Psihologii ne dezvăluie 10 semne că te căsătorești cu persoana potrivită

Iubirea adevărată poate fi greu de găsit. Dar, odată găsită, viața însăși devine mai ușoară. Te poate face să simți că plutești deasupra norilor şi de multe ori te ţine treaz toată noaptea.

Sponsored links

Este  trist, dar se poate întâmpla ca partenerul pe care îl iubim atât de mult  să nu fie persoana potrivită pentru a petrece restul zilelor împreună. Dacă ești dispus să te angajezi într-o relație pentru tot restul vieții, vei avea nevoie de mai mult decât dragoste pentru fericirea adevărată.

Am adunat 10 dintre cele mai importante semne pe care psihologii le enumeră și care îți pot oferi răspunsul la întrebarea: Este persoana potrivită?

1. Devii cititorul minții celuilalt.

© Penny Dreadful / Showtime

Cercetările psihologice dovedesc că iubirea poate ajuta efectiv sistemul nervos să se alinieze semnificativ cu celălalt. După ce ați petrecut suficient timp împreună, vei înțelege sentimentele, gândurile și reacțiile celuilalt. Această conexiune este mai mult decât cunoașterea cuiva cu adevărat bine. Vă puteți înțelege simultan și fără efort, chiar și în liniște completă.

2. Aveți aceleași idei pentru viitor

© The Sun Is Also A Star / Warner Bros.

După ce găsești dragostea vieții tale, este timpul să „gândești ca un cuplu” ca și cum ar fi un limbaj. Cu siguranta il vei dori prezent și în anii următori în viața ta, așa că ar fi bine să visezi la un viitor în doi. Nu trebuie să aveți aceleași aspirații, doar să găsiti întotdeauna o modalitate de a vă menține împreună, indiferent de situație.

3. Crezi că merită?

© The Twilight Saga: Breaking Dawn Partea 1 / Lionsgate

Angajamentul este vital pentru menținerea unei relații, și nu este întotdeauna un pachet all-in-one. Trebuie să faci si compromisuri, asta nu ar trebui să fie o surpriză. Dar când simti ca e persoana potrivita, o vei face instinctiv.

Sponsored links

Psihologii de la Universitatea Kobe din Japonia arată că, fără niciun sacrificiu, relațiile nu vor dura mult. Această nu înseamnă că trebuie să te schimbi sau să renunți la integritatea ta, dar  trebui să inveti sa laşi de la tine si mai ales, sa tii cont si de fericirea celuilalt.

4. Creierul tău funcționează diferit.

© Patch Adams / Universal Pictures

Ne place să ne gândim la inimă când vine vorba de subiectul iubirii, dar totul se întâmplă în cap. Un studiu realizat de Universitatea Stony Brook din New York a arătat cum reacțiile cerebrale sunt afectate de dragoste. Atunci când te gândești la persoana iubită, centrul de recompense din creierul tău este stimulat, crescând nivelul de dopamină. De asemenea, ai putea spune că simți fluturi în stomac.

5. Devii sprijinul celuilalt.

© Anatomia lui Grey / ABC

La sfârșitul unei zile lungi, veți găși energia de care aveți nevoie în sufletul vostru pereche. Fiind cel care va încurajează tot timpul, nu te vei simți niciodată descurajat. Auzind cuvinte de susținere de la persoană pe care o iubești cel mai mult te va face să te iubești și mai mult pe tine.

6. O să fii mulțumit cu relația ta

© About Time / Universal Pictures

Asta e important. Când îți găsești partenerul de viață potrivit – este unul dintre cele mai frumoase sentimente din viața omului, simti ca totul e minunat, exact asa cum trebuie sa fie. Vei simți că ai trăit deja așa și îți interiorizezi rapid noua sursă de fericire. Acest lucru te va face să te simți extrem de recunoscator pentru relația ta.

Nu te transforma într-o persoană care vorbește despre relația ei tot timpul, pentru că nu aveți nimic de demonstrat altora. Conturile dvs. de social media nu le umpleti cu poze de cuplu, deoarece nu trebuie să aveți timp pentru chestiile respective, trebuie să vă concentrați pe relație în sine.

Sponsored links

7. Vrei să le prezinți celor dragi partenerul

© Meet The Parents / Universal Pictures

Psihologia de bază spune că toți avem nevoie de aprobare în viața noastră și dacă provine de la cei dragi, este mult mai satisfăcător. De aceea, împărtășim veștile bune cu ei. Prin includerea alesului in cercul oamenilor care sunt speciali pentru noi, ne reproducem propria fericire.

Când întâlnești alesul, te vei simți nerăbdător să îl prezinti familiei și prietenilor apropiați. De asemenea, este util să creați un sistem de sprijin fiabil în jurul romantismului înfloritor cu bunele intenții ale celor dragi, potrivit unui studiu.

8. Găsești plăcere în interiorul dar și în afara dormitorului.

© Notebook / Warner Bros.

Intimitatea este importantă, dar nu este singura responsabilă pentru chimia unei relații sănătoase. Conexiunea fizică se va simți diferită în brațele potrivite, cu toate acestea, atracția față de el va fi tot timpul acolo, chiar și in haine groase de iarnă. Uneori, un cuvânt, un zâmbet sau o înfățișare te vor face să simți că ai găsit cea mai specială persoană pentru tine.

9. Te simți diferit fără el.

© Uitând Sarah Marshall / Universal Pictures

Păstrarea independenței dvs. în timpul unei relații este unul dintre punctele cheie pentru a petrece mulți ani lungi împreună. Totuși, crearea unui spațiu în viața ta pentru cineva este de asemenea importantă. Când îl vei găsi pe acesta, unele părți din viața ta se vor adapta la această schimbare fericită și îți vor normaliza noile rutine. Absența lor te va face sa te simți ciudat.

10. Deveniți „noi”.

© Brooklyn Nine-Nine / NBC

După ce am bifat toate celelalte căsuțe pe care le-am menționat mai sus, ultimul element este pur și simplu: noi. Psihologii de la Universitatea din Texas au publicat un studiu despre importanța utilizării „noi” și „ai noștri” ca parte a selecției noastre naturale de cuvinte. Când devii o echipă cu cealaltă persoană, îți va oferi bucuria de a vorbi despre lucrurile pe care le împărtășiți, decât să vorbești despre tine.

Sponsored links

Pentru ceilalți prieteni care trebuie să asculte poveștile de cuplu, s-ar putea să nu fie la fel de distractiv. Dar a deveni „noi” este un semn remarcabil al unei iubiri de-a lungul vieții.

Sponsored links

SURSĂbrightside.me