11 Sfaturi de supraviețuire care te pot ajuta să scapi cu viață din situații periculoase

Dacă ai căzut într-o cascadă, ar trebui să te ții de primul obiect fix pe care îl găsești și să nu te ridici. Așadar, dacă ești un explorator înrăit sau dacă ești mai mult genul de om care nu preferă aventura ci statul acasă, este important să fii pregătit pentru orice situație în care te poți regăsi. Din acest motiv, noi am creat o listă de sfaturi esențiale pentru tot felul de situații, de la o călătorie în sălbăticie până la momente în care te-ai putea afla în situații de urgență.

Sponsored links

1. Cum să supraviețuiești unei căzături în cascadă

Respirați adânc pentru a vă pregăti de cădere, asigurați-vă că sunteți poziționat astfel încât să coborâți cu picioarele înainte. Înfășurați-vă brațele în jurul capului cu partea din interior a cotului apăsat pe nas pentru a-l acoperi astfel încât să nu intre apă, apoi tensionați-vă mușchii, întindeți picioarele și închideți bine gura și ochii. Imediat ce lovești apa, începe să înoți pentru a ieși la suprafață.

2. Cum să supraviețuiești după ce ai căzut în cascadă

Sponsored links

În primul rând, ar trebui să vă apucați de orice puteți găsi în jurul vostru, cum ar fi o creangă sau o stâncă, pentru a vă opri din a fi târât în alte pericole. Chiar dacă apa nu este foarte adâncă, nu ar trebui să vă ridicați în picioare și să încercați să mergeți spre țărm, deoarece este posibil să fiți târâți din nou de curent. Ar trebui să încercați să înotați până la cel mai apropiat mal.

3. Cum să scapi de nisipuri mișcătoare

Puneți-vă greutatea pe piciorul drept și cu piciorul stâng, mișcați piciorul astfel încât să-l puteți ridica încet la suprafață și așezați-vă cu genunchiul deasupra nisipului. Cu greutatea acum pe piciorul stâng, mișcați piciorul drept aplecându-vă înainte până îl puteți scoate și îl puteți pune în genunchi și vă puteți îndepărta de nisip.

Sfat: nu încercați să trageți piciorul în sus, în mod forțat, deoarece ligamentele piciorului se pot rupe.

Sponsored links

4. Cum să-ți faci o sursă de apă potabilă

Făcând o gaură puteți găsi și reumple recipientele cu apă. Acest sfat este perfect pentru zonele împădurite. Găsiți mai întâi o zonă cu sol închis la culoare sau umed, ceea ce poate însemna că există apă dedesubt. Săpați o gaură de aproximativ jumătate de metru, apoi căptușiți partea interioară cu pietre, care vor împiedica murdăria să se amestece cu apa atunci când încercați să luați din ea.

Sfat: cu cât vegetația este de un verde mai închis la culoare, cu atât sunt mai mari șansele de a găsi apă.

5. Cum să dezaburiți geamurile mașinii

Sponsored links

Luați un cartof crud și tăiați-l în jumătate, frecați parbrizul folosind partea tăiată, asigurându-vă că amidonul este răspândit uniform pe sticlă. Odată ce s-a uscat, geamul dvs. nu va mai aburi din cauza amidonului.

6. Cum să îți faci mâncarea la abur în sălbăticie

Gătirea la abur a alimentelor este o modalitate excelentă de a consuma toți nutrienții din alimente, spre deosebire de gătirea prin fierbere sau prăjire, care fac ca o mare parte din nutrienți să se piardă datorită tratamentului termic mai intens. Compartimentele interne ale bambusului pot fi utilizate ca o oală de gătit cu aburi, prin tăierea unor mici găuri între fiecare secțiune și montarea unui capac deasupra. Plasați apa în compartimentul de jos și mâncarea în partea de sus. Vaporii de abur creați vor ajunge la aliment și îl vor găti atât de bine încât își va păstra toate proprietățile nutritive.

7. Cum să construiești o toaletă

Mai întâi săpați o groapă adâncă, folosiți bușteni sau pietre pentru a construi părțile laterale. Lăsați un spațiu pentru utilizare și acoperiți cu un capac. Acoperiți buștenii cu cenușă de lemn pentru a sigila golurile și a ține muștele departe.

Sfaturi: Nu utilizați un dezinfectant în zona de toaletă, chiar dacă aveți unul, deoarece acesta va distruge bacteriile utile care descompun deșeurile, ceea ce înseamnă că va începe să miroase foarte urât! Înlocuiți capacul des pentru a opri muștele să poarte bacteriile de la toaletă la mâncarea din tabără.

Sponsored links

8. Cum să faci săpun în sălbăticie

Cele 2 ingrediente care sunt necesare pentru săpun sunt uleiul și baza alcalină. Uleiul poate fi ulei de animale sau de pește, iar baza alcalină poate fi făcută din cenușă de lemn ars sau alge marine. Trebuie să spălați cenușa în apă și să o strecurați înainte de a o fierbe până când tot lichidul s-a evaporat, apoi lăsați-l să se răcească.

Sfat: începeți cu mai mult ulei decât cenușă, deoarece prea multă substanță alcalină vă poate face pielea uscată.

9. Trebuie să știi cum să faci 4 dintre cele mai utilizate noduri

Nodul de prindere este reglabil și ideal pentru corturi sau acostarea navelor de apă. Cârligul cu 2 jumătăți este un nod rapid de bază care este util pentru legarea cu alte funii. Nodul cârligului de cherestea este destinat ridicării și remorcării obiectelor, precum buștenii grei. Nodul arcului creează o buclă puternică, care poate fi folosită la escaladare sau în jurul taliei ca mijloc de salvare.

10. Cum să faci o capcană

Realizați două crestături în doi bușteni, apoi, puneți o creangă în poziție orizontală. Folosiți o frânghie legată de copac pentru a ține creanga. În continuare, trebuie să realizați un cerc din frânghie pe care trebuie să îl poziționați pe ramura orizontală folosind nodul arcului, același nod pe care vi l-am arătat mai sus, astfel încât să stea atârnat de sol pentru a prinde animale pentru gătit. Această capcană este ideală pentru animale mici precum iepuri.

Sponsored links

11. Cum se utilizează un reflector de căldură

Un reflector de căldură plasat aproape de foc va direcționa căldura spre tine și va muta fumul în sus. Acest lucru poate fi util pentru direcționarea căldurii într-un adăpost. Dacă vă așezați în apropiere de o stâncă sau de un copac cu un reflector de căldură în spatele focului, spatele dvs. va fi încălzit pe măsură ce roca sau copacul acționează ca un al doilea reflector. Dacă nu există o rocă sau un copac pe care să-l folosiți ca reflector natural de căldură, atunci puteți să vă faceți singuri unul, pentru a direcționa cât mai multă căldură înapoi.

Cine a auzit despre povești de supraviețuire incredibile? Poate ești tu cel care ți-ai folosit cunoștințele pentru a scăpa de o situație riscantă fără zgârieturi?

Sponsored links