11 obiceiuri care ne dăunează sănătății fără ca noi măcar să știm

Lucrurile pe care obișnuim să le facem mereu nu sunt întotdeauna atât de sigure pe cât par. Unele dintre ele sunt dăunătoare, iar altele pot fi de-a dreptul periculoase.
Noi am făcut o listă cu 11 lucruri obișnuite pe care le facem, care pot provoca daune sănătății noastre. Ai grijă!
1. Încrucișarea picioarelor
11 Habits that Damage Our Health Without Us Even Knowing
Primul care a vorbit despre răul cauzat de încrucișarea picioarelor a fost o companie, în anul 1999. Au lansat chiar și o campanie pe scară largă în SUA numită The Great Cross-Out, care nu era doar un truc publicitar: studiile confirmă faptul că așezarea cu picioarele încrucișate (pe un scaun sau pe podea) duce la hipertensiune, varice și leziuni ale nervilor.
2. Hrănirea păsărilor
11 Habits that Damage Our Health Without Us Even Knowing
Hrănirea porumbeilor este una dintre activitățile preferate în aer liber. Părinților le place să facă acest lucru împreună cu copiii lor. Din păcate, nu este doar distractiv și plăcut, ci și periculos. Șansele ca o pasăre de oraș să poarte o boală contagioasă sunt mai mari de 50%. Porumbeii poartă ornitoză, colibaciloză, histoplasmoză, salmoneloză, tuberculoză, listerioză, febră de iepure, boala Newcastle, toxoplasmoză… Sigur doriți să cunoașteți lista completă?
Dacă totuși doriți să-i hrăniți, lăsați-le toată hrana pe care o aveați pregătită pentru ei și îndepărtați-vă cât mai mult.
3. Purtarea de ochelari de soare de proastă calitate
11 Habits that Damage Our Health Without Us Even Knowing
În eforturile lor de a economisi bani, unii producători folosesc plastic ieftin care nu vă protejează ochii de UV, și care pot duce la arsuri retiniene. Umbra pe care ochelarii o crează face ca pupilele să se dilate și să primească o doză dublă de raze ultraviolete, ceea ce este chiar mai dăunător decât să nu purtați deloc ochelari de soare. Excesul de UV poate provoca cataractă, vă poate deteriora ochii sau chiar poate duce la cancer.
4. Bei prea multă apă
11 Habits that Damage Our Health Without Us Even Knowing
Da, ai citit bine: să bei prea multă apă nu este întotdeauna sănătos, deși la fel de nesănătos este și să bei prea puțină. Cercetătorii insistă asupra faptului că nevoile de apă ale corpului sunt individuale. Dacă te miști mult și faci sport, bea mai mult; dacă aveți probleme renale sau cardiovasculare, beți mai puțin. În ambele cazuri, cel mai bun mod de a-ți găsi nevoia zilnică este setea – dacă nu o simți, atunci nu o forța.
5. Răsfățul cu o sticlă de apă fierbinte
11 Habits that Damage Our Health Without Us Even Knowing
Aplicarea de rece sau de cald într-un loc dureros este modalitatea noastră preferată de a ameliora durerea, dar există o listă întreagă de afecțiuni care nu necesită în mod specific utilizarea sticlelor de apă fierbinte. Acestea includ sângerări, inflamații acute la nivelul abdomenului (apendicită, colecistită, pancreatită) și în primele ore și câteva zile după o entorsă sau leziuni. Procedurile termice sunt, de asemenea, dăunătoare ca tratament pentru cancer.
6. Pregătirea floricelelor la cuptorul cu microunde
11 Habits that Damage Our Health Without Us Even Knowing
Nu este vorba despre felul în care îl gătești – este vorba despre conținutul porumbului pentru uz casnic. Pericolul este aici într-o substanță chimică numită diacetil. Este un ulei sintetic și un aromatizant 2-în-1. Vaporii lui, când este încălzit, intră în plămâni și îi deteriorează. Puteți reduce riscul pentru plămâni lăsând floricelele să se răcească înainte de a le consuma.
