10 Trucuri neobișnuite pe care dacă le aplici poți pierde în greutate cu ușurință, conform științei

Mulți dintre noi luptăm constant să pierdem acele kilograme în plus pentru a arăta grozav, dar nu ajungem niciodată să ne atingem obiectivul final pentru că este foarte complicat.

Sponsored links

Credem că pentru a slăbi totul ține de dietă și sport, dar nu este așa. Astăzi îți aducem o serie de metode susținute pe deplin de știință care te vor face să slăbești prin încorporarea micilor obiceiuri sănătoase în viața ta de zi cu zi.

Modalități de a pierde kilogramele în plus fără efort:

1. Dormi bine

Un somn bun este esențial pentru sănătate, dar și pentru slăbit.

Un studiu de la Universitatea din Pennsylvania (SUA) a stabilit că lipsa somnului alterează partea creierului care ne încurajează să consumăm mai multe grăsimi și carbohidrați, adică alimente care îngrașă.

2. Mișcă-te mai mult

Sponsored links

Evident că nu vă cerem să alergați la un semimaraton sau să mergeți la sală în fiecare zi.

Este vorba de mersul pe jos în parc, sau mersul pe jos până la muncă sau la magazin în loc să luați mașina sau transportul în comun. Toate acele distanțe adaugă mult la exercițiul tău zilnic și în cele din urmă se vede o reducere a grăsimilor.

3. Elimină tentațiile

Acesta este un truc foarte simplu, dar foarte util și anume să aruncați toate acele alimente care vă îngrașă. Dacă nu sunt aproape vei evita să cazi în ispită și să te îngrași.

4. Mănâncă suficient la micul dejun

Sponsored links

Micul dejun este prima masă a zilei și este cea care îți va da energie și îți va regla apetitul pentru restul zilei.

Prin urmare, dacă în timpul acestei mese mănânci alimente suficiente și de tot felul, vei fi mult mai sătul până vei ajunge la prânz sau la cină. Cheia este că micul dejun oferă timp pentru metabolizare și ardere, în timp ce gustarea sau cina nu.

5. Evită gustările nesănătoase

Când luăm gustări între mese, luăm ceva repede pentru a nu pierde timpul și aceste gustări sunt de obicei de acelea care îngrașă. Evită această tentație și dacă totuși pici în ea, încearcă să mănânci fructe ca să nu îți ofere calorii.

6. Încercați să nu mâncați în oraș

Sponsored links

Când mâncăm în oraș, de obicei nu găsim multe preparate sănătoase disponibile în meniu, chiar și salatele vin alături de sosuri destul de calorice. Pentru a evita tentația, este mai bine să mănânci acasă sau să-ți iei pachet de acasă pentru serviciu, astfel vei avea control perfect asupra a ceea ce mănânci.

7. Fă exerciții

Vă recomandăm să combinați toate aceste trucuri cu puțin exercițiu fizic pentru a evita efectul yo-yo și ca tot efortul dumneavoastră să nu fie inutil. De asemenea, a avea masa musculară înseamnă a arde mai multe calorii în repaus, deoarece mușchii consumă multă energie.

8. Petrece timp în companie bună

Acest truc pare o prostie, dar are foarte mult sens. Dacă te înconjori de oameni care te fac să te simți incomod sau care nu te fac fericit, vei fi neliniștit și vei dori să termini repede de mâncat, așa că vei mesteca foarte repede și fără să te bucuri. Pe de altă parte, dacă ești în companie bună vei mânca încet și vei ajuta organismul să metabolizeze mai bine.

9. Păstrați-vă dormitorul rece

De asemenea, nu vrem ca tu să locuiești într-un iglu, dar este necesar ca dormitorul să fie răcoros, deoarece astfel corpul tău va arde mai mult țesut adepos pentru a crea energie și căldură și asta va avea un impact asupra pierderii în greutate.

10. Mănâncă mai întâi supa

Încearcă să mănânci supe cu puține calorii înainte de prânz, astfel încât când vei ajunge la felul doi și desert vei fi mai sătul, reducând astfel caloriile pe care urmează să le consumi pe parcursul zilei.

Sponsored links

Care sunt trucurile pe care le folosești pentru a slăbi? Ai de gând să aplici vreunul dintre ele în dieta ta?
Distribuie prietenilor și familiei tăi care vor să slăbească câteva kilograme!

Sponsored links