12 adevăruri dure pe care aproape toți tindem să le neglijăm

Copilăria, momentul în care suntem îngrijiți ca fiind persoane fragile și vulnerabile este destul de diferit de vârsta adultă. Ca adulți, începem să urmăm un nou set de reguli și să înțelegem de-a lungul timpului că suntem interesanți doar pentru noi înșine. Nu este nimeni care să ne împingă spre succes, să ne dea umărul să plângem sau să ne laude când am făcut ceva bun. Și, în cele din urmă, vor exista întotdeauna oameni mai deștepți, mai buni și mai atrăgători decât noi. Noi am strâns câteva adevăruri simple pe care le-am înțeles cu toții la un moment dat în viața noastră.

Sponsored links

1. Nu are rost să te sacrifici pentru alții.

Ai auzit vreodată fraza „Tot ce fac, fac pentru tine”? De regulă, este urmat de un răspuns rece, „Dar ți-am cerut eu să faci asta?” Să fim sinceri: oamenii din jurul nostru nu au nevoie de sacrificiile noastre. Cel mai adesea, se simt incomozi și devin iritați de această acțiune. Singura excepție de la această situație este comportamentul codependent – atunci când ambii parteneri obțin satisfacție dintr-o astfel de relație.

2. Niciunul dintre noi nu va primi o medalie la locul de muncă.

12 Harsh Truths Almost All of Us Tend to Neglect

Se spune că a fost odată un cal care lucra cel mai mult în sat, dar tot nu a devenit niciodată șeful satului. Mai devreme sau mai târziu vă veți confrunta cu un adevăr neplăcut similar: șeful și colegii dvs. vor înțelege că sunteți gata să faceți orice fel de muncă. Și, în timp ce tu îți pierzi chiar și sănătatea punând prea multă presiune pe tine însuți, aceștia își vor verifica cu calm fluxul de știri pe rețelele de socializare sau vor bârfi în timp ce sorb o altă ceașcă de cafea. Dar chiar te așteptai ca șeful tău să te laude pentru munca grea pe care ai depus-o, așa cum o făcea profesorul tău de la grădiniță?

3. Pozitivitatea și acceptarea corpului tău așa cum este nu ar trebui să însemne absența îngrijirii de sine.

12 Harsh Truths Almost All of Us Tend to Neglect

Sponsored links

Subraț păros, unghiile crăpate și refuzul de a folosi produse de igienă vă vor face probabil să arătați mai degrabă ca o persoană dezordonată decât ca un adept al pozitivității și acceptării corpului. Ideea principală a acestei mișcări pozitive pentru corp este de a trata cu respect alte persoane și de a accepta orice înfățișare cu demnitate. În același timp, expresiile îndrăznețe de genul „Îmi iubesc colăceii” ascund de obicei lenea, arată o lipsă de motivație pentru a merge la sală și demonstrează că acea persoană își tratează sănătatea în mod iresponsabil.

4. Aspectul contează.

Puteți vorbi la nesfârșit despre lumea voastră interioară bogată și despre frumusețea sufletului vostru, dar nu uitați că fraza „oamenii judecă o carte după coperta sa” este încă valabilă. Nu contează numai abilitățile profesionale pe care le evaluează la interviuri, ci și aspectul candidatului, precum și capacitatea sa de a comunica cu alte persoane. În plus, o persoană încrezătoare și ordonată are mai multe șanse să primească un job bun decât o persoană neordonată.

5. A fi o persoană bună nu este o profesie.

Nimeni nu te va trata bine la serviciu pentru că ai ochi frumoși, 3 copii, 4 împrumuturi și o mamă bolnavă. Șefii vor fi întotdeauna interesați în primul rând de calitatea muncii tale. Dacă nu aduceți profit companiei la care lucrați, pregătiți-vă să fiți înlocuit de o persoană mai energică și muncitoare în orice moment.

Sponsored links

6. Mama ta nu are întotdeauna dreptate.

12 Harsh Truths Almost All of Us Tend to Neglect

În timp, nu mai percepem cuvintele și comportamentele părinților noștri ca un adevăr etern și indubitabil. Ideologia noastră din copilărie este înlocuită de înțelegerea faptului că o mamă și un tată sunt oameni obișnuiți care au și ei la rândul lor obiceiurile proaste și păreri care nu sunt întotdeauna înțelepte și adevărate. Acestea fiind spuse, ar putea să facă o grămadă de greșeli în modul în care reacționează și la comportamentul tău. Acest lucru poate părea trist, dar mai devreme sau mai târziu, copiii tăi vor deveni dezamăgiți și de tine.

