11 Moduri surprinzătoare în care un vârf de bicarbonat de sodiu vă poate schimba viața

Cu toții folosim bicarbonat de sodiu în fiecare zi, este un ingredient care nu poate fi înlocuit în bucătăria noastră, dar mulți oameni nu știu că acest ingredient uimitor deține o serie de proprietăți misterioase de care putem beneficia foarte mult.

Sponsored links

Ce este bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este de obicei folosit în gătit, pentru creșterea aluatului și în alte alimente pentru a le îmbunătăți textura și aroma. Strămoșii noștri foloseau bicarbonatul de sodiu cu multe secole în urmă pentru a face pâine și îl folosim și astăzi pentru același lucru.

Bicarbonatul de sodiu în forma sa naturală este cunoscut sub numele de nahcolit, care este un derivat al mineralului natron.

Natronul a fost folosit în mod obișnuit în Egiptul antic pentru curățarea gospodăriei și mulți ani mai târziu, în 1846, Dr. Austin Church și John Dwight au creat bicarbonatul de sodiu pe care îl cunoaștem și îl folosim astăzi.

11 Modalități de a folosi bicarbonatul de sodiu pentru a-ți îmbunătăți sănătatea

Numeroasele beneficii pentru sănătate ale bicarbonatului de sodiu sunt aproape binecunoscute de toată lumea, dar partea bună la acest ingredient versatil este că este ieftin și disponibil în aproape fiecare magazin.

Sponsored links

Deodorant natural

Dacă doriți un deodorant fără parabeni și aluminiu, cea mai bună alegere ar fi bicarbonatul de sodiu. În loc să cumpărați deodorante din magazin care sunt pline de substanțe chimice, puteți doar să puneți niște bicarbonat de sodiu la subraț și pe picioare și sunteți gata de plecare.

Mușcături de insecte și erupții cutanate

Puteți ameliora mâncărimea și disconfortul după o mușcătură de insectă sau o erupție cutanată. Trebuie doar să amesteci puțin bicarbonat de sodiu și apă pentru a crea o pastă și a o aplica pe zona afectată.

Arsuri la stomac, ulcere și indigestie

Probabil știi că bicarbonatul de sodiu este un remediu eficient împotriva indigestiei, dar este eficient și împotriva acidului gastric, ulcerelor și arsurilor la stomac. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și să beți remediul.

Baie excelentă pentru picioare și exfoliant

Puteți pregăti o baie excelentă pentru picioare cu bicarbonat de sodiu. Doar adăugați 3 linguri de bicarbonat în apa caldă și înmuiați-vă picioarele în soluție. Relaxează-te și bucură-te de baia ta liniștitoare. Puteți folosi bicarbonat de sodiu și pentru a vă exfolia picioarele, faceți o pastă groasă combinând-o cu puțină apă și frecați-vă picioarele cu ea.

Sponsored links

Înmuiere relaxantă

Fă-ți propria baie relaxantă acasă punând bicarbonat de sodiu și niște oțet de mere în cada cu apă caldă.

Demachiant eficient pentru mâini

Dacă ați lucrat în grădină sau ați tăiat ceapă și usturoi, curățați-vă mâinile cu niște pastă de bicarbonat de sodiu și apă pentru a îndepărta mirosul neplăcut și murdăria.

Îndepărtarea excelentă a așchiilor intrate în piele

Îndepărtați așchiile cu ușurință cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Amestecă puțină apă și bicarbonat de sodiu într-un pahar mic și aplică remediul pe zona afectată de două ori pe zi. Într-o zi sau două așchia va ieși de la sine.

Tratamentul arsurilor solare

Cu toții avem accidente de plajă din când în când și ajungem să fim arși grav de soare. Bicarbonatul de sodiu îți vine din nou în ajutor și va ameliora febra și disconfortul de la arsurile solare. Doar pregătiți o baie călduță și adăugați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Intră și întinde-te înăuntru până când apa se răcește. Sau puteți înmuia un prosop în această soluție și îl aplicați pe arsuri.

Sponsored links

Îmbunătățiți-vă performanța sportivă

Mulți sportivi folosesc capsule speciale de bicarbonat de sodiu pentru a-și crește nivelul de energie înainte de a face mișcare. S-a dovedit științific că îmbunătățesc performanța sportivă, dar consultați-vă medicul înainte de a încerca ceva pe cont propriu.

Pastă uimitoare de dinți și de gingii

Bicarbonatul de sodiu poate face minuni pentru dinții tăi, dar nu-l folosiți în exces deoarece va avea un efect negativ asupra sănătății generale dentare. Bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta să vă albiți dinții și să-i protejați de creșterea excesivă a bacteriilor. Vă vom arăta cum să pregătiți o pastă excelentă de bicarbonat de sodiu.

Combinați 6 părți bicarbonat de sodiu și o parte sare de mare. Adăugați ingredientele într-un blender și blenduiți până se omogenizează, timp de 30 de secunde. Transferați acest amestec într-un borcan mic și utilizați-l pentru a vă masa gingiile cu el, aplicând o cantitate mică pe gingii direct și masându-l ușor cu degetele. Lăsați-l să acționeze 15 minute și clătiți.

Albirea dinților în mod natural 

După cum am menționat deja, puteți folosi bicarbonat de sodiu pentru a vă albi dinții în mod complet natural. Doar zdrobiți o căpșună coaptă și amestecați-o cu o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Frecați-vă dinții cu această combinație și veți fi uimiți de rezultate. Utilizați remediul o dată pe săptămână, nu mai mult, deoarece puteți deteriora smalțul dentar.

Sponsored links

Sponsored links