10 proprietăți ale bananelor în funcție de gradul lor de maturitate

Bananele sunt fructele pe care mulți dintre noi le preferă. Gustoase și hrănitoare, bananele sunt întotdeauna o alegere sănătoasă.

Sponsored links

Am pregătit o listă cu 10 proprietăți utile ale acestui fruct tropical și aproape toate depind de maturitatea lui. Nu înseamnă că nu ar trebui să le mănânci pe unele și să le alegi pe altele – ci doar că gradul corect de maturare poate avea un efect mai bun asupra sănătății tale.

Previn apariția bolilor oncologice

Bananele foarte coapte conțin o proteină specifică (factorul de necroză tumorală), care ajută la prevenirea afecțiunilor oncologice. Fructele coapte au mult mai mult din această proteină, de aceea este recomandat să mănânci banane cu coaja ușor pătată sau închisă la culoare.

Luptă împotriva crampelor musculare

Sponsored links

Deficitul de minerale este o cauză frecventă a spasmelor musculare. Consumând produse la fel de bogate în potasiu și magneziu precum bananele, puteți preveni crampele musculare. De aceea, mulți sportivi includ bananele în dieta lor.

Previn bolile renale

Alimentele care conțin suficient potasiu ajută la prevenirea apariției pietrelor la rinichi. Conform unui studiu, consumul regulat de banane poate scădea și cu 40% șansele de apariție a tumorilor maligne la rinichi.

Sponsored links

Îți mențin inima sănătoasă

O dietă bogată în potasiu este recomandată celor care au hipertensiune arterială și sunt predispuși la boli cardiovasculare. Consumul zilnic de 1,3 grame din acest element reduce riscul de probleme cardiace cu 26%. Pentru a furniza această cantitate de potasiu corpului tău, ar trebui să mănânci 2 până la 3 banane pe zi, în funcție de greutatea lor.

Vase de sânge sănătoase

Sponsored links

Colesterolul este cauza principală a obstrucției vasculare, care duce la ateroscleroză. Bananele conțin fitosteroli care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sângele tău și la menținerea sănătății sistemului vascular.

Te ajută să ai un stomac sănătos

Bananele sunt recomandate persoanelor cu ulcer gastric. Acestea conțin o enzimă specială care crește secreția de mucus care protejează pereții abdominali.

Constituie o minunată sursă de energie

Abundența de vitamine și minerale face din banane o sursă minunată de energie. Se digera rapid și îți pot reumple resursele de energie aproape imediat atunci când este nevoie.

Îți dau o stare de bună dispoziție

Sponsored links

Bananele conțin dopamină – „hormonul fericirii” – care împreună cu complexul vitaminei B influențează pozitiv sistemul nervos. Aceste caracteristici permit includerea bananelor pe lista de alimente pe care să le consumi atunci când te simți cu moralul la pământ.

Reprezintă un ajutor pentru diabetici

Bananele mai crude au un anumit tip de amidon rezistent, care ajută la îmbunătățirea stării persoanelor cu diabet zaharat de tip 2. Trebuie menționat, totuși, că bananele verzi conțin mai mult din această substanță. O banană verde de dimensiuni medii are 12,5 grame de amidon în ea, în timp ce una coaptă va conține doar aproximativ 5 g.

Te ajută să ai un corp mai frumos

Amidonul rezistent din bananele verzi împiedică depozitarea grăsimilor în corp și crește consumul de energie, ceea ce duce la îmbunătățiri rapide și vizibile, în timpul antrenamentului intens, în pierderea kilogramelor în plus. Doza zilnică recomandată de amidon din banane este de 10 grame. Și, desigur, ar trebui să rămâneți activ fizic și să vă controlați obiceiurile alimentare.

Sponsored links