11 Beneficii surprinzătoare ale oțetului de mere pentru frumusețe, pe care pariem că nu le știați

Probabil asociați oțetul de mere cu bucătăria, dar această minune naturală merită, de asemenea, multe laude pentru beneficiile pe care le are pentru frumusețe. De la tratarea acneei, până la tratarea mătreții, iată de ce oțetul ar trebui să facă parte din rutina ta de frumusețe.

Sponsored links

Curăță porii

Pielea ta are nevoie de o purificare urgentă a porilor? Pentru un remediu pentru acnee, combinați părți egale de oțet de mere și de argilă. Puteți utiliza amestecul ca pe o mască de față. Oțetul este un astringent natural, deci echilibrează nivelurile de sebum, făcându-l deosebit de potrivit pentru tenurile grase și predispuse la acnee. Iar argila extrage toxinele și impuritățile.

Piele tonifiată

Oțetul de mere conține componente antimicrobiene, care acționează ca un produs de curățare natural pentru piele, în timp ce acizii alfa hidroxi și acidul acetic dizolvă ușor pielea moartă și stimulează circulația, lăsându-ți tenul mai luminos și mai sănătos.

„După ce îmi clătesc fața cu apă, îmi place să înmoi un disc demachiant de bumbac în oțet de mere și să-mi șterg ușor fața, cu mișcări circulare pentru a spăla impuritățile”, spune Jacqueline Schaffer, expert în domeniul sănătății, fondator al Schique Skincare și autor al cărții Irresistible You.

Albește dinții

Pe lângă faptul că alungă respirația urât mirositoare, oțetul de mere poate ajuta la îndepărtarea petelor și la albirea dinților. Oțetul este acid și din acest motiv trebuie diluat în mod corespunzător și utilizat cu precauție – altfel riscați să deteriorați smalțul dinților.

Proporțiile adecvate: o parte de oțet de mere la două părți de apă. Gargară pentru aproximativ 60 de secunde; clătiți-vă bine gura cu apă și așteptați cel puțin 30 de minute înainte de a vă spăla dinții.

Sponsored links

Catifelează pielea

Cine nu iubește o piele catifelată? Sporiți beneficiile de frumusețe ale băii dvs. turnând în apă oțet de mere. Conține vitaminele B1, B2, B6 și C care hrănesc și catifelează pielea. Acestea sunt motivele pentru care ar trebui să începeți să faceți băi cu oțet de mere.

Combate mătreața

Corpul uman – inclusiv scalpul – are un pH natural între 4,5 și 5,5, care este destul de acid. Probleme precum mătreața, bacteriile și ciupercile apar atunci când pH-ul scalpului nostru devine prea alcalin. O modalitate de a lupta împotriva mătreții?

Se amestecă părți egale de oțet de mere și apă distilată. Masați soluția obținută pe scalp și clătiți bine. Repetați o dată sau de două ori pe săptămână. Proprietățile antifungice ale oțetului ajută la combaterea mătreții, iar proprietățile sale acide restabilesc nivelurile naturale de pH.

Eliminați acumularea produselor cosmetice

Acumularea de produse cosmetice pe păr, poate dăuna, făcându-l să pară lipsit de sănătate, strălucire și vitalitate. Sigur, ai putea folosi un șampon de purificare cumpărat de la magazin, dar de ce să nu încerci un remediu natural?

Se amestecă două linguri de oțet de mere cu o cană de apă distilată. După șamponare, se toarnă soluția pe păr. Clătiți bine și folosiți balsam doar la vârfuri. Acidul acetic din oțetul de mere elimină reziduurile și redă strălucirea părului. PS. Jessica Alba spune că folosește acest tratament săptămânal.

Sponsored links

Calmează arsurile solare

Oțetul de mere poate oferi o ușurare atât de necesară pentru pielea devastată de soare. Nu numai că este un puternic antiinflamator, dar conține și potasiu, care ajută la accelerarea recuperării.

Amestecați o jumătate de cană de oțet de mere și patru căni de apă distilată; înmuiați un prosop în amestec și aplicați-l pe zona afectată pentru a reduce roșeața și umflarea și pentru a preveni apariția bășicilor și descuamarea. Dacă sunteți ars de soare peste tot, luați în considerare o baie cu oțet pe tot corpul.

Întărește unghiile

O spălare pe săptămână cu oțet de mere și ulei vegetal poate ajuta la întărirea unghiilor subțiri și fragile. Oțetul ajută, de asemenea, la eliminarea petelor galbene și la prevenirea infecțiilor.

Calmează eczema și psoriazisul

Multe afecțiuni cronice, inflamatorii ale pielii – cum ar fi eczeme și psoriazis – apar atunci când bariera pielii este compromisă. Data viitoare când vă confruntați cu o erupție, Earth Clinic vă sugerează să umpleți o sticlă de pulverizare cu părți egale de oțet de mere și apă distilată și să pulverizați pe piele de două ori pe zi.

Proprietățile antiinflamatoare ale oțetului de mere vor ajuta la calmarea mâncărimilor și iritațiilor. Asigurați-vă că folosiți apoi loțiune pentru a menține hidratarea. Încercați aceste alte remedii casnice pentru eczeme și ameliorarea psoriazisului.

Sponsored links

Curățați pensulele de machiaj

Pensulele de machiaj murdare (și bureții) sunt adevărate medii favorabile de reproducere pentru bacterii. Proprietățile naturale antifungice și antibacteriene ale oțetului îl fac o alegere excelentă pentru dezinfectare. Înmuiați pensulele timp de un minut într-un raport 1: 1 de oțet și apă distilată; apoi clătiți-le bine și lăsați-le să se usuce.

Iritații după ras

Oricât de mult am încerca, uneori nu putem evita iritația provocată de aparatul de ras. Data viitoare când ai umflături și erupții cutanate roșii, sari peste cremele scumpe cumpărate de la magazin și aplică în schimb această soluție accesibilă: Inmoaie un disc demachiant de bumbac în oțet de mere și puneți-l peste zona afectată.

Acest lucru va calma iritarea, va reduce roșeața și va proteja împotriva bacteriilor care pot duce la infecții.

Sponsored links