10 Semne care te avertizează din timp că partenerul tău îți va frânge inima

O nouă relație aduce întotdeauna cu ea multă fericire, pasiune și bucurie. Te simți atât de bine cu noul partener încât aproape ești orbit și nu îi mai vezi niciun defect. Nu îi mai analizezi comportamentul.

Sponsored links

Însă, în ciuda entuziasmului pe care îl ai pentru noua ta iubire, este esențial să fii atent la ceea ce se întâmplă în faza lunii de miere, deoarece poate stabili o bază bună pentru o relație de lungă durată.

Noi am  făcut o listă cu 10 semne care te avertizează din timp că partenerul tăuîți va frânge inima.

10. Îți pui viața personală în așteptare

Când începi o nouă relații îți dorești să petreci cât mai mult timp cu partenerul tău, astfel încât el devine o prioritate iar celelalte lucruri trec în plan secund, nu mai ai timp pentru prietenii tăi buni, nu mai ai timp pentru familie, astfel încât să poți fi mereu alături de partenerul tău.

De ce este rău să fii așa: poate începe doar cu renunțarea la anumiți prieteni, dar apoi va trece la schimbarea locului de muncă, mutarea în altă țară sau pierderea legăturii cu cei dragi. În acest caz, se poate întâmpla ca partenerul tău să-și piardă interesul pentru tine, deoarece pur și simplu nu mai ești persoana de care s-a îndrăgostit la început.

Sponsored links

Ce ar trebui să faci: Amintiți-vă că relațiile sănătoase implică întotdeauna un anumit grad de independență, așa că încercați să vă împărțiți timpul liber conform regulii 50-30-20 – nu mai mult de 50% cu celălalt, 30% cu prietenii și familia, și 20% singur.

9. Tolerezi un comportament urât

Dacă nu-ți respectă spațiul personal, face glume nepotrivite, amenință că se va despărți de tine, face sugestii despre cum să-ți îmbunătățești aspectul,  te ironizează, este agresiv,  vine mereu târziu, este lipit de telefon în timpul întâlnirilor cu tine, ignoră refuzurile tale, înseamnă că relația ta are o problemă. Nu trece cu vederea aceste aspecte negative ale relției, doar că are și câteva părți bune.

De ce este rău să ignori: dacă ignori prea mult timp aceste semne de avertizare ale unei viitoare relații toxice, într-o zi s-ar putea să realizezi că ai investit mult timp și energie în cineva care te tratează urât de ani de zile.

Ce ar trebui să faci: nu fi prea exigent, doar exprimă-ți așteptările într-un mod politicos, cum ar fi „Nu suport când cineva întârzie mereu” sau „Aș vrea ca întâlnirile noastre să fie doar tu și pe mine.” Dacă acest lucru nu funcționează, fugi de această persoană cât poți de repede și nu te uita niciodată înapoi.

Sponsored links

8. Îți aduci în discuție experiența trecută

Este mai bine ca unele lucruri să rămână în trecut. Aceasta îi include pe foștii tăi parteneri, comparându-ți noul partener cu ei și propriile tale obiceiuri vechi legate de relațiile tale anterioare, indiferent de cum au ajuns lucrurile în cele din urmă cu ei.

De ce este rău:  A vorbi tot timpul despre fostul tău poate fi cu adevărat enervant pentru partenerul tău. S-ar putea să înceapă să se compare cu iubiții tăi anteriori și asta îți va distruge relația. În plus, dacă îți judeci continuu partenerul în raport cu oamenii pe care i-ai cunoscut înaintea lui, ar putea fi un semn că creezi standarde imposibil de înalte.

Ce ar trebui să faci: relațiile tale din trecut sunt importante prin faptul că au modelat persoana care ești astăzi și te pot ajuta să înțelegi ce calități prețuiești la o altă persoană. Dar ar trebui să-ți amintești regula de aur: „Nu vorbi niciodată despre foștii tăi până nu te simți în siguranță în relația ta actuală”.

