10 Principii ale miliardarilor celebri pe care ar trebui să le adopți pentru a avea succes în viață

Ce au în comun oameni ca Mark Zuckerberg, Bill Gates și Elon Musk? În loc să se concentreze asupra banilor pe care îi adună, ei sunt mai preocupați de progresele în tehnologie și sănătate, pentru o mai bună calitate a vieții oamenilor.

Sponsored links

Bill Gates dă enorm de mulți bani. Acest lucru demonstrează că banii nu sunt obiectivul principal al acestor bărbați care nu sunt deloc escroci. Fiecare dintre ei a început cu un proiect propriu legat de un vis la care au lucrat fără încetare până când a ajuns să fie realizat.

Astăzi, toți acești bărbați nu sunt definiți de extravaganță. Niciunul dintre ei nu o posedă, ci sunt definiți de modestia lor și de amploarea donațiilor lor către caritate.

1. Miliardarii cu conștiință sunt bărbații care caute să inspire

Dacă ați fi fost atent la ce anume se întâmplă în viața acestor bărbați, ați fi știut că Gates a fost de fapt surprins când compania lui a devenit publică și s-a transformat într-o companie de un miliard de dolari.

Era pur și simplu supărat din cauza software-ului. Musk încearcă mereu să trimită ceva în spațiu. Și Mark Zuckerberg, indiferent de banii pe care îi are, încă trăiește ca un simplu muncitor care lucrează într-o cabină pentru că la Facebook, nimeni nu are un birou privat, nici măcar Zuckerberg.

Sponsored links

Acesta este motivul pentru care bărbații ca aceștia ar trebui să fie admirați pentru inspirație și puteți începe prin a urma aceste principii ale miliardarilor care vă pot schimba viața în bine.

2. Identificați un scop și formulați-l corect

Identificarea unui obiectiv, planificarea lui și urmărirea lui chiar și în mijlocul provocărilor și a haosului te menține motivat și în viață. O astfel de strategie influențează deciziile corecte dacă ceva nu merge bine.

Luați-l pe Steve Jobs ca exemplu, el nu a vrut să inventeze un telefon ca dispozitiv de comunicare, a vrut să pună un computer în palmă. El a redefinit walkman-ul convențional și a pus 500 de melodii într-un buzunar pentru tineri în formă de iPod.

A spune că vrei să coci prăjituri pentru bani este greșit, dar aspiră să reușești cu propriul tău brand de panificație unde vor fi vândute prăjiturile tale, aceasta este ideea, să formulezi o identitate care să te pună pe o cale continuă spre improvizație și succes.

Sponsored links

3. Faceți un plan, dar urmați-l

Când Elon Musk și-a întocmit planurile ambițioase de călătorie în spațiu, nu a cumpărat o rachetă de la un alt producător de tehnologie, a găsit modalități și mijloace de a revoluționa costul călătoriilor în spațiu, în care cea mai recentă rachetă a lui.

Cea mai grea rachetă capabilă să transporte încărcături mai grele decât de obicei, a redus costurile de lansare a sateliților într-o măsură drastică. Pentru Musk, nu destinația contează; important este mijlocul care te va duce la destinație.

Planificarea obiectivelor atât pe termen lung, cât și pe termen scurt vă va ajuta să vă identificați punctele slabe și punctele tari de-a lungul călătoriei dvs., unde puteți găsi oameni cu idei similare care vă vor crea oportunități și mai bune de a vă atinge obiectivele.

4. Nu vă limitați și nu renunțați niciodată

Inteligența emoțională este atunci când știi să te depășești, și știi când și unde să-ți arăți emoțiile. Acest lucru vă ajută să obțineți succes și să aveți mai mult control asupra dvs. Suprimarea emoțiilor vă poate afecta bunăstarea și poate fi dăunătoare sănătății voastre emoționale și fizice.

5. Nu-ți complica viața

Sponsored links

Dacă încercați să scrieți o propoziție cu prea multe cuvinte și cuvinte prea pompoase, va ajunge să fie incorectă. O formulare simplă te ajută să obții același înțeles, același mesaj și, de asemenea, îl face corect.

În același mod, a-ți complica viața prin îndeplinirea sarcinilor într-un mod obișnuit, fără a folosi resursele tehnologiei și progresul pentru a face totul simplu, nu te poate face decât să pierzi timp și să te ducă la eșec și stres.

Richard Branson spune: „Dorința de a complica lucrurile este inamicul tău. Fiecare poate crea ceva complex. Este greu să faci ceva simplu.”

6. Refuzați stereotipurile și nu trăiți conform priorităților altora

Locul unei femei NU ESTE în bucătărie, bărbații adevărați plâng. Au dispărut modurile străvechi de a gândi altfel. A trăi după un stereotip distorsionează realitatea și te împiedică să duci o viață de calitate. De asemenea, te obligă să trăiești după regulile celorlalți.

