10 Plante care absorb cu succes umezeala din baie

Infiltrațiile sau problemele de condens pot provoca umiditate excesivă în casă. Excesul de umiditate poate apărea sub formă de ceață pe ferestre și pereți umezi. Uneori, aerul prea umed duce la apariția mucegaiului pe pereți și tavane. În general, baia este camera din casă în care nivelul de umiditate este deosebit de ridicat.

Sponsored links

Acestea sunt cele 10 plante care absorb umezeala din baie:

În zilele noastre, suntem cu toții conștienți de importanța de a respira aer sănătos. Și din motive întemeiate, umiditatea din casă poate provoca alergii, astm și iritații ale căilor respiratorii.

În plus, un nivel prea ridicat de umiditate este probabil însoțit de deteriorarea instalațiilor, desprinderea tapetului și mucegaiului și crăpături pe pereți. Pentru a lupta împotriva umidității din baie, iată câteva plante de interior care ajută la curățarea aerului ambiental și la păstrarea sănătății celor care locuiesc în casă.

Ce plante pot absorbi umiditatea din baie?

Palmierul de bambus este o plantă care absoarbe umezeala

Palmierul de bambus este o plantă frumoasă care aduce un aer tropical locuinței tale. Pentru a lupta împotriva excesului de umiditate, poți așeza aceasta plantă în baia ta pentru a profita de virtutile ei în captarea umidității ambientale.

Feriga Boston ajută la absorbția umidității

Sponsored links

Feriga Boston este o plantă perenă veșnic verde. Această frumoasă plantă decorativă are ramuri lungi care absorb umiditatea ambientală.

Aloe Vera reduce umezeala

Aloe Vera este o plantă cu multiple beneficii pentru sănătate. Cultivată acasă, această plantă luptă împotriva poluării interioare și la reducerea nivelului de umiditate din baie.

Tillandsia absoarbe umezeala

Fie atârnată sau în ghiveci, această plantă are frunze care captează apa și umiditatea ambientală. Dacă baia ta are prea multă umiditate, această plantă poate purifica aerul și te poate proteja de efectele nocive ale mucegaiului.

Sponsored links

Iedera cățărătoare captează umiditatea ambientală

Iedera cățărătoare este o plantă de interior care se remarcă prin capacitatea de dezumidificare prin eliminarea mucegaiului si absorbtia umiditatii, mai ales cand aceasta planta este agățată. Face astfel posibilă captarea umidității ambientale în încăperi umede si lupta împotriva mirosurilor neplăcute.

Orhideea reduce umiditatea

Orhideea este o plantă tropicală foarte populară printre grădinari. Pentru a reduce umiditatea din baia ta, poți opta pentru această plantă.

Cactușii luptă împotriva umidității

Sponsored links

Aceste plante se adaptează la multe climate. Ele captează apa și absorb umezeala din aer. Cactușii sunt ideali în baie.

Filodendronul luptă împotriva excesului de umiditate

Filodendronul este o plantă perenă care se remarcă prin frunzișul său ornamental. Această frumoasă plantă de interior ajută la combaterea excesului de umiditate și la curățarea interiorului.

Sansevieria sau limba soacrei ajută la reducerea umidității

Sansevieria este o plantă suculentă perenă care are frunze veșnic verzi. Datorită frunzelor sale, această plantă reduce nivelul de umiditate și curăță atmosfera.

Crinul păcii absoarbe umiditatea ambientală

Crinul păcii este una dintre plantele de interior care absorb umiditatea și fac aerul mai sănătos.

Sponsored links