7. Va trebui să studiezi până la vârsta de pensionare sau chiar mai mult.

Tehnologia modernă se dezvoltă cu o viteză atât de mare, încât s-ar putea ca profesia dvs. să nu mai existe peste 10-15 ani. Asta înseamnă că ar trebui să fii întotdeauna gata să înveți ceva nou și să îți îmbunătățești abilitățile și calificările pentru a deveni un specialist în linia ta de lucru.

8. Dacă nu participați la evenimente, oamenii vor înceta să vă mai invite.

12 Harsh Truths Almost All of Us Tend to Neglect

Sponsored links

A aștepta ca alții să te sune să te ”joci” din nou cu ei funcționează doar la grădiniță. Nimeni nu este interesat să joace astfel de jocuri la vârsta adultă. Mai devreme sau mai târziu veți face față situației în care prietenii dvs. vor crede că nu vă mai simțiți interesat să comunicați cu ei și ușor, ușor vă vor uita.

9. Instruirea pentru îmbunătățirea încrederii în sine nu funcționează.

Este inutil să creezi „panouri vizuale” pline de case mari, luminoase, plaje cu palmieri și mașini scumpe. Toate aceste trucuri nu funcționează până când nu lucrați în mod activ pentru a vă atinge obiectivele. Mai mult, astfel de practici sunt periculoase, deoarece de multe ori te învață cum să manipulezi alți oameni. După ce urmează cursuri despre cum să cucerească femei, bărbații vor începe să-și adune „victoriile iubirii”, dar se vor simți totuși singuri. Iar femeile care urmează propriile cursuri de relații speciale vor fi convinse că purtarea unei fuste lungi și un masaj îi vor face pe soții lor să se ridice de pe canapea și să înceapă să câștige milioane.

10. Ne pare rău, dar nu ești centrul universului.

12 Harsh Truths Almost All of Us Tend to Neglect

Ți-ai făcut vreodată unghiile, dar te-ai simțit tristă pentru că ai tăi colegi nu ți-au făcut suficiente complimente? Ați cheltuit vreodată jumătate din salariu pe un costum nou și nimeni nici măcar nu l-a observat? Nu vă simțiți supărați, ci în schimb încercați să vă amintiți ultima dată când v-ați simțit sincer fericit după ce ați văzut că prietenul dvs. și-a luat o ținută nouă. Vestea bună este că nimeni nu va observa gaura din șoseta sau colanții rupți.

11. Ceea ce ești acum este alegerea ta personală.

12 Harsh Truths Almost All of Us Tend to Neglect

Este atât de simplu: singura persoană responsabilă pentru acțiunile tale ești tu. Dacă nu știi engleza, e vina ta, că nu ai învățat-o. Dacă șeful tău continuă să țipe la tine, înseamnă că îi permiți să o facă. Nimeni nu este vinovat de faptul că nu v-ați mutat în alt oraș sau că nu ați putut absolvi facultatea și v-ați căsătorit pentru că „așa făceau atunci oamenii”.

12. Există întotdeauna cineva mai inteligent, mai frumos, mai tânăr și mai bun decât tine.

Poate că cel mai mare succes al stimei de sine este înțelegerea faptului că există oameni mult mai buni decât tine în această lume. Putem continua să cochetăm și să sărbătorim a 18-a zi de naștere la nesfârșit, dar nu uitați că îmbătrânim în fiecare an și că ridurile noastre devin mai profunde. Bărbații vor începe să ascundă chelia care apare și să-și tragă burta, în timp ce femeile vor învăța cum să-și lege o eșarfă în jurul gâtului pentru a-și ascunde pielea imperfectă, nu atât de tânără. Nu ne rămâne decât să acceptăm acest lucru și să ne calmăm cu gândul că fiecare persoană este unică și minunată în felul său.

Sponsored links

Crezi că aceste adevăruri sunt corecte? Ne-ar face plăcere să auzim părerile dvs. despre acest lucru în comentarii!

Sponsored links