Steve Jobs a spus: „Timpul tău este limitat. De aceea nu ar trebui să-l pierzi trăind viețile altora. Nu cădea în capcana dogmei. Nu lăsa zgomotul părerilor altora să-ți bată vocea interioară.”

7. Nu trăi doar pentru tine

Sponsored links

Miliardarii de astăzi consideră ajutaea semenilor drept factorul final de satisfacție al succesului lor. Mulți dintre ei, precum Bill Gates, pur și simplu dau bani pentru a îmbunătăți societatea. Potrivit lui Zuckerberg, „Millenialii sunt una dintre generațiile care au trimis cei mai mulți bani în organizații de caritate de-a lungul istoriei. Dar nu este vorba doar de bani; îți poți dona și timpul.”

Petrecerea timpului și a energiei pentru dezvoltarea societății vă oferă o pace imensă și autoapreciere.

8. Nu te vei îmbogăți peste noapte

Ca principiu al Miliardarilor, îmbogățirea vine prin pasiune, dăruire și muncă grea. Așa cum Roma nu a fost construită într-o zi, nici Microsoft, Facebook, Google și Tesla nu au fost. Fă toate lucrurile pe rând. Succesul nu înseamnă doar bani, înseamnă să iubești ceea ce faci și să înveți să iei deciziile corecte în viață pentru a fi mulțumit.

9. Iubește lucrurile pe care le faci

Cu excepția cazului în care nu ești pasionat de ceea ce faci, precum munca, afacerea sau obiectivele tale, atunci călătoria ta va fi plictisitoare, monotonă și fără sfârșit. Mark Zuckerberg împărtășește o anecdotă despre Kennedy, care, când a intrat în Centrul Spațial NASA în 1962, a văzut un om de serviciu care mătura podeaua cu atât de multă bucurie, încât nici măcar nu l-a observat pe președinte. Când Kennedy i-a vorbit: „Bună, sunt John Kennedy. Ce cauți aici? portarul a răspuns: ”Lucrez ca omenirea să poată merge pe Lună, domnule președinte’”.

Nu ar fi ușor să-ți schimbi atitudinea dacă nu îți iubești meseria. Ar fi mai bine să lucrezi în ceva ce îți place să faci, astfel încât să-ți ofere o cale către succes.

Sponsored links

 

10. Cheltuiește bani în mod conștient

Steve Jobs a spus: „A cheltui un leu cu înțelepciune este mai dificil decât a-l câștiga.” În loc să mergi într-o călătorie costisitoare cu trenul sau cu avionul în alt stat, ia în considerare achiziționarea unei perechi bune de adidași și autostopul. Participă la cursuri de limbi străine care te vor ajuta în muncă sau vacanță într-o țară străină. A fi pasionat de obiectivele tale în viață va face ca sacrificiile lucrurilor generoase din viață să fie ușoare.

 

11. Timpul trebuie folosit cu înțelepciune

Timpul este una dintre cele mai valoroase resurse atunci când lucrezi sau conduci o afacere. Timpul pierdut nu ți se va întoarce niciodată înapoi și, deși nu ne referim la faptul că ar trebui să fii ocupat mereu, fără pauze sau recreere, totul este despre petrecerea și gestionarea înțeleaptă a timpului care face diferența.

Asta spune Zuckerberg despre timp. „Vreau să-mi curăț viața de lucrurile care nu au niciun sens. Mi se pare că nu-mi pot face treaba dacă îmi cheltuiesc o parte din energie pe lucruri stupide și frivole (cum ar fi alegerea hainelor) din viața mea.”

Ești binecuvântat cu o mare abilitate atunci când este vorba de pierderea timpului și aceasta este capacitatea de a spune NU. Spune nu bârfei inutile, orelor nesfârșite pe rețelele sociale și încercării de a face mai multe sarcini doar pentru a te opri la jumătate. Gestionarea timpului ar trebui să fie făcută cât mai înțelept. Ar trebui să te gândești mereu la cum să-ți petreci timpul fără să-l pierzi.

12. Stabilește-ți prioritățile corect

Sponsored links

Dacă vrei să deschizi o brutărie, dar nu poți coace prăjituri, atunci nu ar trebui să te abați de la obiectivul tău, ci să participi la cursuri de gătit. Angajați un expert care le va coace pentru dvs. și deschideți o afacere împreună. Elon Musk este obsedat de spațiu și de sistemul solar, dar crezi că chiar poate merge acolo, motiv pentru care se complace în cercetarea tehnologiei spațiale care îl va duce la obiectivul său.

Fă-ți un obicei din a-ți stabili principalele priorități în viață și nu încerca niciodată să rezolvi prea multe lucruri deodată, deoarece vei sfârși prin a nu reuși să duci totul la bun sfârșit. A deveni un adept în toate meseriile și a încerca să reușești în toate nu duce decât la eșec și este o pierdere de timp și energie.

Sponsored links