11 Semne că relația ta te face să te simți deprimat

1. Partenerul tău nu îți dă dreptul să iei decizii

Lipsa controlului asupra a ceea ce se întâmplă în relația dvs. în fiecare zi este un indiciu că partenerul dvs. se impune prea mult. Fiecare dintre voi ar trebui să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește alegerea activităților, deciziile monetare, etc.

Sponsored links

2. Te temi de reacția partenerului tău

Furia partenerului tău te poate face să te retragi și mai mult în izolare, ceea ce este un semn de depresie. Evitarea comunicării cu partenerul tău nu va remedia sentimentele pe care le ai, ci doar le va înrăutăți.

3. Depinzi de partenerul tău

Cercetătorii de la Universitatea Illinois au analizat impactul pe care depresia îl are asupra relațiilor și descoperirile lor au relevat 8 factori negativi care pot fi folosiți ca semne ale depresiei:

– taxă emoțională

– probleme de romantism și intimitate sexuală

– probleme de comunicare

Sponsored links

– izolare

– lipsa de energie / motivație

– dependență de relație

– lipsa de înțelegere

– incertitudine

Sponsored links

4. Îți simți relația ca pe o povară

Relația ta îți stă ca o greutate pe piept, făcându-te să te simți imobilizat și incapabil să pleci, să te miști sau să schimbi lucrurile în bine. Este nevoie de un mare curaj și putere interioară pentru a recunoaște că relația te face să te simți deprimat și să te hotărăști să mergi mai departe.

5. Te-ai retras din activitățile sociale

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au analizat factorii de risc pentru depresie în relații și au constatat că lipsa de sprijin social în afara parteneriatului a fost un factor major de influență asupra faptului dacă un partener a prezentat simptome de depresie. Lipsa sprijinului social poate include și lipsa de sprijin din partea membrilor familiei.

S-ar putea să simțiți că partenerul dvs. nu vrea să vă vedeți cu prietenii. Iar acest lucru este important pentru sănătatea mintală. Nu permiteți relației dvs. să vă facă să vă simțiți deprimat evitând prietenii și membrii familiei care vă pot ajuta să vă rezolvați sentimentele față de partener.

6. Îți dorești să faci lucrurile să meargă, dar simți că nu mai ai energie

Îți dorești o relație mai fericită și mai pozitivă cu partenerul tău, dar îți lipsește energia necesară pentru a rezolva problemele. Depresia poate duce adesea la o lipsă de energie fizică care te face să te simți incapabil să acționezi, chiar dacă acest lucru ar îmbunătăți lucrurile.

7. Contribui la relație mai mult decât o face partenerul tău

Poate că faci mai mult din munca casnică decât face partenerul tău, sau poate comtribui mai mult financiar. Uneori există o distribuție inegală a muncii într-o relație, iar aceasta vă va face să vă simțiți deprimat atunci când simți că nu-l poți schimba pe partenerul tău.

Sponsored links

8. Nici nu-ți mai amintești de când nu ați mai râs împreună

Dacă ai avea mai multă bucurie și emoții pozitive în relația ta, nu te-ai întreba dacă relația ta te face să te simți deprimat. Fericirea este vizibilă în numărul de zâmbete și în râsul împărtășit cu partenerul tău. Dacă îți lipsește acest element emoțional pozitiv cheie, este posibil să te simți deprimat.

9. Te temi de viitorul relației tale

Atunci când relația ta te face să te simți deprimat, te poți simți fără speranță în ceea ce privește viitorul. A nu putea vedea cum relația ta va duce la un final fericit te poate îmbolnăvi de îngrijorare, stres și anxietate, iar lipsa de speranță te poate face să te simți și mai deprimat.

10. Partenerul tău nu te ascultă

Comunicarea este foarte importantă pentru o relație sănătoasă. Lipsa unei urechi dispuse să asculte când ai o îngrijorare, te poate face să te simți izolat și deprimat. Partenerul tău ar trebui să fie atent la tine când vorbești, dar dacă nu o face, lipsa de ascultare te poate face să simți o respingere din partea partenerului tău, ceea ce duce la sentimente negative de depresie.

11. Cauți pe cineva cu care să vorbești înafara relației

Înșelatul emoțional este un semn că nu ești capabil să comunici cu partenerul tău și te face să te deprimat.

Sponsored links