11 Combinații de alimente care pot fi periculoase și te pot îmbolnăvi

Obiceiurile noastre alimentare au unul dintre rolurile esențiale în sănătatea și rutina noastră. Orice mâncăm în fiecare zi afectează sănătatea noastră mentală și fizică. În prezent, tulburările de stomac, inclusiv gazele, balonarea, aciditatea, lipsa poftei de mâncare, tulburările hepatice și digestia slabă, toate problemele sunt foarte frecvente.

Sponsored links

Trebuie să fim foarte atenți la modul în care combinăm alimentele, deoarece unele ne pot face mult rău organismului.

Lista de combinații alimentare proaste

Aceasta este lista cu cele 11 combinații periculoase de alimente care cauzează efecte negative asupra corpului, așa că să vedem care sunt acestea:

1. Apă după Fructe

Cu toții știm că fructele sunt bune pentru sănătate. Mulți oameni au un obicei prost de a bea apă după ce au mâncat orice și va trebui să observați acest obicei dacă ați mâncat un bol cu fructe sau vă poate strica digestia.

În cea mai mare parte, toate fructele conțin apă, cum ar fi pepene roșu, pepenele galben, castraveți, ananas, portocale etc., aproximativ 90-95% apă. Când bei apă imediat după ce ai mâncat fructe, aceasta poate slăbi digestia și strica enzimele digestive și te simți balonat.

Sponsored links

Trebuie să aștepți 30-45 de minute după ce mănânci fructe.

2. Miere și unt Ghee sau unt purificat

Nu trebuie să consumați niciodată miere combinată cu unt ghee sau unt purificat. Când ați combinat aceste alimente opuse, devine o combinație periculoasă și generează efecte adverse asupra corpului dumneavoastră.

3. Pește cu lapte / caș

Peștele și laptele sunt produse de origine animală. Cu toate acestea, unii oameni consideră laptele a fi vegetarian, dar nu este. Când consumați pește cu lapte sau caș, acesta poate dezechilibra organismul și este posibil să aveți diaree, indigestie, balonare și alte probleme digestive.

Sponsored links

Însă, în multe zone, peștele se prepară cu lapte și caș, iar unii experți sugerează că peștele gătit cu lapte sau caș nu este dăunător.

4. Miere și apă fierbinte

Milioane de oameni fac această combinație greșită: miere cu apă fierbinte, mai ales dimineața. Când adăugați apă fierbinte peste miere, aceasta mărește nivelul HMF sau hidroximetil furfuraldehida care determină creșterea mai mult a toxinelor.

5. Lichide și solide

Trebuie să evitați să consumați lichide și solide împreună, deoarece lichidele sunt ușor de digerat și ajung rapid în intestin, în timp ce alimentele solide necesită suficient timp până la digestie. Când le consumi pe ambele, creează o dilemă, iar stomacul tău este practic dat peste cap.

Așadar, data viitoare, evitați orice băutură rece sau orice smoothie cu plăcintă sau sandwich și așteptați 20 până la 30 de minute după ce ați mâncat.

6. Alcool și paracetamol

Sponsored links

Poate fi extrem de periculos dacă sunteți alcoolic și consumați paracetamol sau orice analgezic sau medicamente împreună cu băutura dumneavoastră. Chiar și medicii au anunțat cu strictețe că această combinație este periculoasă pentru sănătatea ta.

7. Carne și lactate

Este posibil să fi auzit de câteva ori să eviți laptele sau ceaiul atunci când ai mâncat carne la cină. Orice tip de carne are calitate de încălzire, iar laptele sau alte produse lactate au calitate de răcire, iar combinarea ambelor și consumul împreună pot dezechilibra digestia.

8. Gătit cu miere

Nu ar trebui să încălzim niciodată mierea. Mierea are deja proprietăți curative și, atunci când o încălziți, gătitul provoacă efecte adverse și poate deveni periculoasă.

Adăugați întotdeauna miere după gătit, iar în băuturi adăugați mierea abia atunci când acestea sunt la o temperatură medie.

9. Citrice și lapte

Diverse studii sunt în favoarea faptului că nu ar trebui să combinați citrice cu lapte. Citricele au proprietăți acide, așa că acum vă puteți imagina cum este această combinație pentru stomac. Stomacul nostru este deja plin de enzime acide care ajută digestia, iar consumul de citrice cu lapte poate strica sănătatea digestivă.

10. Ceai și caș

A mânca caș la micul dejun cu o ceașcă de ceai este foarte frecvent, mai ales în India. Însă ceaiul și cașul nu trebuie consumate simultan, deoarece ambele au calități acide și pot distruge procesul digestiv. Vei simți o senzație de balonare și greutate toată ziua.

11. Fructe alături de caș

Fructele sunt, de asemenea, acide, iar atunci când le consumați împreună cu caș, acestea sporesc efectele acide și vă pot reduce metabolismul corpului. Consumul pe termen lung poate strica enzimele digestive.

De asemenea, nu trebuie să consumați fructe imediat după ce ați luat masa. Fructele au nevoie, de asemenea, de suficient timp pentru digestie, iar atunci când le consumi imediat după ce ai mâncat, corpul tău trebuie să lucreze dublu pentru a le digera pe amândouă.

Sponsored links

Ce să faci și ce să nu faci

Ce să faci

  • Încercați să echilibrați alimentația și nu consumați astfel de alimente care se contrazic.
  • Beți întotdeauna apă la 30 de minute după ce ați mâncat și dați timp stomacului pentru a digera alimentele în mod corespunzător.
  • Puteți cere ajutorul unui expert ayurvedic în ceea ce privește alegerea mâncării și puteți încerca să urmați toate instrucțiunile.

Ce să nu faci

  • Nu trebuie să consumați carne cu cartofi.
  • Evitați fasolea cu fructe și lapte.
  • Evitați băuturile fierbinți cu citrice.
  • Păstrează cel puțin 30 de minute între mese.

În încheiere

Trebuie să respecți toate regulile, deoarece acestea sunt foarte necesare în viața ta. Oamenii nu au nicio idee despre cum se joacă cu sănătatea lor și, mai târziu, devin dependenți de medicamente.

Schimbarea câtorva obiceiuri proaste poate avea o influență miraculoasă asupra stării generale de sănătate. Vă rugăm să împărtășiți aceste informații mai mult și să vă mențineți sănătoși. Sperăm că, după ce ați trecut prin combinațiile de alimente proaste de mai sus, cu siguranță vă vor ajuta să le evitați.

Sponsored links