12 Moduri în care ne distrugem reputația și nici măcar nu ne dăm seama de asta

Fiecare om din această lume își doește să fie respectat și apreciat de familie, de prieteni și de colegii săi. Dar, uneori, distrugem toate eforturile pe care le-am depus pentru a ne construi reputația cu anumite cuvinte sau cu anumite comportamente care par total inofensive. Oamenii din jurul nostru interpretează aceste semnale în felul lor.

Sponsored links

Noi am căutat mai multe informații și dorim să vă ajutăm să realizați care sunt situațiile în care o persoană își distruge toată imaginea pe care a creat-o, fără ca măcar să observe.

1. Șantaj emoțional

 

Șantajul emoțional este ceva ce va face oamenii să stea departe de tine, sau pur și simplu să te considere o persoană care trebuie evitată cu orice preț. Nimănui nu-i place să se simtă șantajat emoțional. Și chiar dacă uneori ți se pare că oamenii nu observă că îi duci de nas, de fapt observă foarte bine, doar că încă nu au ajuns în punctul în care să se sature de șantajul tău și să spună stop.

 

2. Ipocrizie în a se explica

Dacă ai de gând să spui „nu” unei persoane, fă-o cu atenție, dar fii direct. Dacă începi să lauzi persoana respectivă și să îi explici cât de grozav este, nu va face decât să înrăutățească situația.  Nu fi dur, dar nici lingușitor și ipocrit. Încearcă să găsești un echilibru.

Sponsored links

3. Încercarea de a scăpa de toată responsabilitatea

Aici vorbim despre oamenii care „nu sunt niciodată de vină”. Ei încearcă să scape de orice suspiciune chiar înainte de a fi acuzați de ceva. În plus, acest comportament înseamnă că persoana este cu adevărat nesigură pe ea. Ei nu sunt de încredere și nu sunt respectați pentru că sunt incapabili să-și asume responsabilitatea.

4. Irascibilitatea sau gelozia constantă

O persoană care se comportă întotdeauna irascibil și se simte mereu insultată sau geloasă fără niciun motiv nu mai este considerată egală cu ceilalți. Este tratată ca un copil mic care nu își poate controla propriile emoții. De asemenea, arată nesiguranță, ceea ce nu este deloc bine.

5. A vorbi despre problemele tale și a le ignora pe ale celuilalt

Sponsored links

Sunt oameni cărora le place să vorbească despre problemele lor, iar aceasta este alegerea lor. Dacă tu ești genul care nu-ți împărtășești prea des problemele, ci pur și simplu le cauți singur o rezolvare, nu-ți fie teamă să le spui oamenilor care încearcă să-și descarce problemele asupra ta că te-ai săturat să le asculți. Pentru că ascultându-i mereu nu faci decât să îți pierzi energia pozitivă, iar ei se vor obișnui să își verse la tine toată negativitatea.

6. A nu-ți lua în serios propriile sentimente

Uneori, nu ne luăm propriile sentimente și emoții atât de în serios pe cât ar trebui și nu ne deschidem față de alți oameni. Dar dacă am împărtăși cu adevărat problemele noastre cu alții, ne-ar putea face să ne simțim calmi. Cei care nu vorbesc despre emoțiile lor par foarte puternici și oamenii încep să creadă că nu este nevoie să țină cont de sentimentele lor.

7. Folosind cuvântul „de obicei” ca scuză

Folosim acest cuvânt pentru a face ca greșelile noastre să nu pară prea grave. Dar, de fapt, aceste scuze par jalnice și nu fac decât să irite oamenii. Este mai bine să-ți ceri scuze pentru greșelile tale fără prea multe scuze.

Sponsored links

8. Nerespectarea propriilor dorințe

Dacă cineva își ignoră în mod constant propriile dorințe și nevoi din cauza nesiguranței sau a problemelor altcuiva, și ceilalți oameni vor începe să îi ignore dorințele acelei persoane. Fă ce vrei să faci. Atât timp cât nu este o problemă pentru alții, este perfect!

9. A fi nemulțumit tot timpul de ceva

Cu toții obosim și ne enervăm din când în când, dar există oameni care sunt mereu în această stare. Nimeni nu vrea să fie prieten cu astfel de oameni. Negativitatea nu atrage oamenii. De asemenea, acești oameni sunt precum niște „copii” nefericiți cu care este greu să comunici.

10.  Folosești mereu acuzații generale

Uneori, când ne certăm, se întâmplă să spunem ceva prostesc. Însă ar trebui să ne gândim foarte bine la ceea ce vrem să spunem. Fii specific și explică cum te simți. Acuzațiile generale sună ca și cum nu ai nimic de spus, dar vrei să te cerți.

11. Vorbește în mod urât despre tine

Cuvintele aparent inofensive pe care le spunem atunci când vorbim cu prietenii noștri ne pot devaloriza în ochii altor oameni. Ba chiar mai mult, propria noastră stima de sine ar putea fi afectată. Încercați să nu folosiți cuvinte precum „porc”, „grasă”, „Sunt proastă” și alte cuvinte  asemănătoae acestora.

12. Folosind expresii de care oamenii s-au săturat

Sponsored links

Oamenii cu care vorbești probabil că au auzit aceste cuvinte de sute de ori, așa că pentru ei nu mai  înseamnă nimic. Este iritant să auzi așa ceva și înseamnă doar că probabil că nu știi ce altceva să spui. Deci, dacă nu ai altceva de spus, nu spune nimic. Este mai bine decât să spui ceva doar pentru a-l spune.

Ai observat vreodată acest comportament la oamenii din jurul tău? Povestește-ne despre situații în care te-ai devalorizat fără să-ți dai seama.

Sponsored links