10 semne de avertizare pe care corpul tău le trimite atunci când ai un conținut scăzut de vitamine

Vitaminele au sute de roluri importante de jucat în corp. Îți stimulează sistemul imunitar, stimulează creșterea osoasă, susțin funcția neurologică, transformă alimentele în energie și ne protejează miliardele de celule.

Sponsored links

În acest articol, vom discuta despre zece semne de avertizare obișnuite pe care ți le trimite corpul tău atunci când ai un conținut scăzut de vitamine. Vom oferi numele vitaminei sau nutrienților care pot ajuta la inversarea simptomului. De asemenea, vă oferim o listă extinsă de alimente excelente pentru fiecare vitamină sau nutrient.

Cele 10 semne de avertizare ale unei deficiențe de vitamine:

VÂNĂTĂI

Dacă vă învinețiți cu ușurință, ați putea avea deficiență de vitamina C. Cercetările arată că vitamina C ajută la reglarea și sintetizarea colagenului, care este esențial pentru dezvoltarea vaselor de sânge. Lipsa vitaminei C poate slăbi capilarele sanguine, ceea ce face mult mai ușor ca acea măsuță de cafea ascunsă, sau colțul patului să vă lase o vânătaie mare.

Un lucru important de reținut despre vitamina C este că stresul o elimină din corp. Dacă aveți o viață exagerat de stresată, va trebui să completați mai des această vitamină esențială.

Surse de vitamina C:

Sponsored links

Fructe de pădure (de exemplu, afine, mure, zmeură și căpșuni), pepene, citrice (de exemplu, portocale și grapefruit), kiwi, mango, papaya, ananas, pepene verde, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă, ardei verde, frunze verzi (de exemplu, varză, varză, spanac, napi), cartofi dulci, dovleac și roșii.

UMFLĂTURI PE BRAȚE

Dacă aveți umflături mici și uscate, și pete aspre pe brațe, este posibil să aveți lipsă de vitamina A sau zinc. Studiile arată că vitamina A este esențială pentru producerea și metabolismul colagenului. Zincul susține vindecarea rănilor și favorizează creșterea celulelor pielii.

Afecțiunea cea mai frecvent asociată umflăturilor și petelor de pe brațe, fese sau obraji se numește keratoză pilară. Este inofensivă și dispare de obicei până la vârsta de 30 de ani.

Surse de vitamina A: morcovi, produse lactate, ouă, pâine și cereale integrale, legume verzi cu frunze (de exemplu, broccoli și spanac), dovleac, ardei roșu și cartofi dulci.

Sponsored links

Surse de zinc: fasole, carne de vită, produse lactate, pâine și cereale integrale, nuci, păsări de curte, fructe de mare (de exemplu, scoici, crab, homar și stridii).

PĂR FRAGIL, SUBȚIRE, CĂDERE A PĂRULUI

O problemă pe termen lung cu părul fragil sau subțire poate proveni din lipsa vitaminei B sau a acidului folic (adică, folat). În cele mai multe cazuri, lipsa vitaminei B este răspunzătoare de fragilitatea părului și căderea lui. Într-un studiu din 2018, deficiențele de vitamina B12 și folat sunt ambii catalizatori potențiali implicați ai pierderii părului sau alopeciei. Multe lucrări de cercetare au raportat descoperiri similare.

Surse de vitamina B12

Produse lactate, ouă, pâine și cereale integrale, carne, păsări de curte, fructe de mare (de exemplu, scoici, eglefin, somon, păstrăv și ton).

Sponsored links

Surse de folat:

Fasole, fructe (de exemplu, banane, lămâi, pepene), legume verzi cu frunze (de exemplu, broccoli, salată și spanac), linte și mazăre.

AFTE BUCALE

Aftele sunt leziuni dureroase, asemănătoare ulcerului alb, care apar de obicei în interiorul gurii. Deficitul de vitamina B-12 este cel mai frecvent asociat cu afte.

Potrivit Institutului Național de Sănătate, Biblioteca Națională de Medicină din SUA, vitamina B12 este mai bine absorbită atunci când este luată împreună cu alte vitamine B, inclusiv vitamina B6, magneziu, niacină și riboflavină. În plus, sursele animale de vitamine B pot fi absorbite mai ușor decât sursele vegetale. Ca atare, ar putea fi recomandabil pentru vegetarieni și vegani să combine B12 cu B6, magneziu, niacină și riboflavină.

