulciuri. Nu le faceți niciodată copiilor o tigaie de prăjituri atunci când se simt prost, deoarece îi învățați să apeleze la mâncare pentru a-și stăpâni emoțiile. Este o mare responsabilitate să vă învățați copiii cum să dezvolte o relație sănătoasă cu mâncarea.

Sponsored links

4. RESPECTUL TE VA DUCE DEPARTE ÎN VIAȚĂ

Respectul este esențial pentru acumulare unei varietăți de alte trăsături de personalitate. Respectarea autorității, a bătrânilor și chiar respectul de sine este o fațetă ce contribuie mult în a fi o persoană bună. Când cineva este respectuos, îl ajută să aibă empatie pentru ceilalți și să fie la rândul lui privit cu mult respect.

Atunci când copiii respectă diferențele reciproce, ca adulți pot învăța să coexiste pașnic fără a naște conflicte privind religia, rasă sau statutul social al cuiva. Alte aspecte care intră în această lecție de viață sunt controlul de sine, arătarea bunătății față de ceilalți, curățenia esențială și arătarea respectului uman de bază pentru toată lumea.

5. NU POTI CÂȘTIGA ÎNTOTDEAUNA

Vor fi zile când veți fi în top și apoi vor fi zile în care veți fi atât de jos încât pământul pare a fi noua dvs. locuință. Este greu să accepți eșecurile, dar dacă ai fi perfect în tot ceea ce faci, atunci nu ar exista lecții de viață valoroase de învățat.

Copiii dvs. trebuie să știe că ar trebui să felicite echipa câștigătoare, chiar dacă nu este grupul lor. Nimănui nu-i place o înfrângere dureroasă, dar indiferent dacă câștigi sau pierzi, este vorba doar de a te distracu adevărat în joc. Ei pot aplica aceste lecții de viață valoroase în multe aspecte ale vieții lor.

6. IMPORTANȚA UNEI BUNE GESTIONĂRI A TIMPULUI

A fi un bun administrator al timpului este ceva firesc pentru unii oameni, dar alții se luptă cu asta întreaga lor viață. Ești un părinte care întârzie întotdeauna și nu poate să ajungă niciodată la timp undeva? Copiii tăi urmăresc aceste obiceiuri și vor crede că este acceptabil să întârzie oriunde.

Sponsored links

Gestionarea eficientă a timpului este un instrument care se învață de la o vârstă incredibil de fragedă. Această practică îi va ajuta să își mărească concentrarea, precum și să își îmbunătățească abilitățile de luare a deciziilor.

Iată câteva sfaturi despre învățarea copiilor să devină mai empatici.

7. RESPONSABILITATEA ÎL ÎNVAȚĂ SĂ APRECIEZE MAI MULT TOTUL

Dacă îi cumpărați o jucărie copilului dvs., acesta poate sau nu să fie responsabil pentru îngrijirea acesteia. Cu toate acestea, dacă plătește pentru obiectul respectiv din banii pentru care a lucrat, s-ar putea să fie diferit. Copiii au nevoie de treburi și lucruri de făcut, pe lângă jocurile video au nevoie și de jocurile sau sarcinile care îi ajută să învețe responsabilitatea.

Dacă au o pisică, un câine sau un iepure de companie, nu ar trebui să faceți dvs. toată munca pentru ei. Implică-i în majoritatea aspectelor legate de îngrijirea acelui animal de companie. Le va arăta că acel animal depinde de ei pentru a fi hrănit, curat și plimbat iar aceasta este o lecție de viață pe care o vor purta cu ei în viitor.

8. ABILITATEA DE A IERTA ADUCE PACE ÎN MINTE

Vor exista multe oportunități în viață de a practica iertarea. Deși pare că este vorba despre cealaltă persoană, iertarea este despre tine. Când înveți să-i ierți pe cei care ți-au făcut rău, îți dai seama că scapi de energia negativă care te împiedică să îți vezi de viața ta mai departe.

Sponsored links

În plus, vor veni momente în care ești tu cel care va trebui să fie iertat.
Și cu siguranță ți-ar plăcea să primești o a doua șansă. Nimeni nu e perfect și oricine merită iertarea. Asta e o lecție extrem de valoroasă.

9. COMPASIUNEA TE FACE UN OM MAI BUN

Învățați-i pe copii să țină ușa oamenilor care vin imediat după ei, să ajute la transportul alimentelor unei persoane mai în vârstă sau să îmbrățișeze pe cineva care are o zi proastă. Nu este niciodată nimic în neregulă în a arăta compasiune față de ceilalți, deoarece asta te face doar o persoană mai bună.

10. ÎNVĂȚAREA LUCRURILOR NOI POATE FI AMUZANT

Chiar dacă uneori școala poate fi plictisitoare, arată-le că învățarea poate fi distractivă. Faceți mici experimente științifice și trucuri care îi învață cât de fantastică este lumea și toate lucrurile pe care le pot face atunci când se dedică învățării. Dragostea pentru educație este un lucru pe care îl puteți învăța pe copil încă de când este preșcolar.

11. ECONOMISIȚI ÎNTOTDEAUNA PENTRU ZILE MAI PUȚIN BUNE

Copiii tind, în mod natural, fie să-și strângă banii, fie să dorească să-i cheltuiască imediat ce îi primesc. Ca părinte, este datoria ta să îi înveți despre fondul pentru zile mai puțin bune. Implicați-vă copiii în lucruri în care pot face bani de la o vârstă fragedă.

Au nevoie de un cont de economii pentru a-i ajuta să gestioneze și să cunoască importanța restituirii fondurilor. Știați că mulți părinți au dat bani copilului ca și cadou pentru ziua de naștere și de Crăciun și, până când copilul a împlinit 18 ani, și-a putut cumpăra o mașină nouă? Buna gestionare a banilor trebuie să înceapă devreme în viață.

12. NU VEI OBȚINE NIMIC FĂRĂ MUNCĂ

Dacă îi dai totul copilului tău pe un platou de argint, atunci nu va învăța niciodată valoarea muncii grele. Ei trebuie să lucreze pentru a se întreține în viață. Puteți să-l învățați valoarea leului oferindu-i treburi și câștigând bani sau un alt program de stimulare.

Li se va cere să lucreze de la terminarea liceului sau a facultății până la vârsta de 65-70 de ani. În timp ce vrei totuși să rămână copil și să se distreze, îți amintești, de asemenea, că acesta este antrenament pentru lumea reală. Este nevoie de multă muncă și dedicare pentru a ajunge unde îți dorești în această viață și trebuie să vadă un exemplu în tine.

Părinții au o sarcină semnificativă în creșterea copiilor pentru viitor. Nu fiți prea duri cu voi înșivă, deoarece sunteți doar oameni și faceți multe greșeli pe parcurs. Sunteți ghizii încredințați cărora le-a fost dată responsabilitatea extraordinară de a vă asigura că copiii voștri pot naviga bine în viață.

Copiii voștri au nevoie de înțelepciune, cunoștințe, înțelegere financiară, morală, compasiune și o listă întreagă de alte lucruri pentru a-i transforma în oameni buni. Când îi predați lecții de viață valoroase pe care le pot aplica în situații de zi cu zi, îi veți împuternici să fie drepți și să aibă succes. A-ți vedea copiii prosperând ca adulți te va face foarte fericit.

Sponsored links

Sponsored links