11 Utilizări uimitoare ale frunzelor de varză (pe care nimeni nu le știe)

Varza este o legumă excelentă, în plus, este și ușor de gătit. Cu excepția frunzelor externe, cele mai groase. Acestea, nu știi niciodată ce să faci cu ele… și de multe ori, le arunci.

Sponsored links

Din fericire, există trucuri pentru a evita irosirea acelor frunze de varză. Bunica a fost cea care mi-a explicat cum să le folosesc cu ușurință pentru a nu le risipi. Și trebuie să recunoaștem că este ușor și foarte inteligent.

Iată 11 sfaturi uimitoare pentru utilizarea frunzelor de varză: 

1. Ameliorează reumatismul

Luați frunzele mari care sunt pe exteriorul verzei și spălați-le. Odată șterse, puneți câte o frunză pe fiecare talpă. Apoi, pune-ți o pereche de șosete astfel încât să ții planta sub tălpi și culcă-te. Până a doua zi, ar trebui să apară primele semne de ușurare. Nu ezita să folosești acest remediu naturist timp câteva zile la rând. Acest truc funcționează și împotriva sciaticii.

2. Vindecă ulcerele varicoase

Folosită întotdeauna ca și cataplasmă, frunza de varză ameliorează ulcerul. Spălați frunza de varză cu apă călduță. Dacă este necesar, dacă este prea groasă și rigidă, aplatizați-o ușor cu un sucitor. Apoi puneți-o pe ulcerul varicos și țineți-o cu un bandaj. Reînnoiți foaia în mod regulat până la vindecarea completă.

3. Ameliorează artrita și osteoartrita

După ce clătiți frunza de varză, puneți-o la cuptor la 200° pentru 5 minute. Dacă este necesar, aplatizați-o cu sucitorul. Apoi, aplicați-o cât încă este caldă pe zonele dureroase timp de cel puțin 2 ore, ținând-o cu un bandaj. Este un remediu natural și ușor care poate fi folosit imediat ce apare o criză.

4. Calmează durerile de stomac

Probleme de digestie, menstruatie dureroasa, durerile de stomac au cauze multiple. Dar există un remediu pentru a ușura toate acestea: cataplasma cu varză. Spălați mai multe foi mari de varză, apoi încălziți-le câteva clipe cu un fier de călcat. Așezați-le pe burtă și acoperiți-le cu un prosop pentru a menține căldura timp de cel puțin 15 minute. Și repetați  dacă este necesar.

5. Ameliorează durerile cauzate de cistită

O infecție a tractului urinar provoacă uneori dureri severe. Frunza de varză ameliorează acest tip de disconfort. Utilizați aceeași metodă ca pentru durerile de stomac de mai sus. Dar aici, vom pune frunzele pe partea inferioaă a abdomenului.

6. Calmează hemoroizii dureroși

În caz de criză de hemoroizi se recomandă aplicarea unei frunze de varză pe zona dureroasă. Aveți grijă, nu trebuie încălzită. Putem doar să o zdrobim cu un sucitor pentru a stoarce fluidele. Nu numai că durerea cedează rapid, dar ajută și la vindecare.

7. Calmează durerile de cap

Pentru a calma durerile de cap, aplicați o frunză de varză pe tâmple sau pe ceafă. Dacă este călduță, efectul va fi amplificat. Fixați-o cu o căciulă  sau o eșarfă timp de cel puțin 1 oră.

8. Îmbunătățește funcția ficatului

Când ficatul prezintă semne de oboseală, acesta poate fi purificat cu varză. Aplicați cataplasma de varză pe locul ficatului și țineți-o cu o centură largă. Este și mai bine dacă frunza este călduță. Activează funcționarea ficatului care se poate elibera apoi de toxine. Acest truc funcționează și pentru vezica biliară.

9. Ameliorează sânul umflat la femeile care alăptează

Toate femeile care alăptează au experimentat asta. Pentru a calma sânul umflat, aplicați o frunză de varză rece direct de la frigider între două alăptari. Cu aceasta, nu mai trebuie să luați substanțe chimice în timp ce alăptați!

Sponsored links

10. Ajută în caz de cucui

Tocmai te-ai lovit cu capul de ceva? Evitați apariția cucuiului aplicând imediat o cataplasmă de varză caldă la locul loviturii. Varza are proprietăți decongestionante. De asemenea, este super eficient în caz de dureri de genunchi sau entorse.

11. Respinge viermii de căpșuni

Frunzele de varză sunt bune și pentru grădină. În special pentru a lupta împotriva viermilor de căpșuni. Acest mic vierme alb care mînâncă căpșunile tale prețioase. Pentru a-l respinge, pur și simplu tăiați frunzele de varză în bucăți mici și îngropați-le la baza plantelor de căpșuni. Este simplu și atât de eficient!

Ce varză să alegi?

Evident, te sfătuiesc să alegi o varză bio!

Ce se întâmplă dacă foaia este prea groasă?
Doua solutii îți stau la dispoziție:

Sponsored links

-Poți să le presezi cu un sucitor pentru a aplatiza foaia și a „rupe” tulpinile mari.

Ceea ce este interesant este că îi permite să-și elibereze fluidele active.

– o lovitură de ciocan de bucătărie pentru a înmuia foaia și a o încălzi.

Care sunt beneficiile frunzei de varză?

Vindecătoare, decongestionantă, dezinfectantă, tonifiantă și liniștitoare …are de toate.

Sponsored links

Este perfectă pentru tratarea tuturor rănilor mici din viața de zi cu zi sau a durerilor recurente.