7. Nu vorbiți unul cu celălalt

Sponsored links

„Dacă prietena sau iubitul meu m-ar iubi cu adevărat, ar ști de ce am nevoie și mi-ar oferi.” Mulți oameni cred că partenerii lor chiar le pot citi gândurile. Din păcate, nu este adevărat, iar aceasta este una dintre cele mai grave greșeli pe care le fac oamenii într-o relație.

De ce este rău: Similar cu evitarea conflictelor, lipsa de comunicare poate duce la sentimente de confuzie și neînțelegere. Și orice sentimente negative nerezolvate se vor transforma în resentimente în timp.

Ce poți face: la început, ar putea fi dificil și inconfortabil să vorbești despre dorințele și nemulțumirile tale, dar este esențial să faci asta. Pentru ca o relație să dureze, fii sincer cu partenerul tău despre ceea ce cauți. Nu uita să asculți și partea lui – situația ideală este atunci când puteți găsi un echilibru perfect între vorbire și ascultare.

6. Îți idealizezi partenerul

Cu toții suntem oameni și toți facem greșeli uneori. Însă, unii oameni uită de asta în perioada lunii de miere, deoarece încă poartă ochelarii lor de culoare roz și își consideră partenerii ca fiind creaturi pur perfecte. Dar întotdeauna plătesc pentru asta mai târziu.

De ce este rău: A vă așeza partenerul pe un piedestal nu vă va face decât să vă dezamăgiți în viitor, atunci când veți vedea că celălalt semnificativ este doar o ființă umană, exact ca tine.

Ce poți face: evitați să aveți așteptări nerealist de mari de la partener. În schimb, acordați atenție modului în care îi tratează pe ceilalți – prietenii, familia, chelnerii de la restaurante și așa mai departe. Noua ta iubire poartă probabil aceiași ochelari roz ca și tine când este cu tine, așa că asta îți va oferi o idee despre cine este el cu adevărat.

5. Te prefaci ca ești ceva ce de fapt nu ești

Ne dorim întotdeauna să părem mai buni decât suntem, așa că avem tendința de a păstra sub secret calitățile nu atât de grozave ale noastre cât de mult putem, dar știm că acest lucru nu poate dura pentru totdeauna. De asemenea, credem că toate micile noastre minciuni albe nu ne vor afecta deloc relația, așa că ascundem ușor adevărul doar pentru a-i face pe plac partenerului nostru sau pentru a evita conflictele. Și apoi începem să ne întrebăm unde am greșit.

Sponsored links

De ce este rău: Păstrarea secretelor față de persoana iubită și a minți de la bun început nu poate decât să construiască minciuni mai mari. Dacă noua ta relație se bazează pe minciuni, cel mai probabil se va prăbuși deoarece conexiunea dintre voi doi a fost construită pe minciuni.

Ce poți face: cheile unei relații sănătoase sunt onestitatea, încrederea reciprocă, respectul și înțelegerea. Nu că trebuie să-i spui celuilalt despre fiecare minut al vieții tale, dar nu ar trebui să-i ții ceva important ascuns în mod intenționat. Este ușor de înțeles dacă este un secret pe care îl păstrezi sau un lucru cu adevărat nesemnificativ – dacă te simți vinovat că nu ai vorbit despre asta, este un secret pe care ar fi bine să-l împărtășești.

4. Încercați să vă controlați partenerul

Încercările de a prelua controlul asupra vieții partenerului sunt de obicei un semn că aveți probleme serioase de încredere. Aceasta include să te simți și să fii gelos, să încerci să controlezi comportamentul celuilalt și să verifici în mod constant ce face.

De ce este rău: dacă vrei să controlezi, sau să știi fiecare mișcare pe care o face cealaltă persoană, partenerul tău poate simți că încerci să-i limitezi lumea personală bine stabilită și să elimini lucrurile care sunt importante pentru el. Drept urmare, s-ar putea să ajungi să-l alungi.