Surse de vitamina B12

Produse lactate, ouă, pâine și cereale integrale, carne, păsări de curte, fructe de mare (de exemplu, scoici, eglefin, somon, păstrăv și ton).

CONSTIPAȚIE

Există multe motive pentru care cineva este incapabil să aibă o mișcare intestinală. Din punct de vedere dietetic, cel mai frecvent este lipsa de fibre dietetice, magneziu sau ambele. Ambii nutrienți acționează pentru a trece hrana, nutrienții, vitaminele și alte resturi de mâncare prin intestine.

Surse de fibre:

Sponsored links

Migdale, fasole, fructe de pădure, broccoli, varză de Bruxelles, semințe de chia, conopidă, semințe de in, fasole verde, ceapă, semințe, cartofi dulci, secară întreagă.

Surse de magneziu:

Fructe (de exemplu, avocado, banane, caise uscate), nuci (de exemplu, migdale și caju), mazăre, semințe, soia (de exemplu, făină de soia și tofu) și cereale integrale.

SCALP USCAT, CU SCUAME

Un scalp uscat și descuamat este cel mai frecvent numit mătreață. Mătreața este strict o problemă cosmetică destul de inofensivă. Mătreața apare atunci când rădăcina părului nu are suficientă umiditate sub formă de sebum. Sebul este ceea ce conferă părului „strălucire”. În ceea ce privește dieta, lipsa acizilor grași omega-3 este un factor cauzal.

Surse de omega-3:

Pește gras (de exemplu, hering, somon, sardine, păstrăv și stridii), semințe de chia, varză de Bruxelles, ulei de algă, semințe de cânepă și nuci.

OBOSEALĂ

Oboseala poate fi declanșată de mai mulți factori. În ceea ce privește dieta, lipsa vitaminei D este, de departe, cea mai frecventă cauză. Conform unui studiu publicat în revista Medicine, suplimentarea cu vitamina D “a îmbunătățit semnificativ oboseala”.

În studiu, 72% dintre participanții care au primit 100.000 UI de vitamina D au raportat rezultate pozitive.

Surse de vitamina D:

Pește gras (de exemplu, ton, macrou și somon), produse îmbogățite cu vitamina D (de exemplu, cereale, produse lactate, suc de portocale și lapte de soia), brânză și gălbenușuri de ou.

Sponsored links

ALBIREA PĂRULUI

Iată încă un semn care poate fi cauzat de o multitudine de factori. (Da, stresul contribuie la albirea prematură.)

Și iată un alt semn care se poate atribui potențialului deficit de vitamina B12! Studiile arată alte posibile deficiențe de nutrienți legate de albirea prematură și aici sunt incluse și folatul și biotina. Cu toate acestea, cea mai puternică asociere statistică este cu B12.

Am menționat sursele de hrană pentru vitamina B12 la numerele 3 și 4 de mai sus.

CRAMPE MUSCULARE

Calciul și magneziul îndeplinesc ambele funcții esențiale în contracția musculară. Lipsa oricărui nutrient poate duce la crampe musculare, în special la nivelul picioarelor și gambelor. Potrivit unui studiu publicat în revista American Family Physician, peste 60% dintre adulți și 7% dintre copii au crampe la picioare. Douăzeci la sută se plâng de simptome de crampe la nivelul picioarelor în fiecare zi.

Surse de magneziu:

Fructe (de exemplu, avocado, banane, caise uscate), nuci (de exemplu, migdale și caju), mazăre, semințe, soia (de exemplu, făină de soia și tofu) și cereale integrale.

UNGHII NESĂNĂTOASE

Unghiile sunt o extensie a pielii și, prin urmare, necesită aceiași nutrienți. Ruperea, decojirea și despicarea unghiilor pot fi declanșate sau exacerbate, printre altele, de starea anemiei cu deficit de fier.

Surse de fier:

Fasole, cereale integrale, produse din cereale (de exemplu, pâine și cereale), carne slabă, nuci, fructe de mare.

Dacă bănuiți că aveți un deficit de oricare dintre vitaminele sau mineralele esențiale, luați atitudine. Programați o vizită la medicul dumneavoastră de familie. Acesta vă pot recomanda analize simple care vă vor oferi informațiile necesare pentru a face modificări și a restabili echilibrul și buna funcționare a organismului.

Sponsored links