10 Semne de avertizare timpurii că rinichii tăi nu funcționează așa cum ar trebui

Rinichii sunt extrem de importanți pentru sănătatea dumneavoastră (inclusiv pentru sănătatea oaselor), simptomele afecțiunii lor pot fi destul de subtile. Detectarea precoce este crucială pentru prevenirea afectării permanente a rinichilor, deci este vital să recunoaștem semnele că ceva nu este în regulă cu aceste organe care au un rol extrem de important în detoxifiere.

Sponsored links

În acest articol, veți afla care sunt semnele de avertizare timpurie care ar putea arăta că rinichii nu funcționează corespunzător și ce puteți face.

Dr. Maria Maawad, medic specialist Nefrolog la Spitalul Prime, ne-a împărtășit care sunt cele 10 semne care arată că ați putea avea probleme cu rinichii. Dacă aveți risc de a dezvolta boli de rinichi din cauza hipertensiunii arteriale, diabet, obezitate, antecedente familiale de insuficiență renală sau dacă aveți mai mult de 60 de ani, este important să vă testați anual pentru boli de rinichi. Asigurați-vă că menționați orice simptom pe care îl aveți medicului dumneavoastră.

Funcția renală scade odată cu vârsta

Este deosebit de important să fii atent la rinichii tăi pe măsură ce îmbătrânești, deoarece funcția lor tinde să scadă odată cu trecerea anilor. Mai ales în ceea ce privește sănătatea oaselor, funcția rinichilor devine și mai importantă pe măsură ce avansăm de-a lungul anilor, deoarece sunt jucători cheie în echilibrul acid / alcalin din organism.

Acest echilibru se află în centrul tratamentului osteoporozei fără medicamente al programului Save Our Bones. În plus pe lângă ajustarea pH-ului, rinichii filtrează și toxinele care dăunează oaselor și „decid” ce vitamine și minerale trebuie excretate sau puse înapoi în circulație.

După cum puteți vedea, rinichii sunt în centrul sănătății oaselor. Deci, este vital să le urmăriți funcția.

Sponsored links

Întâmpinați vreunul dintre aceste simptome?

Te simți tot timpul obosit

Ești mai obosit, ai mai puțină energie sau ai probleme cu concentrarea. O funcționare necorespunzătoare a rinichilor poate duce la acumularea de toxine și impurități în sânge. Acest lucru poate determina oamenii să se simtă obosiți, slăbiți și le poate fi dificil să se concentreze. O altă complicație a bolilor renale este anemia, care poate provoca slăbiciune și oboseală.

Ai probleme cu somnul

Când rinichii nu se filtrează corect, toxinele rămân în sânge, în loc să părăsească corpul prin urină. Acest lucru poate face să devină dificil să adormiți. Există, de asemenea, o legătură între obezitate și bolile cronice de rinichi.

Aveți pielea uscată și mâncărime

Sponsored links

Rinichii sănătoși fac multe lucruri importante. Îndepărtează deșeurile și lichidul suplimentar din corp, ajută la formarea celulelor roșii din sânge, ajută la menținerea oaselor puternice și acționează pentru a menține cantitatea potrivită de minerale din sânge. Pielea uscată și cu mâncărime poate fi un semn al bolii minerale și osoase care însoțește adesea bolile renale avansate atunci când rinichii nu mai sunt capabili să păstreze echilibrul corect de minerale și substanțe nutritive din sânge.

Simți nevoia de a urina mai des

Dacă simțiți nevoia de a urina mai des, mai ales noaptea, acesta poate fi un semn al bolii renale. Atunci când filtrele renale sunt deteriorate, pot provoca o creștere a dorinței de a urina. Uneori, acest lucru poate fi, de asemenea, un semn al unei infecții urinare sau al măririi prostatei la bărbați.

Vedeți sânge în urină

Rinichii sănătoși păstrează celulele sanguine din corp atunci când filtrează deșeurile din sânge pentru a crea urină, dar când filtrele rinichilor au fost deteriorate, aceste celule sanguine pot începe să „se scurgă” în urină. Pe lângă semnalizarea bolilor renale, sângele din urină poate fi un indicator al tumorilor, calculilor renali sau al unei infecții.

Sponsored links

Urina ta este spumoasă

Bulele excesive din urină – în special cele care necesită tragerea apei de mai multe ori pentru a dispărea – indică proteine ​​în urină. Această spumă poate arăta ca spuma pe care o vedeți atunci când bateți ouăle, deoarece proteina obișnuită găsită în urină, albumina, este aceeași proteină care se găsește în ouă.

Aveți umflături persistente în jurul ochilor

Proteina din urină este un semn timpuriu că filtrele rinichilor au fost deteriorate, permițând proteinei să se scurgă în urină. Umflăturile din jurul ochilor se pot datora faptului că rinichii dvs. scurg o cantitate mare de proteine ​​în urină, în loc să o păstreze în organism.

Gleznele și picioarele sunt umflate

Problemele funcției rinichilor poate duce la retenția de sodiu, cauzând umflături la picioare și glezne. Umflarea la nivelul extremităților inferioare poate fi, de asemenea, un semn de boli de inimă, boli de ficat și probleme cronice ale venelor piciorului.

Lipsa poftei de mâncare

Acesta este un simptom foarte general, dar o acumulare de toxine care rezultă din funcția renală redusă poate fi una dintre cauze.

Ai crampe musculare

Sponsored links

Când  funcției renală este afectată pot să apară dezechilibre electrolitice. De exemplu, niveluri scăzute de calciu și fosfor pot contribui la apariția crampelor musculare.

Sponsored links