7. Mâncatul la birou
11 Habits that Damage Our Health Without Us Even Knowing
Există diferite tipuri de locuri de muncă, dar majoritatea nu sunt potrivite pentru a mânca și sunt chiar periculoase, acumulează tone de bacterii care nu sunt tocmai bune pentru digestia ta. Dacă acest lucru nu este suficient pentru tine, amintește-ți că mirosul mâncării îți poate deranja colegii, creierul are nevoie de odihnă, picioarele au nevoie de un antrenament, iar stomacul nu poate digera mâncarea, deoarece creierul tău nu se concentrează asupra consumului ci asupra lucrurilor pe care le ai de făcut.
8. Purtarea încălțămintei decupată în oraș
11 Habits that Damage Our Health Without Us Even Knowing
A purta încălțăminte decupată vara, este obligatoriu, sau cel puțin așa cred mulți. Care sunt riscurile, totuși? Există mari șanse să vă tăiați la picioare în pantofi deschiși și orice rană mică, sau o mușcătură de insectă, se poate infecta cu ușurință, iar acea infecție se poate răspândi în întregul corp.
9. Consumul de lapte fără grăsimi
11 Habits that Damage Our Health Without Us Even Knowing
Poate părea că este la fel ca laptele normal, doar fără grăsime, dar de fapt nu este. Din punct de vedere al utilității, laptele cu zero grăsimi nu este nici pe departe asemănător cu laptele obișnuit. Când grăsimile sunt extrase din lapte, vitaminele sunt extrase odată cu ele, înlocuite cu substanțe sintetice care nu sunt prea bune pentru dvs. Mulți producători „întăresc” laptele fără grăsimi prin adăugarea de lapte praf, care poate oxida colesterolul din lapte. Nu există încă dovezi clinice, dar se știe că animalele care consumă colesterol oxidat au experimentat o acumulare de placă arterială care ar putea crește riscul de atac de cord.
10. Postura ta
11 Habits that Damage Our Health Without Us Even Knowing
Postura corectă înseamnă poziția simetrică a tuturor organelor. Aveți grijă de coloana vertebrală – reglați scaunul de birou și poziționați-l corect. Iată lista de verificare:
Înălțimea scaunului dvs. trebuie să corespundă cu lungimea coapsei, iar scaunul trebuie să fie ferm. Fesele tale trebuie să umple cel puțin 2/3 din scaun. Spătarul scaunului dvs. trebuie să se potrivească coloanei vertebrale. Sprijiniți-vă pe scaun cu spatele, astfel încât coloana vertebrală să fie așezată ferm pe el. Asigurați-vă că stomacul este relaxat. Nu vă încrucișați picioarele – acest lucru vă va împiedica circulația sângelui. Luați o poziție care vă pune greutatea pe șolduri. Nu vă grăbiți să vă schimbați poziția când începeți să vă simțiți inconfortabil. Lasă mușchii să se obișnuiască cu poziția corectă. O parte dintre mușchi se vor relaxa treptat, făcând acest lucru să devină un obicei, dar asta nu se va întâmpla imediat.
11. Dormitul pe o parte sau pe burtă
11 Habits that Damage Our Health Without Us Even Knowing
Mulți dintre noi preferăm să dormim într-o poziție în care adormim mai bine. Cu toate acestea, acest obicei poate cauza diferite probleme de sănătate, unele dintre ele destul de grave dacă nu sunt remediate în timp util. Când dormi pe o parte în așa-numita poziție fetală, împiedici mișcarea liberă a diafragmei, ceea ce provoacă diverse probleme, inclusiv dureri de spate și probleme pulmonare. Dormitul pe burtă este, la rândul său, și mai periculos, deoarece pune presiune pe toate organele, ducând, pe termen lung, la leziuni ale nervilor și probleme cardiace. Cea mai bună poziție pentru somn este pe spate, deoarece este cea mai naturală. Singurul caz în care ar trebui să evitați această poziție este dacă suferiți de apnee în somn.
Sponsored links