12 moduri de a scăpa de burta mare fără exerciții abdominale

O burtă proeminentă este una dintre manifestările balonării, care în sine este un proces natural al corpului. Într-o stare normală, aproximativ 1 litru (aproximativ jumătate) din stomac și intestin este umplut cu gaz. Aerul din stomac este rezultatul muncii microorganismelor microflorei intestinale – bacterii care ajută procesul digestiv. Cu cât stomacului îi este mai greu să digere mâncarea, cu atât sunt produse mai multe gaze. Noi vă oferim mai multe modalități de a scăpa de burta umflată și, în același timp, de a ajuta stomacul în munca sa zilnică.

Sponsored links

Metoda # 1: Masarea acestui punct ajută la reducerea formării gazelor și la eliminarea materialelor fecale.

12 Ways to Get Rid of a Bloated Belly Without Abs Exercises

Luați buricul ca „punct de plecare”. Așezați 4 degete orizontal deasupra acestuia. Punctul dorit este deasupra degetului superior. Masați-l timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceasornic și la fel în sens invers acelor de ceasornic. Dacă ai făcut totul bine, vei simți un gust acru în gură și salivația va crește.

Metoda # 2: Acest masaj va ajuta la eliminarea retenției de apă și la ameliorarea durerilor de stomac.

12 Ways to Get Rid of a Bloated Belly Without Abs Exercises

Sponsored links

Acest punct este situat la înălțimea celui de-al doilea deget deasupra buricului. Apăsați pe el și masați timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceasornic și la fel de mult în sens invers acelor de ceasornic.

Metoda # 3: Acest tip de masaj va crește activitatea intestinală și va elimina greutatea resimțită la nivelul stomacului.

12 Ways to Get Rid of a Bloated Belly Without Abs Exercises

Așezați 4 degete orizontal sub buric. Punctul corect este situat sub degetul mic. De asemenea, are nevoie de 2-3 minute de masaj în sensul acelor de ceasornic și la fel de mult în sens invers acelor de ceasornic. Dacă se face corect, vă va ajuta să scăpați de balonare.

O persoană sănătoasă poate avea o mulțime de cauze ale balonării. Sunt legate de nutriție și de activitatea stomacului. Iată câteva sfaturi de bază:

Sponsored links

1. Bea un pahar de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață.

Un pahar de apă cu suc de lămâie cu 15-30 de minute înainte de masă ajută la normalizarea secreției de acid gastric, ameliorează simptomele arsurilor la stomac și previne eructarea și formarea gazelor în intestin. În plus, lămâia conține multă vitamină C.

2. Nu beți lapte și cafea la micul dejun.

Laptele stimulează producția de acid gastric și crește aciditatea. Nu tratați laptele ca pe o băutură – este mâncare și una destul de grea. Alege iaurtul sau chefirul deoarece conțin probiotice care ajută bacteriile stomacului în procesele digestive. În ceea ce privește cafeaua și berea, acestea afectează stomacul aproape la fel ca laptele.

3. Nu consumați lichide în timpul mesei.

Sponsored links

Băuturile pe care le consumați în timpul mesei diluează acidul gastric și concentrația de enzime responsabile de digestie. Prin urmare, alimentele sunt digerate mai mult timp, iar procesul de fermentare poate începe. O consecință a acestui fapt este formarea crescută de gaze și balonarea.

4. Nu beți alcool pe stomacul gol.

Alcoolul stimulează producția de acid gastric, care în absența alimentelor din stomac încetinește activitatea și începe să corodeze pereții. Cu o utilizare frecventă, ucide microflora stomacului și a intestinelor. Dacă totuși alegeți să consumați alcool, aveți grijă ca stomacul să nu fie gol.

5. Bea ceai de ghimbir.

Ghimbirul, condimentat prin natura sa, calmeaza stomacul și reduce formarea gazelor și activitatea intestinală. De asemenea, diluează sângele și îmbunătățește circulația acestuia.

6. Nu mâncați prea multe alimente grase.

Mâncarea grasă, mâncarea tip fast food și dulciurile grase sunt alimente grele, care rămân în stomac în timpul digestiei. Cu cât un aliment este mai greu de digerat de stomac, cu atât produce mai multe gaze. Dacă mănânci mai puține grăsimi, poți evita atât excesul de greutate, cât și sentimentele de disconfort.

7. Nu „mânca aer”.

Când mâncăm în grabă, vorbim în timp ce mâncăm, mestecăm prost, bem băuturi carbogazoase, mestecăm gumă sau fumăm, înghițim aer în exces. Nu este periculos, dar duce la balonare și formarea de gaze.

Sponsored links

8. Nu consuma prea multe alimente bogate în fibre.

Acestea sunt numeroase fructe, legume, fructe de pădure și leguminoase. Excesul de fibre determină formarea gazelor și împiedică funcționarea intestinală din cauza fibrelor grosiere. Este mai bine să nu exagerați cu astfel de alimente.

9. Relaxați-vă, dormiți bine și meditați.

Anxietatea și stresul duc la încălcarea motilității intestinale. Pentru a face față acestora, trebuie să vă relaxați în mod corespunzător. De exemplu, 15-20 de minute de meditație pe zi calmează mintea, stomacul și inima și normalizează circulația sângelui.

Sponsored links