10 trucuri minunate pentru a vă curăța casa fără substanțe chimice

Tindem să credem că sunt sigure, dar aproape toate produsele de curățat de uz casnic conțin substanțe chimice toxice care poluează aerul din interior și sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră. Casa modernă de astăzi este plină cu detergenți periculoși concepuți pentru a ușura viața casnică și ne-am obișnuit atât de mult încât cu greu ne putem imagina curățenia săptămânală fără ei. Dar, pentru a vă face casa mai sigură, este important să reduceți utilizarea produselor care conțin substanțe periculoase.

Sponsored links

Noi am găsit câteva sfaturi utile care vor reduce expunerea întregii familii la substanțele chimice toxice. Veți economisi bani și vă veți simți mai bine după ce treceți de la produsele de curățare cumpărate din magazin la alternative mai sigure, dar nu mai puțin eficiente, preaparate acasă.

Îndepărtarea unei pete de rugină din baie

Puteți curăța cu ușurință petele de rugină dintre plăcile ceramice prin aplicarea unui amestec de oțet și bicarbonat de sodiu pe zona afectată. Lăsați soluția câteva minute, apoi clătiți-o cu apă și ștergeți plăcile cu o cârpă uscată.

Îndepărtarea petelor de murdărie și noroi

 

Cel mai bun mod de a vă curăța geamurile într-un mod perfect este să folosiți o soluție simplă preparată în casă cu apă și amoniac (1 parte amoniac la 10 părți apă). După curățare, asigurați-vă că ați uscat bine geamul, de preferință cu o cârpă din microfibră sau cu un prosop de hârtie, pentru a evita apriția dungilor. Un alt mod de a vă curăța ferestrele este să folosiți un cartof crud. Trebuie doar să îl tăiați în jumătate și să frecați ferestrele. Șterge apoi sucul cu o cârpă curată.

Fă-ți podelele să strălucească

Curățarea pardoselilor din lemn de esență tare cu apă și oțet este metoda perfectă pentru a le oferi acea strălucire nouă. Se dizolvă doar un sfert de ceașcă de oțet în 1 litru de apă și produsul de curățat pentru podea este gata. Dacă podeaua dvs. este cu gresie, folosiți apă clocotită pentru spălare.

Detartrarea mașinii de spălat

Pentru a vă menține mașina de spălat fără calcar și în stare optimă de funcționare, este necesar să o curățați regulat. Pentru a face acest lucru, în mașina de spălat goală adăugați 80g de acid citric, setați cel mai lung ciclu de spălare și porniți mașina.

Fă-ți oglinzile să strălucească

Pentru a face oglinzile să strălucească, ar trebui să le degresați mai întâi. Pentru aceasta, luați soluția pe care am folosit-o pentru curățarea ferestrelor și adăugați și 2 linguri de alcool.

Cum se curăță fundurile pentru tocat

Pentru a dezinfecta și curăța fundul pentru tocat, frecați-l peste tot cu o jumătate de lămâie, presărați-l cu sare grosieră și lăsați-l să stea 5-10 minute. Apoi, folosind jumătatea de lămâie rămasă, curățați din nou suprafața. Clătiți fundul cu apă caldă.

Scapă de murdărie

Pentru a vă curăța covorul, presărați bicarbonat de sodiu și amidon de porumb pe suprafața acestuia, lăsați-l să stea 15 minute, apoi aspirați. Această metodă vă va ajuta să îndepărtați murdăria și să eliminați mirosurile neplăcute de acasă.

Scapă de mirosurilor neplăcute

Pentru a scăpa de mirosurile din interiorul frigiderului, folosiți părți egale de suc de lămâie și apă pentru a-l spăla. De asemenea, puteți adăuga o cantitate mică de bicarbonat de sodiu la soluție. Acest lucru va facilita îndepărtarea murdăriei.

Curățarea ușilor de duș și plăcilor de faianță din baie

O modalitate de a îndepărta petele de apă și mucegaiul de pe ușile de duș de pe faianță și sticlă este folosirea bicarbonatului de sodiu sau a lămâii. Înmuiați o periuță de dinți umedă în bicarbonat de sodiu și curățați chitul plăcilor de gresie. Când ați terminat, clătiți bine plăcile cu apă curată. O dată pe săptămână, frecați aceste suprafețe cu o jumătate de lămâie, lăsați 10-15 minute, clătiți cu apă și ștergeți-le cu o lavetă uscată.

Sponsored links

Fă-ți cuptorul să pară ca nou

Se amestecă jumătate de cană de apă și 1 cană de bicarbonat de sodiu. Întindeți pasta rezultată pe toate suprafețele interioare ale cuptorului și lăsați-o să stea timp de 15 minute. Apoi clătiți bine suprafețele și uscați cuptorul cu o cârpă moale curată. Umpleți o sticlă de pulverizare cu oțet alb distilat, pulverizați uniform pe zonele murdare și lăsați-l să stea timp de 15 minute înainte de a șterge cuptorul cu o cârpă uscată.