10 moduri sigure de a vă îmbunătăți vederea

Un principiu de bază al medicinei este acela că, atunci când nu folosești un mușchi, acesta devine mai slab. La fel ca orice alt mușchi, trebuie să vă antrenați mușchii ochilor și să-i mențineți în stare bună de funcționare. Noi am reunit o selecție de 10 moduri dovedite de a face acest lucru.

Sponsored links

1. Evitați să vă suprasolicitați ochii în timpul zilei. Închideți ochii pentru câteva minute și bucurați-vă de o pauză o dată la 2-3 ore.

2. Iată 16 exerciții de bază bine cunoscute pe care le puteți folosi pentru a vă oferi ochilor un antrenament. Faceți-le în fiecare zi în ordinea indicată.

3. Dacă purtați ochelari, reduceți timpul necesar purtării, dacă puteți. Scoate-i cât mai des de la ochi.

4. Oferiți ochilor un masaj cu ajutorul mișcărilor circulare blânde. Deplasați-vă ochii prin punctele de la 1 la 6 așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.


Folosiți degetele mijlocii și arătătoare pentru a vă apăsa ochii. Ar trebui să simțiți o ușoară presiune, dar cu siguranță nu durere, atunci când efectuați apăsarea.

Sponsored links

5. Când ieșiți la o plimbare în aer liber, încercați să priviți la distanță mai des decât să vă concentrați pe propriile picioare sau pe obiectele apropiate din fața voastră.

6. Bea suc de morcovi cât mai des posibil (de preferință în fiecare zi).

Dacă doriți să obțineți beneficiul maxim din sucul de morcovi, adăugați una sau două picături de ulei de măsline în el. Nu va strica gustul, dar vă va ajuta să absorbiți mai eficient elementele sănătoase din sucul de morcovi.

7. Dacă ochii vă sunt iritați seara, puteți folosi suc de aloe vera în locul picăturilor obișnuite. Cu toate acestea, consultați-vă mai întâi medicul înainte de a utiliza acest remediu natural.

8. Când ochii tăi se simt obosiți, spală-i cu apă caldă.

Sponsored links

9. Încercați să nu vă uitați la ecranul unui computer, televizor sau smartphone timp de cel puțin 2 ore înainte de a vă culca.

10. Încercați exercițiul indian Trataka pentru ochi. Vă va ajuta ochii și mintea să devină mai concentrate.


Așezați-vă cu fața către un mic obiect staționar plasat la distanță de dvs.(o lumânare, de exemplu). Concentrați-vă ochii și toată atenția asupra ei. Încercați să nu clipiți. Ar trebui să urmărești să ai o imagine fermă și detaliată a obiectului în mintea și memoria ta.

Apoi închideți ochii și concentrați-vă atenția asupra spațiului dintre sprâncene, încercând să păstrați imaginea obiectului în cap cât mai mult timp puteți. Faceți acest lucru timp de aproximativ 10 minute.

Scopul exercițiului este de a obține o imagine clară a ceva înainte ca ochii să obosească.

Sponsored links

Sponsored links