11 sfaturi de siguranță pe care trebuie să le cunoască toate femeile

S-ar putea să mergeți pe stradă, să comandați mâncare acasă sau să vă urcați în mașină atunci când, înainte de a vă da seama, un străin devine prea prietenos. Desigur, nu toată lumea are intenții rele, dar este important să știi ce să faci atunci când instinctele tale îți spun că ceva nu este în regulă. Uneori, cel mai bine este să minți sau să le verifici identitatea pentru a te menține în siguranță.

Sponsored links

Noi vă împărtășim câteva sfaturi de top pentru a ști ce să faceți atunci când vă simțiți inconfortabile sau amenințate.

1. Spune-i că locuiești aproape de Mall

Doar pentru că o persoană își împărtășește informațiile personale cu dvs. nu înseamnă că și dvs. trebuie să faceți la fel. Dacă vă aflați într-o poziție în care nu doriți să spuneți unde locuiți, puteți spune că locuiți lângă ceva unde locuiesc mulți alți oameni. Această locație ar putea fi un mall, un lanț hotelier sau o benzinărie, deoarece este posibil să existe mai multe în zonă. Puteți să-l schimbați în orice funcționează pentru dvs.

2. Spune-i că mașina ta este împrumutată.

Sponsored links

Dacă cineva se apropie de tine și pare interesat de mașina ta, atunci poate că încearcă să obțină informații private de la tine. Este posibil să vă întrebe dacă mașina este a dvs., ceea ce înseamnă că ar putea să vă urmărească în viitor cu numărul dvs. de înmatriculare, culoarea și tipul mașinii. Le puteți spune că este închiriată sau împrumutată. În acest fel, probabil că nu vor lua detaliile mașinii și te vor lăsa în pace.

3. Spune-i reparatorului că nu locuiești singură.

Dacă simțiți că reparatorul pune prea multe întrebări private, pretinderea că nu locuiți singură vă poate ajuta. Anunțați-l că nu sunteți singură în casă sau că așteptați musafiri în curând. Acest lucru va însemna că știe că veți fi cu alți oameni dacă va încerca să revină mai târziu.

Sponsored links

De asemenea, este important să ne amintim că puteți oricând să le verificați ID-ul și să apelați compania pentru care lucrează pentru a verifica dacă ei l-au retrimis.

4. Spune întotdeauna că ești cu prietenii sau că aștepți prieteni

Acesta este un răspuns foarte versatil și util atunci când vă simțiți mai sigur în număr. De exemplu, dacă stați singur într-un spațiu public, prefaceți-vă că vă așteptați prietenii. Dacă în acel moment călătoriți singur, puteți spune că prietenii dvs. se află pe rândul din spate / din față al autobuzului, trenului sau avionului.

Chiar și atunci când luați un taxi, puteți spune că sunteți pe cale să vă întâlniți cu prieteni sau familia, dacă credeți că este necesar. Aceasta va alerta șoferul că oamenii vă așteaptă la sosire.

Sponsored links

5. Acoperă-ți cardul/legitimația de muncă sau de școală în transportul public.

Poate fi o idee bună să nu vă purtați la vedere actul de identitate în transportul public, deoarece există o mulțime de informații despre acestea. Este posibil ca cineva să vă învățe numele, locul de muncă și compania sau școala din care faceți parte doar din insigna dvs. de identitate. Scoateți-o complet sau ascundeți-o sub pulover dacă nu există informații evidente imprimate pe panglică.

6. Folosește alarma mașinii ca alarmă personală.

Acesta poate fi un truc la îndemână pentru a atenția dacă aveți nevoie. De exemplu, dacă treceți printr-o parcare întunecată și goală și cineva stă în jurul mașinii dvs., puteți declanșa manual alarma din cheile mașinii. Acest lucru va surprinde cel mai probabil persoana din cauza atenției pe care zgomotul o poate aduce.

7. Stai între panoul de comandă al liftului și ușă.

Aceasta înseamnă că puteți ieși cu ușurință din lift atunci când aveți nevoie, oferindu-vă puterea de a pleca dacă vă simțiți inconfortabil. Dacă intră cineva cu care nu doriți să împărțiți liftul, puteți apăsa butonul pentru a coborî la etajul următor și a pleca. Acest lucru vă poate împiedica să intrați în situații incomode atunci când mergeți cu liftul.

Sponsored links

8. Agață un clopoțel pe clanța ușii hotelului.

Când stați în locuri precum un hotel sau un dormitor comun, puteți atârna o alarmă de siguranță din interiorul ușii pe mâner. Dacă nu aveți una la îndemână, puteți folosi altceva care vă va alerta, cum ar fi un clopoțel sau o masă de călcat. Vă vor anunța dacă cineva deschide ușa, deoarece alarma va suna sau masa de călcat va cădea la pământ.

9. Dă numele unui bărbat atunci când plasezi o comandă de livrare a mâncării.

Atunci când persoane necunoscute vin la tine acasă, poate fi important să te asiguri că faci lucrurile în siguranță, fie că e vorba de o persoană care livrează alimente sau de un om de afaceri. Atunci când comandați mâncare, puteți efectua comanda în numele unui bărbat, astfel încât persoana care livrează să creadă că locuiește acolo sau cel puțin să creadă că nu sunteți singură atunci când el vă livrează mâncarea.

10. Ar trebui să minți despre programul tău de lucru.

 

Dacă descoperiți că cineva vrea să știe prea multe despre mișcările și programul dvs., spuneți-le că nu aveți un program fix. De exemplu, cineva ar putea întreba când lucrați exact sau chiar unde lucrați. Le puteți spune că programul dvs. se schimbă întotdeauna sau că schimbați adesea biroul. Aceasta înseamnă că nu știu unde și când să te găsească.

11. Prefă-te că nu vorbești limba.

Sponsored links

Există mai multe modalități de a răspunde la hărțuirea pe stradă și, uneori, aceasta poate fi cea mai bună metodă pentru a scăpa de atenția nedorită. Uneori, este cel mai ușor să nu interacționezi deloc cu aceștia, iar alteori e bine să acționezi confuz, de parcă nu înțelegi niciun cuvânt pe care îl spune acea persoană și pur și simplu pleacă, ridicând din umeri, și spunând o frază sau două în altă limbă.

Ce tactici folosiți pentru a vă menține în siguranță atunci când vă simțiți amenințate? Vă rugăm să ne împărtășiți orice sfat pe care îl aveți!

Sponsored links