Ce poți face: Amintiți-vă că nu ar trebui să trimiteți mesaje la 2 dimineața iubitului sau iubitei dvs. doar pentru a vedea ce face. Și nu sunați de o mie de ori de fiecare dată când acesta nu răspunde imediat la mesajul dvs. Gândiți-vă bine – nu sunteți părintele acestei persoane, dacă el sau ea este un adult adult, tratați-l ca pe un adult, nu ca pe un copil.

3. Ignorați diferențele majore

A avea aceleași principii de bază este de o importanță crucială pentru o relație de lungă durată și sănătoasă. Însă, majoritatea oamenilor le ignoră în faza lunii de miere și regretă mai târziu, deoarece lucruri precum religia, familia, prietenii, cariera și banii formează personalitățile noastre și pur și simplu nu pot fi evitate în nicio etapă a relației tale.

De ce este rău: Chiar dacă vă place aceeași muzică și vă place să petreceți timp unul cu celălalt, lucrurile de genul acesta pot fi mai mult despre pasiune și nu despre o viziune similară asupra lumii. Dar pasiunea nu poate dura pentru totdeauna și mai devreme sau mai târziu va trebui să verifici valorile partenerului tău. Dacă găsești diferențe majore între propriile tale valori de bază și cele ale partenerului tău, relația ta pur și simplu nu va funcționa.

Ce poți face: Pentru a preveni dezamăgirea în următoarele faze ale relației tale și pentru a nu-ți pierde timpul cu o relație amoroasă care va muri curând, acordă-ți timp pentru a discuta aceste lucruri înainte de a merge mai departe.

Sponsored links

2. Ești prea iubitor

Când vine vorba de o nouă relație, încerci întotdeauna să construiești o conexiune puternică cu celălalt. Aceasta înseamnă că puteți risca să deveniți prea iubitori sau prea lipiți de noul partener și doriți să vă petreceți cea mai mare parte a timpului cu el.

De ce este rău: A nu oferi partenerului tău timp pe care să îl petreacă singur, nu va face decât să creeze o distanță între voi. S-ar putea să înceapă să se simtă ca și cum îl sufoci, iar acest lucru poate duce la un comportament neașteptat din partea sa, inclusiv să se îndrepte către alți oameni și chiar să înșele.

Ce poți face în acest caz: oamenii au nevoie de spațiu și ar trebui să înțelegi asta. Deci, dacă vrei cu adevărat ca relația ta să funcționeze pe termen lung, continuă să fii persoana încrezătoare și independentă care ai fost înainte de a-ți întâlni partenerul.

1. Te miști prea repede

Noile relații se pot mișca cu o viteză foarte mare – la început îți apar fluturi în stomac de fiecare dată când ești cu acea persoană specială nouă și apoi nu poți să nu -ți faci planuri de viitor ca și cuplu. Dar dacă începi să-ți imaginezi copii, animalele de companie și casa în care vei trăi fericit pentru totdeauna, încetinește imediat.

De ce este rău: a te gândi prea devreme la astfel de lucruri, chiar dacă partenerul tău pare „alesul”, poate pune o presiune inutilă asupra unei noi relații, iar prietena sau iubitul tău s-ar putea speria. În plus, graba prea mare te poate face să ratezi toate lucrurile mici de care te poți bucura la începutul relației tale.

Ce poți face: nu sări peste anumiți pași ai relației. Toate etapele sunt necesare pentru ca voi să vă cunoașteți cu adevărat. Prima voastră întâlnire, prima ceartă, prima excursie în afara orașului – bucură-te de fiecare activitate în timp ce descoperi toate laturile ascunse ale personalității partenerului tău.

Cum te descurci de obicei cu problemele care apar în relația ta? Spune-ne în comentarii.

Sponsored links