10 reguli parentale care deosebesc o familie normală de una înțeleaptă

Multe mame visează la un copil genial. Dar, în ciuda tuturor sfaturilor și trucurilor cu privire la creșterea copiilor, nu există o carte de reguli cu privire la modul de creștere a unuia. Pe de altă parte, unii părinți nu trebuie să recurgă la articole de psihologie și forumuri parentale, ca copiii lor să devină mici genii. Noi am descoperit secretul de a crește un astfel de copil, iar mai jos îți prezentăm câteva reguli importante.

Sponsored links

10. Recompensează independența

În unele familii, părinții sunt convinși că copiii vor reuși în viață dacă cred că pot face orice. Dar este mult mai important să îi faci pe copii să înțeleagă că pot face orice ei înșiși. Datorită acestei mentalități, copiii vor ști că nu merg doar “cu valul”, ci că își pot modela singuri viitorul.

9. Toate lucrurile sunt dificile înainte de a fi ușoare

Sponsored links

Pentru a deveni independenți, eforturile copiilor trebuie recunoscute și prețuite. Dacă un copil are un hobby, la orice vârstă, părinții ar trebui să-l sprijine și să-l încurajeze. Dacă ceva nu merge bine, rudele mai în vârstă pot spune întotdeauna „Toate începuturile sunt dificile, vei reuși!”.

8. Încrederea este cea mai bună răsplată

10 Parental Rules That Tell a Wise Family From a Good One

Deci, cum ar trebui să recompensăm aceste eforturi? Nu cu bomboane și asta e sigur. Trebuie să rețineți că un copil poate fi recompensat cu încredere. Dacă părintele are încredere deplină că el va duce la bun sfârșit o sarcină de unul singur, pentru copil înseamnă că face o treabă bună, ceea ce îi va da încredere și mult curaj.

7. Exteriorul nu este totul

Sponsored links

O altă diferență importantă constă în faptul că viitorii copii geniali nu sunt niciodată concentrați pe exterior. Adevărul este că menținerea copilului curat și îngrijit în exterior necesită prea mult efort și timp din partea părintelui, precum și a copilului. Părinții înțelepți consideră inutil în creșterea și dezvoltarea personală a copilului să păstreze întotdeauna hainele curate. Copiilor nu le pasă deloc de felul cum arată.

6. Acceptarea dezordinii

Copiii sunt adesea înconjurați de haos care nu îi deranjează pe părinții lor înțelepți. Înțeleg: copiii sunt dezorganizați, răstoarnă lucrurile, varsă tot ce îi înconjoară. De aceea, în loc să-și deranjeze copiii cu privire la camerele lor neordonate, le permit să trăiască oricum consideră confortabil, explicând de ce îngrijirea camerei le este utilă în timp.

Sponsored links

Sponsored links

5. Toată energia se epuizează în cele din urmă

10 Parental Rules That Tell a Wise Family From a Good One

Unii părinți își petrec întreaga zi alergând și spunând copiilor: „Nu urca acolo!” – Nu atinge asta! Nu face asta! sau „Liniștește-te!” Părinții înțelepți ai unor copii foarte energici consideră că este important ca aceștia să le permită totul în timp ce sunt încă mici. În acest fel, ca adulți, vor fi mai încrezători și mai persistenți în toate eforturile lor.

4. Libertate înțeleaptă

Într-adevăr, copiilor ingenioși li se permit multe lucruri. Chiar și un desen pe perete este văzut ca un semn că un copil are potențialul artistic al unui mare pictor. Cu toate acestea, există o linie pe care nici acești copii care au părinți înțelepți nu o pot trece: nerespectarea familiei lor. Părinții înțelepți nu vor permite copilului să îi insulte, îl vor pedepsi, astfel încât acesta să își recunoască și să își înțeleagă greșeala.

3. Tata este liderul, la fel și mama

10 Parental Rules That Tell a Wise Family From a Good One

Respectul față de părinți este predat de la o vârstă fragedă. Fiecare copil știe că părinții săi sunt conducători și că sunt destul de ocupați, iar ceea ce el poate face singur, e foarte important. Prin urmare, copiii nu depind niciodată de părinți să facă sau să obțină ceva pentru ei, ci în schimb încearcă să realizeze lucrurile singuri.

Sponsored links

2. Autocontrolul copilului există

 

În loc să pedepsiți un copil luându-i ceva, este mai bine să stabiliți reguli care să acorde un anumit beneficiu pentru o acțiune corectă. Cu timpul, copilul învață să-și corecteze comportamentul.

1. Nimic nu trece neobservat

În timp ce psihologii moderni vă sfătuiesc să nu vă lăudați copilul pentru orice mâzgăleală, stimulând astfel dezvoltarea greșită a acestuia, părinții viitorilor mici genii sunt totuși convinși că orice realizare trebuie recompensată. Chiar dacă copilul unei astfel de mame îi aduce un șervețel cu mâzgălituri de nerecunoscut peste tot, va găsi un model și îl va prezenta cu mândrie restului familiei ca o adevărată pictură. Cu alte cuvinte, trebuie să-i sporești mereu încrederea în el și în abilitățile sale.

Sponsored links