10 semne importante că organismul tău este foarte stresat

Toată lumea se simte ocazional rău. Dar dacă există ceva care te deranjează constant de ceva timp, ar trebui să-ți iei în serios sănătatea. Poate că este vorba despre stres. Mulți medici spun că poate provoca multe boli. Noi am ales câteva dintre cele mai frecvente simptome care arată că organismul tău este afectat de stres.

Sponsored links

1. Boli de piele

10 Important Signs That Your Body Is Very StressedPsoriazisul, acneea și alte boli ale pielii pot fi cauzate de stres. Oamenii de știință au efectuat cercetări în rândul studenților și au arătat o legătură directă între un nivel ridicat de stres psihologic și probleme ale pielii. Un experiment realizat pe șoareci a dat același rezultat. Animalele care au fost expuse la doze mari de stres au fost mai susceptibile la infecții ale pielii.

2. Schimbarea greutății

10 Important Signs That Your Body Is Very Stressed

S-ar putea să fiți într-o situație în care să nu vă puteți stabiliza greutatea cu diete sau exerciții fizice. Unele experiențe cu adevărat intense te pot face să acumulezi kilograme în plus. După cum s-a dovedit, situațiile frecvente de stres cresc producția de hormon cortizol. Stabilizează metabolismul grăsimilor și carbohidraților și susține nivelurile necesare de zahăr din sânge. Dacă o persoană are prea mult din acest hormon, persoana respectivă va mânca mai mult, corpul va produce mai puțin testosteron și va arde mai puține calorii, iar acest lucru te va face să te îngrași. În alte cazuri, stresul și anxietatea determină oamenii să slăbească. Nivelurile crescute de adrenalină din sânge fac ca acest lucru să se întâmple. Adrenalina accelerează metabolismul, dar încetinește excreția grăsimilor. Oamenii de știință dau vina pe hormonul CRH pentru pierderea în greutate.

3. Răceală frecventă

10 Important Signs That Your Body Is Very StressedDupă cum am spus mai devreme, stresul cauzează producerea de cortizol, care poate suprima inflamația. Cu toate acestea, dacă o persoană se confruntă cu stres cronic, sistemul imunitar devine mai puțin sensibil la cortizol, ceea ce duce la o inflamație mai gravă. Atunci corpul are un risc mai mare de a răci. Nu dați vina pe vremea rece, deoarece este doar un factor declanșator pentru un corp cu un sistem imunitar slăbit. Dacă te îmbolnăvești des, gândește-te la ceva care te îngrijorează foarte mult în viața ta și încearcă să elimini acel ceva.

4. Tulburări gastrointestinale

10 Important Signs That Your Body Is Very Stressed

Sponsored links

Există dovezi științifice că stresul poate avea un efect negativ asupra tractului gastro-intestinal. Uneori, medicamentele pentru distensia abdominală și durerea de stomac nu ajută. În acest caz, o vizită la un psiholog poate fi foarte utilă. Un medic vă va determina cauzele anxietății și va încerca să vă ajute.

5. Dificultăți de concentrare

10 Important Signs That Your Body Is Very Stressed
Persoanelor care au fost stresate pentru mult timp le este greu să se concentreze asupra sarcinilor pe care le au de îndeplinir. Dacă observați că ați devenit mai puțin concentrat decât de obicei, poate că este timpul să încetiniți puțin ritmul și să vă odihniți. Acest lucru se întâmplă din cauza tensiunii nervoase.

6. Pierderea părului

10 Important Signs That Your Body Is Very Stressed
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că stresul te poate face parțial sau chiar complet chel. Dacă ați observat că aveți mai puțini păr decât înainte și diferite vitamine nu produc niciun efect pozitiv, stresul poate fi un motiv pentru căderea acestuia. Deci, nu mai fi nervos dacă vrei să-ți păstrezi părul frumos.

7. Durerile de cap

10 Important Signs That Your Body Is Very StressedDurerile de cap pot fi cauzate de numeroase motive: osteocondroză, poziția greșită în timpul somnului, tensiune arterială scăzută sau crescută, sinuzită, sarcină și multe altele. Dar de cele mai multe ori durerile de cap sunt cauzate de stresul emoțional pe care îl aveți la locul de muncă sau acasă. A lua pastile poate ajuta la eliminare unei dureri de cap. Dar dacă nu excludeți din viața dvs. situațiile stresante, durerea de cap va reveni iar și iar.

8. Libidoul scăzut

10 Important Signs That Your Body Is Very StressedO persoană afectată emoțional, care este adesea expusă la stres, are de obicei un libidou destul de scăzut. Oamenii de știință au efectuat un studiu și au ajuns la o astfel de concluzie. Deci, dacă nu ați întreținut relații sexuale cu partenerul dvs. de mult timp, nu vă supărați și nu vă faceți griji, deoarece acest lucru nu va ajuta la situație. Dacă motivul este într-adevăr stresul, nu va face decât să înrăutățească lucrurile. Un lucru grozav de făcut ar fi să plecați împreună într-o vacanță.

Sponsored links

9. Probleme cu somnul

10 Important Signs That Your Body Is Very Stressed

Situațiile stresante pot fi un motiv pentru probleme grave de somn. S-ar putea să aveți insomnie dacă ați fost stresat pentru o perioadă îndelungată de timp. Aceasta este o situație foarte dificilă, deoarece o persoană nu poate lucra normal și nu se poate bucura de viață fără un somn bun. Când somniferele nu mai funcționează, este timpul să fii atent și poate să mergi la un medic. Este foarte important să găsiți motivul problemelor dvs. de somn și să îl eliminați cât mai repede posibil.

10. Bolile cardiovasculare

10 Important Signs That Your Body Is Very Stressed

Inimile noastre trec prin multe în timpul vieții noastre, atât lucruri bune, cât și rele. Stresul are o influență negativă asupra inimii. Oamenii de știință au demonstrat că stresul cronic este una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor cardiovasculare. Situații precum munca grea sau, invers, lipsa muncii, trăirea în sărăcie și problemele din familie nu fac decât să înrăutățească situația.

Cum reacționează corpul tău la situații stresante? Spune-ne povestea ta în secțiunea de comentarii de mai jos.

Sponsored links

Sponsored links